JJK-IFK Mariehamn: Waari: ”Head to head”

30.09.2012

JJK:n ankara puolustustaistelu ja uhrautuminen palkittiin keskiviikkona tasapelipisteellä Interiä vastaan. Maanantaina samanlaisella taisteluilmeellä esiintyvä kotijoukkue on lähellä täyttä pistepottia.

 

Inter oli erityisesti molempien jaksojen loppupuolikkailla pelillisesti parempi joukkue, mutta myös JJK pystyi luomaan laadukkaita maalintekopaikkoja ja olisi voinut paremmalla viimeistelyllä voittaa ottelun. Varsinkin toisen jakson alussa JJK väläytti potentiaaliaan ja esitti todella upeaa hyökkäyspeliä. Puolustuspäässä JJK:n topparit tekivät täyden päivätyön vahvan Irakli Sirbiladzen kanssa ja selviytyivät urakasta hyvin.

 

Maanantain vastustaja MIFK on toisenlainen haaste. Joukkue on perinteisesti pelannut JJK:ta vastaan erittäin suoraviivaisesti ja panostanut salamannopeisiin hyökkäyksiin lähtöihin riistojen jälkeen. MIFK avaa usein alakerrasta pitkällä syötöllä kohti Aleksei Kangaskolkkaa, joka pyrkii jatkamaan pallon puolustuslinjan taakse juokseville laitureille. MIFK on lähtenyt edellisiin vierasotteluihin vaihtelevilla taktiikoilla. Haka vastaan joukkue oli hyvin passiivinen ja vetäytyi syvälle omalle puolustusalueelleen. VPS-pelissä MIFK puolestaan prässäsi aktiivisesti korkealta ja oli kokonaisuutena paljon terävämpi. Luultavasti Harjulla joukkue käyttää melko korkeaa ja aktiivista prässiä.

 

JJK:n kannattaa pakottaa MIFK pelaamaan suoraviivaisen pelitapansa vastaisesti. Kettupaitojen kannattaa puolustaa normaalia syvemmällä ja prässätä maltillisesti, jolloin MIFK joutuu kierrättämään palloa alakerrassa. Tällöin vierasjoukkue altistuu pallonmenestyksille ja toisaalta fyysinen joukkue ei pääse hyödyntämään täysimääräisesti vahvuuksiaan. MIFK:n toppari Kristian Kojola on pelikiellossa ja hänen tilallaan pelaa luultavasti nuori Johannes Nordstöm. Nordstöm ei ole pitkään aikaan pelannut topparina, joten JJK:n täytyy pystyä antamaan Nordströmin puolelle painetta.

 

Maanantaina Harjulla on luvassa tasainen taisto ja perinteisen syyskierroksen ottelu, jossa kaksinkamppailupelaamisella ja viimeistelyllä on iso merkitys. JJK on kotiedun turvin ottelun niukka suosikki. Todennäköisyysarvio JJK 41%, tasapeli 26% ja MIFK 33%.

 

 

Waari1