JJK haki upean taisteluvoiton Espoosta

23.08.2010

JJK:n asemat sarjassa vahvistuivat merkittävästi maanantai-iltana, kun joukkue haki komean taisteluvoiton sarjakakkonen Hongan kotikentältä Espoon Tapiolasta. Lukemiin 2-3 (0-1) päättynyt ottelu oli alusta loppuun isäntien selvää hallintaa, mutta JJK käytti edellisistä peleistä poiketen maalipaikkansa murhaavalla teholla.

Maaleista vastasivat Lasse Linjala, vaihtomies Mikko Hyyrynen  sekä voittomaalin maalin edestä kattoon luutinut Mika Lahtinen. Tommi Kari oli vahvasti mukana kaikissa kolmessa maalissa.

Honka painoi ottelun ensimmäiset 20 minuuttia raivoisasti päälle. Vaarallisimmilta maalintekopaikoilta kuitenkin vältyttiin. JJK:n ensimmäinen kunnollinen hyökkäys tuottikin sitten heti tulosta. Keskikentän oikealla laidalla pelannut Mika Lahtinen rankaisi Honka-kapteeni Rami Hakanpäätä huolimattomasta haltuunotosta, riisti pallon ja laittoin nopean pystysyötön oikeaa kulmalippua kohti. Tommi Kari ehti Lahtisen syöttöön ja antoi ensimmäisellä kosketuksella upean keskityksen, jonka Lasse Linjala nikkasi kuudesta metristä takuuvarmasti maaliin.

Jobin postia toi pian avausmaalin jälkeen Matti Lähitien reisivamma. Patrick Poutiainen korvasi Lähitien 32. peliminuutilla. Lähitien reisivamman vakavuudesta ei toistaiseksi ole tietoa.

Johtomaalin ja Poutiaisen sisääntulon jälkeen JJK sai pelin selvästi aiempaa paremmin hallintaansa. Hongan puolustuksen sekoilut tarjosivat Tommi Karille parikin paikkaa viimeistelyyn, mutta miehen yritykset suuntautuivat kaikki niukasti maalipuiden ulkopuolelle.

Tauolle tilanteessa 0-1.

Toinen puoliaika alkoi vahvalla Hongan rynnistyksellä. Markus Paatelainen runnoi tasoituksen maalin edestä jo jakson toisella minuutilla ja Hermanni Vuorinen lisäsi vieraiden tuskaa pari minuuttia myöhemmin viimeistelemällä helposti auenneesta läpiajosta 2-1.

Pikamaalien jälkeen JJK:n paketti oli hetken aikaa pahasti sekaisin ja Honka sai luotua useammankin tilanteen ottelun ratkaisemiseen.

Hongalle ei maistunut ja JJK iski. Hetkeä aiemmin kentälle tullut Mikko Hyyrynen hankki vapaapotkun vajaasta 40 metristä ja viimeisteli itse upealla puskulla Karin tarjoilusta.

Neljä minuuttia myöhemmin Tapiolan urheilupuiston harva yleisö lyötiin ällikällä. JJK iski voittomaaliksi jääneen kolmannen osumansa illan ensimmäisestä kulmapotkustaan. Tommi Kari antoi kovan maanuoliaisen etutolpalle, Hyyrynen liukui palloon ensimmäisenä ja Mika Lahtinen runnoi Hyyrysen ohjauksen parista metristä maalin kattoon.

Honka painoi lopun vimmaisesti päälle, mutta sai aikaiseksi vain yhden vaarallisen tilanteen, jossa Janne Korhonen torjui Vuorisen kääntölaukauksen kulmapotkuksi. Lisäajalla Vuorinen sai pallon maaliin saakka, mutta tilanne liputettiin oikautetusti paitsioksi.

Kaikissa tilastoissa selkeästi niskan päällä ollut Honka hävisi näin ainoan merkityksellisen – maalit. JJK:lle voitto oli erittäin tärkeä, siinä missä tappio raskas kolaus Hongan mestaruushaaveille.

JJK:n kausi jatkuu jo perjantaina, jolloin FC Lahti saapuu Harjulle sarjatilanteen kannalta erittäin merkityksellisessä ottelussa.