JJK – Klubi 04 pistejakoon – Vierailijoiden maalivahti ja tolpat estivät toisen kotivoiton

30.06.2018

Useista toisen puoliajan loistopaikoista huolimatta JJK – Klubi 04 päättyi tasatulokseen 1-1 (1-1). Ensimmäisellä puoliajalla osuivat JJK:n Mikko Manninen ja Klubi 04:n Jyri Kiuru.

JJK kohtasi perjantai-iltana Harjulla Klubi 04:n eli HJK:n reservijoukkueen. Klubi 04:n mukana Jyväskylässä Suomen nuorten maajoukkueiden huippulupauksista olivat muun muassa maalivahti Rasmus Leislahti, toppari Kalle Katz sekä laitapelaaja Enoch Banza. Heistä Banza pelasi jo viime kaudella kuusi ottelua HJK:n riveissä Veikkausliigaa, mutta on tänä keväänä kärsinyt loukkaantumisista.

JJK:n riveistä puuttui keskikenttämies Aatu Manninen, jonka varoitustili täyttyi KPV-ottelussa. Sen sijaan laitapelaaja Jusif Ali oli jälleen mukana yhteistyöseura Ilveksestä. Vaihtopelaajien joukkoon maalivahdiksi oli nimetty päävalmentaja Janne Korhonen, sillä Jere Pyhäranta kärsii loukkaantumisesta ja Ilari Pääkkönen oli sairastunut.

Ottelu alkoi JJK:n kovalla painostuksella. Ottelun 15. minuutilla kettupaidat saivat jo neljännen kulmapotkunsa. Saku Leppäsen antamasta keskityksestä Felix Gustavsson pääsi puskemaan, mutta pallo suuntautui niukasti etutolpan ohi. Ensimmäisen vartin jälkeen peli siirtyi vuorostaan JJK:n päätyyn. Myös Klubi 04 sai pari vaarallista hässäkkää aikaiseksi erikoistilanteista, mutta JJK-puolustus pysyi laukausten edessä.

Kun ottelua oli pelattu 25 minuuttia JJK rakenteli hienon hyökkäyksen omasta päästä asti. Toppari Väinö Vehkonen avasi keskustaan vastaan tulleelle kärkipelaaja Patrik Alaharjulalle. Sen jälkeen pallo pelattiin vasemman laidan ja Severi Vielman kautta pystyyn Jusif Alille. Hän syötti takaviistoon Leppäselle, joka puolestaan siirsi pallon Mikko Manniselle. Manninen harhautti ensimmäisen puolustajan ja laukoi vasemmalla jalalla takakulmaan. Komean sommitelman päätteeksi kotijoukkue 1-0 johtoon! Manniselle maali oli kauden toinen.

Mikko Mannisen vasuri puhuu 1-0 johtomaalin arvoisesti..

Maalin jälkeen mentiin tasaisissa merkeissä aina ensimmäisen puoliajan viime hetkille asti. 43. peliminuutilla vierailijat saivat jälleen vaarallisen hässäkän aikaan kulmapotkusta. Tämän jälkeen näytti selvälle, että tauolle mennään suosiolla 1-0 kettujen johdossa. Ottelun 45. peliminuutti oli jo menossa, kun JJK avasi peliä keskialueella huonosti. Klubi 04 pääsi vastahyökkäykseen vasemmalta laidalta Kevin Kouassivi-Benissanin toimesta. Hän syötti maata pitkin boksiin ja nopeimmin pallossa oli Jyri Kiuru, joka latasi pallon ensimmäisellä kosketuksella takakulmaan. JJK-maalivahti Aati Riihimäki oli voimaton.

Samalla soitti taukovihellys, joten ensimmäinen puoliaika päättyi tasalukemiin 1-1.

Toinen puoliaika mentiin pallonhallinnan osalta Klubi 04:n hallitessa. KPV-ottelun tapaan JJK piti miehistön omalla alueellaan tiiviinä, eikä vierasjoukkue löytänyt välejä. Vaarallisia maalipaikkoja ei siis toisella puoliajalla Aati Riihimäen maalilla juuri nähty. Kenties puoliajan parhaan paikkansa Klubi 04 sai 62. peliminuutilla, kun Enoch Banza vapautti jalkansa 16-rajalla ja pommitti kierteisen laukauksen, mutta JJK-maalin takakulmasta yli.

JJK-valmennus myönsi ottelun jälkeen, että kauden alun 2-1 tappiosta Helsingissä oli otettu opiksi, ja ottelusuunnitelmaan kuului pallonhallinnan luovuttaminen suosiolla Klubi 04:n todella taitaville nuorukaisille. JJK pyrki iskemään vastaan ja olemaan vaarallinen sen lisäksi erikoistilanteissa. Suunnitelma onnistuikin loistavasti, ainoastaan maali jäi toisella puoliajalla tekemättä.

Jusif Ali kirmaa läpiajoon, mutta Rasmus Leislahti esitti mahtavan tuplatorjunnan..

Jo toisen puoliajan ensiminuuteilla Jusif Ali pääsi vastaiskuun ja lopulta läpiajoon Klubi 04:n kulmapotkun jälkeen. Ali pääsi yrittämään tilanteessa pariinkin otteeseen, mutta Klubi 04:n loistava maalivahti, Rasmus Leislahti, esitti kaksi paraatipelastusta. 51. peliminuutilla Patrik Alaharjula sai Honar Abdilta loistavan keskityksen, mutta Leislahti torjui. Myös tunnin pelin kohdilla JJK sai loistopaikan, kun Saku Leppänen antoi vapaapotkun, mutta Vehkosen pusku ei aivan osunut tolppien väliin.

Lähimmäksi johtomaalia JJK pääsi toisella puoliajalla 70. peliminuutin jälkeen. Ensin Leislahti venyi Alaharjulan laukauksen eteen. Sitten Ali antoi kulman, ja Leppänen puski kohti takakulmaa, mutta pallo kilahti ylärimaan.

Kun muun muassa näiden edellä lueteltujen tilanteiden jälkeen taululla komeilivat lukemat 1-1, oli pistejako tosiasia.

KPV-ottelussa kahdesti maalannut Saku Leppänen puskee, tällä kertaa ylärimaan..

-Oikeutetusti harmittaa, totesi JJK-päävalmentaja Korhonen ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa viitaten toisen puoliajan useisiin läheltä piti -tilanteisiin.

Vaikean ensimmäisen ottelukierroksen jälkeen kettupaidat voivat kuitenkin olla tyytyväisiä viikon saldoon. Yhteensä neljä pistettä kahdesta kotiottelusta. Lisäksi Korhonen oli Klubi 04 -ottelun jälkeen erityisen tyytyväinen puolustuspelaamiseen, joka otti jälleen askeleita eteenpäin. Lukuun ottamatta yksi ensimmäisen puoliajan lopun musta hetki, pidettiin taitavat vierailijat käytännössä täysin poissa maalipaikoilta.

Seuraavan kerran JJK metsästää lisää kotivoittoja heti ensi keskiviikkona. Tuolloin vieraaksi saapuu viime aikoina mainiosti pelannut ja sarjataulukossa toiseksi kivunnut FF Jaro Pietarsaaresta.

Tervetuloa jälleen Harjulle! Siis, JJK – FF Jaro keskiviikkona 4. heinäkuuta klo 18:30!

Alla perjantai-illan kokoonpano sekä kuvakooste ottelusta. Maalikooste tulossa tarjolle vielä myöhemmin!

JJK-Klubi 04 1-1 (1-1)