JJK-HJK: Sarjakärki sytyttää varmasti

01.10.2010
JJK-HJK: Sarjakärki sytyttää varmasti JoriSarkka

JJK isännöi lauantain Veikkausliigaottelussa mestaruutta jahtaavaa sarjakärki HJK:a. Helsinkiläiset johtavat sarjaa kuuden pisteen marginaalilla ja metsästävät mestaruuden ratkaisemiseen tarvittavia pisteitä. JJK:n panokset puolestaan ovat selkeät: lisäpisteitä tarvitaan jotta paikka Veikkausliigassa pysyy myös ensi kaudelle.

Joukkue palasi kitkerästi päättyneeltä Maarianhaminan matkalta tiistaina, lepäsi keskiviikon ja on valmistautunut HJK-peliin loppuviikon. Valmentaja Jori Särkkä korostaa, että tukalasta sarjatilanteesta huolimatta joukkueen sisällä ei ole paniikkimielialaa.

– Tosiasia on, että kaikki on edelleen omissa käsissä ja meillä on vankka usko siihen, että homma klaarataan. Pitää uskoa omaan tapaan tehdä asioita ja tehdä määrätietoisesti niitä asioita mitä on sovittu. Kyllä ne pienet asiat kääntyy meidänkin eduksi.

Vieraileva sarjakärki Helsingistä on toki kova haaste, mutta toisaalta myös sytyttävä vastustaja.

– HJK on aina sytyttänyt  meidät ja pelit on olleet hyvin tasaväkisiä. Eivät hekään pääse tähän peliin kovin rennoilla fiiliksillä lähtemään, panoksia riittää sielläkin. Sikäli tämä on hieno peli, että molemmat pelaavat isoista panoksista. Latinki ja taistelu on varmasti kovaa, Särkkä ennakoi.

HJK on tehnyt kauden mittaan kovaa tulosta niin Veikkausliigassa kuin Euroopassa ja Suomen cupissa. Vaikka ylivoimaiselta kauden puolivälin vaiheilla näyttänyt mestaruusmarssi on tasaantunut, on joukkue erittäin kova.

– Erittäin vahva joukkue se on, joka linjassa on hyviä yksilöitä. Mutta ei se meille missään nimessä mahdoton ole, pitää vastata huutoon. Heidän puolustustaan meidän pitää pystyä haastamaan.

Särkkä korostaa myös erikoistilanteiden merkitystä. Maanantaina Maarianhaminassa niiden kanssa oli vaikeuksia, mistä valmennus ei kuitenkaan ole erityisen huolissaan.

– Koko kautta ajatellen me ollaan puolustettu erikoistilanteet erittäin hyvin. Tottakai niihin pitää aina kiinnittää huomiota, mutta ei niistä yhden pelin takia tarvitse sinänsä erityisen huolissaan olla.

JJK:n terveystilanne lauantain peliin on hyvä. Sivussa on pitkäaikaispotilaiden lisäksi vain reisivaivainen Samu Nieminen.

 

JJK-HJK Harjulla lauantaina kello 14. Kannustamalla JJK:a tuet myös Jyväskylän yliopistoa – JJK luovuttaa 1000 euroa yliopiston varainhankintakampanjaan jokaisesta voittamastaan pisteestä. Tuhat euroa siirtyy yliopistolle myös, mikäli ottelu kerää yli 3500 katsojaa.