JJK-Haka: Vastassa tiukasti organisoitu puolustus

22.10.2010
JJK-Haka: Vastassa tiukasti organisoitu puolustus

JJK pelaa lauantaina Veikkausliigan viimeisellä kierroksella kohtalonottelun, kun Harjulle vieraaksi saapuu Haka Valkeakoskelta. JJK tarvitsee ottelusta voiton ollakseen varma sarjapaikan säilymisestä, ja vierailijakin voi tappiolla joutua vielä liigakarsintaan. Haka on yhdeksäntenä kolme pistettä 13. sijaa miehittävän JJK:n edellä.

– Missään nimessä Haka ei tule löysin rantein Harjulle, tilannehan on se että kun me voitetaan Haka, me mennään heidän ohi sarjataulukossa, päävalmentaja Kari Martonen toteaa.

Haka on kerännyt sarjan viimeisellä kolmanneksella kohtuullisesti pisteitä keskikesän talouskriisistä selvittyään. Paluumuuttaja Toni Lehtinen tuo voimaa hyökkäykseen, vaikka on osunut vasta kertaalleen. Hakan ase on viime kierroksilla ollut tiivis puolustus.

– Kun Hakan pelejä on viime kierroksilta katsonut, niin kyllähän selkeä lähtökohta on se, että he puolustavat tiiviisti ja kurinalaisesti ja yrittävät iskeä nopeilla vastahyökkäyksillä. Siellä on hyviä vastahyökkäyspelaajia, Martonen toteaa.

Panokset ja kauden ajankohta huomioiden Harjun lauantai-iltapäivältä ei liene syytä odottaa kaikkein kauneinta jalkapallollista iloittelua.

– Kyllähän fakta on tietenkin se, että kaikki pelit pitää voittaa, tyylipisteitä ei saa missään vaiheessa kautta. Mutta kyllä syksyn peleissä korostuu yksinkertainen, suoraviivaisempi peli ja mekin Oulussa nähtiin että tilanteita tulee kun pyrkii toimittamaan palloa maalille. Kelit on mitä on, pallot ja kentät on märkiä.

JJK:n terveystilanne on Martosen mukaan hyvä. Tumanto ja Tapaninen ovat tutusti sivussa, ja Juha Pasoja kärsii pelikieltoa. Tommi Kari ja Patrick Poutiainen sen sijaan ovat toipuneet vammoistaan ja ovat käytettävissä.

Sunnuntain Oulu-voitto oli JJK:n joukkueelle sarjataulukon kannalta erittäin tärkeä. Päävalmentajan mielestä sarjapisteiden ohella tärkein anti oli viesti joukkuepelaamisen tärkeydestä.

– Nähtiin, että tulosta tulee vain kun jokainen pelaaja pelaa täysillä joukkueelle. Kun tässä on mediaa seurannut, on voinut sieltäkin todeta ettei yksikään valmentaja tai pelaaja ole joukkuetta suurempi, ei edes Wayne Rooney, Martonen naurahtaa.

 

JJK-Haka Harjulla lauantaina kello 14.

KariMartonen