JJK ja FC Haka tarjosivat Harjulla värikkään lauantai-illan – Tasapeli lopulta melko oikeutettu tulos

06.08.2018

JJK kohtasi Harjulla viime lauantai-iltana FC Hakan. Molemmilla puoliajoilla nähtiin molemmilta joukkueilta yksi osuma. Lopulta pisteet jakoon tuloksella 2-2 kettupaitojen päätöshetkien kovasta rynnistyksestä huolimatta.

JJK pääsi lauantai-iltana irti kotistadionillaan Harjulla peräti kuukauden tauon jälkeen. Vastassa oli FC Haka Valkeakoskelta, jonka JJK oli kaatanut vieraissa kesäkuun alussa lukemin 0-2 Saku Leppäsen ja Tomi Petrescun osumilla. Molemmille ottelu oli äärimmäisen tärkeä suunnannäyttäjä kohti loppukautta. JJK tarvitsee voittoja noustakseen pois putoajan paikalta, ja FC Haka taasen kamppailee Ykkösen aivan kärkipaikoista.

JJK teki Haka-otteluun muutamia muutoksia viikon takaiseen HIFK-vierasotteluun verrattuna. Toppariparina aloitti Severi VielmaFelix Gustavsson, joista jälkimmäinen oli ollut Helsingin reissulta sivussa pelikiellon vuoksi. Vasempana laitapuolustajana avauskokoonpanossa nähtiin 18-vuotias Ilves-laina, Martti Haukioja. Keskikentän ytimeen palasi Saku Leppänen, joka oli HIFK-ottelun sivussa flunssan vuoksi. Jasin Abahassine aloitti hyökkäyksessä Patrik Alaharjulan rinnalla. Abahassinelle komennus avauskokoonpanoon oli kauden ensimmäinen.

Tällä miehistöllä JJK starttasi lauantai-iltana FC Hakaa vastaan..

JJK aloitti ottelun vahvasti ja sai heti ensiminuuteilla pari sivuvapaapotkua mukavalta etäisyydeltä. Haka-puolustaja Marco Paunovic katseli keltaista korttia jo neljännellä peliminuutilla kaadettuaan Alaharjulan. Jälkimmäisestä sivuvapaapotkusta kettupaidat olivat lähellä onnistua, mutta Gustavsson ei aivan ehtinyt takatolpalta kääntämään palloa maalipuiden väliin. 10. peliminuutin kohdilla FC Haka sai ensimmäisen vaarallisen hyökkäyksen ja sen seurauksena kaksi kulmapotkua. Jälkimmäisestä Joona Tapani pääsi pyssyttämään rangaistuspilkun kohdilta, mutta JJK-veskari Aati Riihimäki esitti tyylikkään reaktiotorjunnan.

Seuraavan vartin peli oli vahvaa vierasjoukkueen hallintaa. Kertaalleen pallo saatiin pelattua FC Hakan vasemmalla laidalla aloittaneen, JJK:ta 2011-2015 edustaneen Antto Hilskan päähän, mutta pusku suuntautui onneksi takatolpan ohi. 27. peliminuutilla kettupaidat sitten rakensivat keskialueen rajaheitosta tyylikkään osuman! Laitapuolustaja Honar Abdi otti ensin seinäsyötön Alaharjulalta ja vapautti sitten oikealta juoksuun Abahassinen. ”Jaska” ajoi boksiin ja jätti takaviistoon Leppäselle, joka sijoitti pallon varmasti maita pitkin sisään. Leppänen nousi tällä kauden kahdeksannella osumallaan Ykkösen maalipörssin kärkeen.

Kettupaidat juhlivat Leppäsen kauden kahdeksatta osumaa antaumuksella, JJK 1-0 johtoon 27. minuutilla..

1-0 johtomaalin jälkeen oli kettupaitojen vuoro hallita pelitapahtumia. Lähimmäksi toista osumaa JJK pääsi 38. minuutilla, kun Abdi harhautteli itsensä oikealta laidalta vaaranpaikoille ja hankki ketuille ottelun ensimmäisen kulman. Leppäsen kulma leijaili taka-alueelle, jossa Abahassine otti ensin rinnalla haltuun ja pommitti sen jälkeen volleyn. Veto suuntautui kuitenkin päin hyvin etutolpan peittänyttä Haka-veskari Aati Marttista.

Valitettavasti hallinta kerkesi vielä kertaalleen kääntyä ensimmäisellä puoliajalla, ja FC Haka pääsi iskemään niin sanotun pukukoppimaalin pelikellon käydessä jo lisäaikaa. Ensin Erkka Helminen oli tasoittaa ottelun, kun Haka keskitti vasemmalta, väkivahva hyökkääjä Ben Gerald voitti pääpallon ja tiputti Helmiselle loistopaikan. Tämän Riihimäki vielä selvitti. Seuraavasta hyökkäyksestä Helminen sitten onnistui. Haka voitti kaksinkamppailun keskialueella, Hilska pääsi vapaasti kuljettamaan kohti JJK-maalia ja vapauttamaan Helmisen vetopaikkaan. Tällä kertaa hänen laukauksena lirui takakulmaan ohi voimattoman Riihimäen. Tilanteeksi 1-1, kun ensimmäisen puolikkaan lisäaikaa oli pelattu jo pari minuuttia.

