JJK hakee kauden avausvoittoaan – Harjulle vieraaksi vahvavireinen EIF

12.05.2018

Kettupaidat pelaavat kauden ensimmäisen ottelunsa varsinaisessa kotipesässään, perinteikkäällä Harjun Stadionilla, sunnuntai-iltana. Vastassa tässä kaikkiaan kauden kolmannessa ottelussa on EIF Tammisaaresta eli Ekenäs Idrottsförening.

Viime sesongilla Ykkösessä seitsemänneksi yltäneet tammisaarelaiset ovat loistavan talven perusteella musta hevonen jopa kärkikamppailuun asti kaudella 2018. Suomen Cupissa EIF eteni peräti välierävaiheeseen kaataen Veikkausliigassa pelaavan IFK Mariehamnin sekä Ykkösen joukkueista AC Oulun, FC Hakan ja viime sunnuntaina JJK:n voittaneen Klubi 04:n.

EIF:n päävalmentajaratkaisu kuluvaan kauteen on mielenkiintoinen. Joukkuetta luotsaa vasta 29-vuotias espanjalainen, Gabi Garcia. Vähemmän yllättäen hän on Ykkösen nuorin valmentaja tällä kaudella. Aiemmin Garcia on ollut muun muassa apuvalmentaja Viron pääsarjan FC Florassa.

Ennen kauden alkua Ykkösestä ennakoitiin hyvin tasaista ja mielenkiintoista sarjaa. Omaa kieltään tästä kertoo jo se, että kahdelta ensimmäiseltä ottelukierrokselta vain KPV ja EIF ovat selvinneet ilman tappiota. Toisaalta yksikään joukkue ei ole hävinnyt molempia otteluitaan avauskierroksilla. EIF on aloittanut siis lupaavan harjoituskauden jälkeen myös sarjakauden hienosti, joskin vähämaalisesti. Avausottelussaan EIF kaatoi FC KTP:n 1-0 ja toisella kierroksella se tasasi pisteet FC Hakan kanssa lukemin 0-0.

Seuraamisen arvoinen pelaaja JJK:n sunnuntaisessa vastustajassa on esimerkiksi kamerunilainen Etchu Tabe. Hän on edustanut aiemmin urallaan Suomessa RoPS:ia, KuPS:ia ja FC Hakaa. Tosin noissa seuroissa Tabe pelasi pääosin topparina. Nyt 193-senttinen järkäle tekee tuhojaan kärkipelaajan tontilla.


Viimeksi JJK ja EIF kohtasivat sarjapelin merkeissä elokuussa 2016. Tuolloin Harjulla myrskysi oikein kunnolla. Nyt äitienpäiväksi on luvattu makoisaa kesäkeliä!

JJK:ssa keskitytty tilanteiden tunnistamiseen

JJK:n kausi sen sijaan on alkanut hienolla tasapelillä KPV:tä vastaan ja sen jälkeen heikolla vieraspelillä, kun Helsingistä tultiin kotiin 2-1 tappio niskassa.

-Klubi 04:ää vastaan viime sunnuntaina aloitettiin hyvin, mutta sitten jäätiin jälkeen, kun Klubi liikutteli palloa niin hyvin. He pääsivät aivan liian helposti purkamaan meidän prässin ja löytämään vapaita tiloja kentältä, JJK:n päävalmentajista Mikko Manninen kommentoi.

Tällä viikolla JJK onkin treenikentällä pyrkinyt hiomaan viime ottelussa epäonnistuneita asioita. Toki nyt vastaan tuleva EIF on hieman erityylinen joukkue, kuin nuori, nopea, tekninen ja melko pienikokoinen Klubi 04.

-Olemme harjoitelleet prässipelaamista sekä omaa pallollista pelaamista. Viime ottelussa emme pystyneet löytämään tiloja, joiden kautta ohittaa vastustajan prässi. Näiden tilanteiden tunnistamista olemme käyneet läpi, Manninen paljastaa.


Päävalmentaja Manninen on urakoinut kahdessa ensimmäisessä ottelussa kentän puolella täydet 90 minuuttia.

Yhteistyöseura Ilveksestä EIF-otteluun ei apuja saada. Näin ollen kettupaidat hyökkäävät EIF:n kimppuun omalla ryhmällään, jossa onneksi uusia loukkaantumishuolia ei ole.

Oman lisänsä pelaamiseen tuo toki siirtyminen tekonurmelta astetta hitaammalle luonnonnurmelle.

-Luonnonnurmella ei pysty ihan niin pieniin tiloihin palloa syöttämään kuin märällä tekonurmella. Prässin purkaminen on hankalampaa. Enemmän tulee kaksinkamppailuja ja niissä meidän pitää pystyä olemaan kova, Manninen luonnehtii.

JJK-EIF sunnuntaina 13.5. klo 18:30 Harjun stadionilla.