JJK-HJK: Sarjakärkeä haastamaan

28.05.2013

JJK:n ja jyväskyläläisjalkapallon superviikon jälkimmäisessä ottelussa vastaan asettuu Veikkausliigan kymmenennen kierroksen ottelussa hallitseva mestari HJK.

 

Superviikon ensimmäisessä ottelussa viime torstaina JJK otti tasaisen ottelun päätteeksi maalittomalla tasapelillä pisteen KuPS:lta. Tiukalla otteluviikolla sitä seurasi sunnuntainen reissu Turkuun, josta oli lopulta palaaminen tyhjin käsin: kolmella komealla kaudovedolla tehdyin maalein FC Inter piti pisteet itsellään, vaikka JJK vahvan toisen jaksonsa perusteella olisi kotiintuomisia ansainnutkin. JJK:n maalista vastasi Babatunde Wusu, joka laittoi Mikko Mannisen loistosyötöstä pallon varmasti ja hallitusti läpiajosta maaliin ja tasoitti näin ensimmäisellä jaksolla.

 

KuPS-ottelussa sekä sadan liigaottelun rajapyykistä että Respect-äänestyksen voitosta palkittu Tunde onkin tehnyt nyt kaksi viimeisistä JJK:n kolmesta maalista – kahden liigaottelun lisäksi kun Kettupaidat ehtivät viime viikolla hakea Suomen Cupin jatkopaikan Vaasasta kaatamalla VPS:n 2-0-lukemin!

 

Veikkausliigassa Kettupaitojen avausvoitto on antanut vielä odottaa itseään. Peliesitykset eivät ole olleet huonoja, mutta täyden pistepotin muodossa ei kiitosta ole toistaiseksi tullut.

 

HJK nostetiin kauden alla useissa ennakoinneissa ylivoimaiseksi mestariksi, mutta laajalla materiaalilla operoiva ja Mikael Forssellin, Teemu Tainion, Mika Väyrysen ja viimesimpänä kiinnityksenä Sakari Mattilan kaltaisilla kansaivälisilläkin kentillä meritoituneilla pelaajilla vahvistettu Klubikin on kuitenkin kompastellut alkukauden aikana. Edelliskierroksella HJK palasi jälleen voittokantaan kaatamalla RoPS:n kotonaan 2-0 Demba Savagen ja Robin Lodin maaleilla, mutta sitä edelsivät kotitappiot niin VPS:lle kuin TPS:llekin – ja Suomen Cupistahan helsinkiläiset ovat jo pudonneet, samoin kuin keväällä Liigacupista lähtö tuli jo puolivälierävaiheessa, kun JJK osoittautui liian vahvaksi kannoksi kaskessa.

 

Ajoittaisesta haparoinnista huolimatta HJK johtaa tällä hetkellä liigaa pisteen erolla toisena olevaan MYPA:an – joka on on pelannut ottelun helsinkiläisiä vähemmän.

 

HJK on voittanut nyt viimeiset neljä mestaruutta ja myös JJK:n ja HJK:n aiemmissa keskinäisissä otteluissa HJK on ollut vahva. JJK on riistänyt helsinkiläisiltä tasapelipisteitä, mutta voitto on vielä ottamatta – ja nythän olisikin maistuva sauma napata tuo avausvoitto!

 

Pelitahti on toukokuussa hurja ja HJK-peli onkin Kettupaidoille jo kuun kahdeksas. Kovasta tahdista huolimatta JJK on välttynyt uusilta takaiskuilta loukkaantumisten muodossa ja niinpä sairastuvalla ei pitkäaikaistoipilaiden lisäksi muita olekaan.

 

Aiemmat kohtaamiset Veikkausliigassa: 

27.10.2012

JJK – HJK

3 – 6

18.8.2012

HJK – JJK

2 – 0

16.6.2012

JJK – HJK

0 – 3

13.10.2011

HJK – JJK

0 – 0

6.8.2011

JJK – HJK

0 – 2

29.5.2011

HJK – JJK

6 – 2

2.10.2010

JJK – HJK

1 – 2

23.6.2010

HJK – JJK

1 – 0

16.8.2009

HJK – JJK

1 – 1

17.5.2009

JJK – HJK

1 – 1

 

 

 

jjk-hjk_271012_topijn_maalijuhlat

    Edellisessä kohtaamisessa nähtiin mm. tämä unohtumaton hetki – miten käy nyt?