JJK ja JIPPO tasasivat pisteet kärkikamppailussa

26.07.2020

JJK ja JIPPO tasasivat pisteet lauantaina Harjulla käydyssä kärkikamppailussa 1-1-lukemin. Ottelun maalit syntyivät toisella puoliajalla: Aleksis Lehtonen rokotti kasvattiseuraansa tunnin kohdalla kulmapotkun jälkitilanteesta ja tasoituksen iski Olli Pöyliö komealla kaukolaukauksella 87.minuutilla.

JIPPO aloitti hyvin ja JJK olikin ottelun alussa hieman ongelmissa joensuulaisten vahvan pelin ja sateesta liukkaan kentän yhtälön kanssa – vieraiden vaarallisimmat paikat syntyivät suurimmaksi osaksi isäntien haparoinnista sateen kastelemalla kentällä ja se oli kostautua prässin alla. JJK selvitti kuitenkin lopulta kunnialla tilanteen toisensa perään eikä Aati Riihimäki maalillaan joutunut esittämään ihmeitä.

Puoliajan edetessä peli tasoittui ja alkoi aaltoilla päästä päähän ja myös vieraiden maalille alkoi syntyä hyviä tilanteita. Puolen tunnin kohdalla Rasmus Ervastin millintarkka syöttö puolustajien välistä tavoitti laitapakkina pelanneen ja ylös nousseen Joona Itkosen, mutta maalin edustalle nousseet Kettupaidat eivät kuitenkaan päässeet luutimaan matalaa keskitystä maaliin.

Saman tien mentiinkin toiseen päähän. Aleksis Lehtonen vapautti Nuutti Tykkyläisen karkumatkalle laitaa pitkin JJK:n boksiin, mutta Juho Luoma nappasi pallon takaisin Kettupaidoille täydellisesti ajoitetulla liukutaklauksellaan.

39.minuutilla nähtiin mainiosti rakennettu nopea JJK-hyökkäys, kun Robin Saastamoisen prässi häiritsi toppari Antti Åkea sillä seurauksella, että JIPPO-kapteenin avaus  ei tavoittanut omia, vaan pallon nappasi Olli Pöyliö kettujen keskikentän pohjalla. Pöyliö syötti viereensä Eeli Liukkoselle, joka puolestaan laittoi vauhtiin Tuomas Koppelomäen. Koppelomäen nappisyöttö löysi puolustuslinjassa kärkkyvän kettukippari Saastamoisen – vastassa oli kuitenkin jälleen Åke, joka tällä kertaa veti pidemmän korren ahdistamalla Saastamoisen huonoon vetopaikkaan ja näin laukaus painui ohi maalin.

Ottelun alkajaisiksi Harjulla näytettiin punaista korttia rasismille

Avausjakson loppuhetkillä puolestaan Itkonen löysi tarkalla pitkällä syötöllään keskeltä nousua tehneen Ervastin, mutta Åke oli jälleen mies paikallaan ja liukui palloon. Tauolle mentiinkin lopulta jakson tapahtumiin nähden oikeutetuissa 0-0-lukemissa.

Toisen puoliajan aloitti vahvasti puolestaan kotijoukkue ja tasoitus oli hyvin lähellä jo 48.minuutilla. Koppelomäkeä rikottiin oikealla laidalla vapaapotkun arvoisesti ja Liukkosen mainio vapari tavoitti toppari Tuure Fagerströmin pään. Pallo on painua maaliin tolpan juurelta, mutta JIPPO-vahti Jirko Sorsa sai juuri ja juuri torjuttua sen kulmapotkuksi. JJK saikin lopulta kolme kulmapotkua putkeen, mutta JIPPO pystyi ne selvittämään.

JJK sai pidettyä toisen puoliajan alun paineen vieraidensa päässä. 53.minuutilla kotileirissä vaadittiin rangaistuspotkuakin, kun Saastamoisen syöttöä hamunnutta Liukkosta häirittiin rangaistusalueella. Pilkkua ei tullut, mutta hetkeä myöhemmin Kettupaidat saivat sivuvaparin aivan boksin rajalta, kun puolestaan Koppelomäkeä rikottiin. Läpi ottelun hyvin puolustanut JIPPO kuitenkin selvitti sen.

Ensimmäisen maalin iskikin lopulta vierasjoukkue, kun tunti oli tulossa täyteen. Aktiivisesti prässännyt Lehtonen hankki JIPPO:lle sen toisen puoliajan ensimmäisen kulmapotkun. Palloa ei saatu siivottua maalin edustalta kulmapotkun jäljiltä ja lopulta Lehtonen itse rokotti kasvattiseuraansa iskemällä irtopallon lähietäisyydeltä maalin perukoille.

JJK-kasvatti Lehtonen iski JIPPO:n osuman vanhan kotiyleisönsä edessä

JJK:n rivit eivät kuitenkaan takaiskusta seonneet. Maalin jälkeen ottelussa nähtiin pieni suvantovaihe, mutta paine vieraiden päädyssä alkoi jälleen kasvaa pelin edetessä Sorsa puolustuksineen joutui jälleen toden teolla töihin pitääkseen vieraat johtoasemassa. 76.minuutilla Vertti Lepo laukoi napakan kudin rangaistustäplän tietämiltä – Sorsa sai sen kuitenkin torjuttua.

85.minuutilla Luoma hankki JJK:lle kulmapotkun, mutta vielä siitä isännät eivät onnistuneet tasoittamaan.

Kettulauman painostus tuotti tulosta lopulta 87.minuutilla! Yli 850-päinen kotiyleisö kannusti omiaan, kun JJK pyöritti palloa JIPPO-boksissa ja sen rajoilla. Ylös nousseen toppari Sami Nissisen laukaus blokattiin ja pallo ajatui Pöyliölle – joka laukoi upean kaukolaukauksen yläkulmaan ohi voimattomaksi jääneen JIPPO-vahti Sorsan! Näin keskikentän työmyyrä kruunasi hienon ottelunsa räjäyttäen Harjun yleisön riemuun tasoitusmaalillaan.

JJK haki vielä voittomaalia, mutta sellaista ei päästy tällä kertaa juhlimaan ja 1-1 jäi ottelun lopputulokseksi. Näin pisteet jaettiin sarjan kärkikamppailussa tasaväkisen ja hyvätasoisen kamppailun päätteeksi ja sekä JJK että JIPPO jatkavat tappioitta. JJK myös piti paikkansa sarjan kärjessä.

Seuraavaksi JJK:n pelit jatkuvatkin jälleen todellisella herkkupalalla: derby FC Vaajakosken vieraana tiistaina 4.8.! Harjulla puolestaan pelataan seuraavan kerran sunnuntaina 16.8., kun vastaan asettuu KuFu98.

Keskikentän työmyyrä Pöyliö sai palkinnon iskettyään komean tasoitusosuman ottelun loppuhetkillä

JJK - JIPPO 1-1 (0-0)

0-1 59' Aleksis Lehtonen

1-1 87' Olli Pöyliö

JJK:n avauskokoonpano: Aati Riihimäki, Joona Itkonen, Tuure Fagerström, Sami Nissinen, Juho Luoma, Olli Pöyliö (v), Robin Saastamoinen, Rasmus Ervasti, Eeli Liukkonen, Vertti Lepo, Tuomas Koppelomäki.

Vaihdossa: Matti Artimo, Joonas Madetoja, Leevi Kemppainen, Maxime Nzeza, Severi Vielma.