JJK kaatoi IFK:n huikeilla loppuhetkien maaleilla

26.10.2011

JJK:n kauden viimeinen kotiottelu IFK Mariehamnia vastaan päättyi mahtavan draaman kaaren kautta kotiyleisön juhliin. Isännät voittivat ottelun vaihtomies Mikko Hyyrysen ja Babatunde Wusun osumilla 2-0 (0-0). Hyyrynen pommitti voittomaalin viisi minuuttia ennen täyttä aikaa.

Maalittomalla avausjaksolla isännät hallitsivat palloa, mutta todelliset maalintekotilanteet jäivät vähiin. IFK onnistui luomaan pari vaarallista tilannetta vastaiskuillaan, mutta Janne Korhonen selvitti Toni Lehtisen laukauksen ja Hendrik Helmke ampui ohi etutolpasta.

JJK:n parhaat tilanteet aukenivat Wusulle, jonka ratkaisuista puuttui tarvittava terävyys, sekä Mikk Reintamille, jonka lähipuskun Gustav Långbacka torjui jaloillaan.

JJK loi painetta Jani Virtasen erinomaisten kulmapotkujen kautta, joita nähtiin avauspuoliajalla peräti seitsemän kappaletta. Laadukkaat laukaukset jäivät kuitenkin puuttumaan, eikä Långbackaa päästy kunnolla testaamaan.

Toisella jaksolla kupletin juoni säilyi vahvasti samana. JJK yritti hyökätä, mutta tiiviisti pelannut IFK tukki tiet rangaistusalueelleen ja iski terävästi vastaan. Vierasjoukkue oli äärimmäisen lähellä ottelun ratkaisua vajaa kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa, mutta maalin eteen täysin vapaaksi pelattu Niko Ikävalko suti pallon Korhosen ulottuville.

85. minuutilla reitensä loukanneen Tamás Gruborovicsin hetkeä aiemmin korvannut Tommi Kari pelasi oikean jalkansa vapaaksi vasemmalla laidalla ja lähetti maalille kierteisen keskityksen. Pallo putosi takatolpalle nousseelle Hyyryselle, joka pommitti sen Långbackan käsien kautta etuylänurkkaan.
Lopullisen vapautuksen kotiyleisölle tarjosi Wusu, joka tökkäsi Mikko Mannisen loistavasti tarjoaman pallon parista metristä tyhjään verkkoon pelikellon näyttäessä täyttä aikaa.

Näin JJK pelaa lauantaina Turussa Interin vieraana Veikkausliigamitaleista. Voitolla tuosta ottelusta on mahdollista varmistaa Keski-Suomen palloiluhistorian ensimmäinen jalkapallon SM-mitali.