JJK haki tasapelipisteen runkosarjan päätöskierrokselta

05.09.2023

JJK palasi viikonloppuna pistekantaan taistelemalla itselleen 2-2-tasapelipisteen Pietarsaaren Jaron vieraana. Kettupaitojen molemmat osumat viimeisteli Oskar Pihlaja.

Kotijoukkue hallitsi ottelua etenkin ensimmäiset 50 minuuttia ja johti myös kamppailua kahteenkin eri otteeseen, mutta ottelun hahmo Oskar Pihlaja viimeisteli itse hankkimansa rankkarin ja tasoitti lukemat vielä toistamiseen komean yksilösuorituksen päätteeksi. Myös Ville Viljala pelasi huippupelin kettumaalin suulla ja otti vinon pinon tärkeitä torjuntoja pitäen vierasjoukkueen mukana taistelussa ottelun voitosta loppuun asti.

Ottelun avausmaali syntyy 19. minuutilla JJK:n kannalta varsin epäonnisesti, kun Tatu Hoffren laittaa päätään väliin purkaakseen keskityspallon ja pallo painuukin suoraan omaan maaliin.

58. minuutilla JJK tulee tasoihin, kun Pihlaja painelee pallon kanssa kohti Jaro-päätyä ja tulee kaadetuksi matkalla pilkun arvoisesti. Pihlaja viimeistelee itse pilkulta lukemiksi 1-1. Kauaa ei ehdi vierasjoukkue kuitenkaan tasoituksesta iloita, kun Jaro kuittaa lähes heti perään toisessa päässä ja siirtyy uudelleen johtoon pienen flipperipallon päätteeksi. Tunnin paikkeilla Jaro rakentelee vielä parikin paikkaa lisätä johtoaan, mutta Viljala hoitaa tilanteet tyylikkäästi ja pitää JJK:n mukana pelissä.

JJK suoritti toisella jaksolla onnistuneita vaihtoja ja alkoi ottaa niiden myötä pikku hiljaa hallinnan pelistä itselleen. 73. minuutilla Pihlaja pelaa oikealta itsensä vetopaikkaan ja laukoo vasurillaan pallon etuyläkulmaan. Lukemat jälleen tasan!

Pelin viimeisen vartin ajan JJK painoi kovalla höyryllä päälle ja kotijoukkue Jarolta alkoi loppua bensa. Ottelun lopussa paineltiin vielä päästä päähän ja JJK kävi loppuminuuteilla lähellä voitto-osumaa pariinkin otteeseen, kun ensin Jaro-vahti Emil Öhberg siivosi Joel Pasasen yrityksen yläriman alta turvaan ja esitti vielä toisen gamesaver -torjunnan sitä seuranneesta kulmapotkutilanteesta Shirman Osson saksipotkuun. Näin pisteet jaettiin lukemin 2-2 ja JJK päätti runkosarjansa katkaisemalla pitkäksi venähtäneen tappioputkensa.

Katso ottelun huippuhetket alta:

Ottelut jatkuvat vielä viiden pelin mittaisella loppusarjalla, missä kuusi viimeistä joukkuetta pelaavat keskenään yksinkertaisen sarjan eli jaossa on vielä 15 pistettä. Runkosarjan pisteet jäävät voimaan loppusarjaan. Loppukauden otteluohjelma julkaistaan tiistaina 5.9. klo 14.