JJK-Inter: Samu Nieminen nousee avaukseen

06.06.2010
JJK-Inter: Samu Nieminen nousee avaukseen

JJK joutuu uusimaan illan Inter-pelin avauskokoonpanoaan edelliskierrokseen nähden osin pakon sanelemana. Juha Pasojan pelikielto avaa puolustuksen keskustaan aukon, jonka täyttää Samu Nieminen.

– Samu on näyttänyt kykynsä, kun on tullut vaihdon kautta aiemmissa peleissä sisään. Hän on hyvässä kunnossa ja hänellä on minusta järkevä näkemys siitä, mitä eri tilanteissa pitää tehdä, päävalmentaja Kari Martonen sanoo.

Keskikentällä pallonhallintaa puolestaan yritetään kehittää ratkaisulla, jossa Christian Sund tekee paluun avauskokoonpanoon, miehen paikka on keskialueen vasemmalla laidalla. Tilaa Sundille tekee Tommi Kari.

– Meiltä puuttuu nyt luontaisia laitapelaajia, ja katsotaan saataisiinko Krisun kautta vaarallisuutta sinne. Voi olla vahvuuskin, ettei hän ole ihan tyypillinen laituri, vaan on pelaaja joka haluaa tulla keskelle ja joka pystyy antamaan läpisyöttöjä, Martonen miettii.

Kokonaisuutena Martonen odottaa joukkueen jatkavan edellispeleistä tuttua tiivistä puolustuspeliä, mutta terästävän vastaavasti otettaan hyökkäyspelistä.

– Hyökkäyspelin kehittäminen on meille iso otsikko jatkuvasti. Rakentelu on saatava kuntoon, jotta pystytään luomaan Interin maalille tarpeeksi painetta ja kontrolloidusti rakennettuja tilanteita.

 

JJK – FC Inter Vaajakoskella klo 18.30.

JJK
> Kokoonpano
1 Szerovay
7 Viren
4 Okkonen
2 Nieminen
13 Latikka
19 Sund
23 Poutiainen
6 Tuomanen
18 Abahassine
9 Lahtinen
20 Hyyrynen
> Vaihtopenkki: 12 Myllymäki, 8 Lähitie, 10 Kari, 14 Sinisalo, 17 Linjala