Läpi ottelun pallonhallintajaksot vaihtelivat ja molemmilla joukkueilla oli omat vahvat hetkensä. Kuten Haka-päävalmentaja Keith Armstrong pelin jälkeen lehdistötilaisuudessa kuvaili: ottelu oli varmasti yleisölle mukavaa katsottavaa, sillä molemmat joukkueet todella pyrkivät pelaamaan ja hallitsemaan tapahtumia sekä hakemaan aktiivisella tekemisellä voittoa.

Joka tapauksessa tauolle lukemista 1-1.

JJK:n ja FC Hakan kohtaamisesta ei taistelutahtoa puuttunut. Tässä miehestä ottavat mittaa Patrik Alaharjula ja Anton Popovitch..

Tauolla JJK suoritti yhden vaihdon. Pienen kolhun päähänsä saanut ja yhä muutenkin loukkaantumisista kohti täyttä kuntoa toipuva Jasin Abahassine teki tilaa Aatu Manniselle. Toisen puoliajan alku oli jälleen kettupaidoilta vahva. 48. peliminuutilla Haka-puolustus ehti juuri ja juuri katkaisemaan kohti Vielman päätä takatolpalle suuntautuneen kulmapotkun. 50. peliminuutilla vastaavasti Abdi oli pahanteossa, mutta jälleen viime hetkellä Haka-puolustaja liukui väliin ja ketut saivat jo toisen puoliskon kolmannen kulmapotkun.

Tunnin kohdilla oli jälleen vierailijoiden vuoro hallita tapahtumia. Hyökkäyspäähän 63. peliminuutilla vaihdettu John Fagerström pääsi lopulta nautiskelemaan johtomaalista ottelun ensimmäisellä pallokosketuksellaan. Hakan oikea laitapakki Jami Kyöstilä lähetti nappikeskityksen viiden metrin viivalle ja oikea-aikaisesti tilanteeseen liikkuneella Fagerströmillä oli helppo työ viedä vierailijat 1-2 johtoon 64. peliminuutilla.

JJK kuitenkin kuittasi välittömästi! Ensin Mikko Manninen laittoi Fagerströmiä ruotuun tyylipuhtaalla puikotuksella. Tilanteesta seurasi vapaapotku, jonka Leppänen keskitti maalin edustalle. Pallo kimpoili Haka-päistä kulmaksi. Nyt Leppäsen keskitys löysi viininpunaista nimittäin Martti Haukiojan pään. Mainiosti vasemmalla laidalla läpi ottelun pelanneelta Ilves-lainalta tärkeä tasoitusmaali, 2-2, 66. peliminuutilla.

Maali kettupaidassa todella maistui 18-vuotiaalle Haukiojalle..

Maalin jälkeen mentiin hetki tasatahtia, kunnes viimeiset kymmenen minuuttia ketut hakivat voittomaalia raivokkaasti. 82. minuutilla toppari Gustavsson avasi peliä hienosti kohti Alaharjulaa, joka kääntyi ja pommitti 16-rajalta pomppivan vedon, mutta maalivahti Marttinen selvitti. Vielä 86. peliminuutilla JJK rakensi kovan mylläkän Haka-maalille, mutta valkopaitojen puolustus selvisi tukusta keskityksiä.

Lopulta lisämaaleja ei nähty, ja pisteet tasattiin lukemin 2-2.

Ottelun jälkeen JJK:n päävalmentaja Mikko Manninen harmitteli lopun hukattuja paikkoja, vaikka olikin kettupaitojen esitykseen kokonaisuudessaan tyytyväinen. Vastaavasti myös Haka-luotsi Armstrong koki joukkueensa menettäneen kaksi pistettä, mutta myönsi lopulta, että pelitapahtumiin nähden tasapeli oli oikeutettu tulos.

JJK tarvitsee kipeästi kolmen pisteen voittoja kavutakseen sarjassa turvallisiin asemiin putoajan paikkoja silmällä pitäen. Haka-ottelun esityksillä voittoja on ennen pitkää ropistava. Toivottavasti kuitenkin pian, sillä kuten Manninenkin totesi, seuraavaksi JJK kohtaa sarjataulukkoa katsoen päävastustajiaan. Ensi lauantaina on edessä vierasreissu sarjanousija AC Kajaanin tekonurmelle.

Seuraava kotiottelu pelataan siitä viikon päästä, lauantaina 18.8. Tuo ottelu on samalla Älä kiusaa -teemaottelu. Otteluisäntä Keskimaa tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn 50 ensimmäiselle S-etukorttiperheelle (2 aikuista, 2 lasta). Lisäksi JJK tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn kaikille alle 17-vuotiaille!

Alla vielä JJK – FC Haka ottelun kuvakooste (kuvat: Jussi Reinilä), maalikooste sekä tilastot!

JJK - FC Haka 2-2 (1-1)