JJK kärsi tappion VPS:lle

11.02.2012

Vierasjoukkue VPS oli 2-4-lukemin parempi, kun JJK kohtasi vaasalaiset Seinäjoen Wallsport Areenalla pelatussa Liigacupin ottelussa. Maalintekijöinä olivat JJK:lta Mikko Manninen ja Antto Hilska, VPS:lta Jarno Parikka kahdesti rangaistuspotkusta, Kim Böling ja Augustine Jibrin kerran.

Kotijoukkue JJK aloitti ottelun todella väkevästi ja menikin johtoon jo viiden minuutin pelin jälkeen. Patrick Poutiaisen keskialueen pallonriiston jälkeen pallo pelattiin oikeaan laitaan Mikko Manniselle, joka viimeisteli komeasti lukemiksi 1-0. Isännät hallitsivat maalin jälkeenkin peliä, eivätkä vaasalaiset juurikaan päässeet JJK:n kenttäpuoliskolle. 13. minuutilla Poutiainen oli karata maalintekoon, mutta VPS:n maalissa pelannut Juuso Kevari pelasti tilanteen vastaantulollaan.

Parinkymmenen minuutin pelin jälkeen myös VPS alkoi päästä paremmin peliin mukaan ja peli aaltoili päästä päähän. Kummallakaan ei kuitenkaan ollut huippuvaarallisia paikkoja ennen 40. minuuttia, jolloin kettupaidat olivat jälleen lähellä maalintekoa Juha Pasojan kolistellessa VPS-maalin ylärimaa Antto Hilskan oivasta keskityksestä.

VPS:n aktiivisesti hakema tasoitus tuli aivan puoliajan lopussa, kun Riku Heini pääsi karkaamaan pallon kanssa laidalta rangaistusalueelle. Heinin pysäyttämiseksi tarvittiin rike, jonka johdosta pallo vihellettiin pilkulle. Pallon taakse asettui HJK:sta juuri Vaasaan siirtynyt Jarno Parikka ja laukoi rangaistuspotkun maaliin.

Vierasjoukkue tuli vahvasti myös toiselle puoliajalle ja O’Brian Woodbine laukoi heti puoliajan ensimmäisellä minuutilla napakan vedon, jonka useita hienoja torjuntoja JJK:n tolppien välissä tehnyt Ville Viljala kuitenkin torjui kulmapotkuksi.

55. minuutilla Mikko Innanen lähetti viuhuvan kudin VPS-boksin rajalta, mutta veto meni niukasti ohi maalin. Tilanteessa Innaseen kohdistuneeta rikkeestä vihellettiin kettupaidoille myös vapaapotku – pallon taakse asettuneen Jani Virtasen veto suuntautui kuitenkin hieman maalin yli.

Vaasalaisten johtomaali syntyi reilun tunnin pelin jälkeen, kun pallon kanssa rangaistusalueelle murtautunut testimies Konsta Rasimus kaadettiin rangaistuspotkun arvoisesti ja 1-2-osuman pilkulta viimeisteli jälleen Jarno Parikka. VPS kasvatti johtoaan vain hetkeä myöhemmin, kun juuri kentälle vaihdosta tullut Kim Böling pääsi katkaisemaan syötön JJK:n puolustuspäässä ja niittasi 70. minuutilla lukemiksi jo 1-3.

JJK kavensi vajaan vartin kuluttua, kun vaihdosta kentälle pari minuuttia aiemmin tullut Lasse Linjala jatkoi 84.minuutilla päällään pallon oivallisesti Hilskalle, joka pääsi VPS-puolustajien välistä tuikkaamaan pallon ohi VPS-vahti Kevarin. Isäntien kiri jäi kuitenkin vajaaksi ja VPS kuittasi kavennuksen jo 87. minuutilla. Rangaistusalueelle vapaaksi unohtunut toppari Augustine Djibrin nappasi keskityksen, jyräsi maalin edustalle ja laittoi pallon maaliin.

Kettupaidat saivat vielä mahdollisuuden kavennukseen, kun oltiin jo ottelun lisäajalla. Keskeltä vahvan nousun pallon kanssa tehnyt Mikko Manninen kaadettiin boksissa ja pallo vihellettiin ottelussa yhteentoista metriin jo kolmannen kerran. Juuso Kevari kuitenkin kruunasi ottelunsa torjumalla Tamas Gruborovicsin vedon ja näin loppulukemiksi jäivät 2-4.

JJK – VPS 2-4 (Manninen 5′, Hilska 84′, Gruborovics 90+’ erp – Parikka 45’rp 66’rp, Böling 69′, Djibrin 87′)

Viljala; Miller, Pasoja, Nieminen (v), Turpeenniemi (Tapaninen); Innanen (Markkula), Poutiainen (Linjala), Gruborovics (v), Manninen; Hilska, Virtanen (Korte).