JJK-Haka: ”Aika näyttää kaapin paikka!”

02.09.2012

Loistavan vierasvoiton Kuopiosta edelliskierroksella hakenut JJK kohtaa nyt kotikentällään Valkeakosken Hakan. Kettupaidat ovat löytäneet syksyä kohti mentäessä hyvän vireen ja ovatkin komeasti kuntopuntarin kärjessä. Tulevasta ottelustakaan ei ole kuin yksi tavoite – kolme pistettä.

 

– Eihän siitä nyt ole epäilystäkään, mikä meidän tavoite on, linjaa Jori Särkkä jämäkästi.

 

– Meillä on sitä paitsi Hakallekin melkoisesti kalavelkoja maksettavana, kun aiemmista kohtaamisista takana on kaksi selvää tappiota.

 

Ennen tätä kautta JJK on ollut liigassa keskinäisissä otteluissa niskan päällä: seitsemästä kohtaamisesta JJK on voittanut viisi. Tällä kaudella kuitenkin Haka on ollut ylittämätön muuri – tähän asti.

 

– Vielä juuri ennen kauden alkua otimme Hakasta selvän voiton harjoitusottelussa, mutta liigassa Haka-pelit ovat olleet meille tällä kaudella vaikeita. Nyt onkin aika näyttää kaapille jälleen se oikea paikka!

 

Voitto Kuopiosta on JJK-leirissä harvinaista herkkua ja se onkin nostanut itseluottamusta kettuleirissä entisestään.

 

– Ensimmäinen vierasvoittomme KuPS:sta Veikkausliigassa, totta kai se tuntui todella hyvältä. Tuon voiton tuoma tunne pitää nyt säilyttää ja saada siitä potkua tuleviin otteluihin – saimme tehdä voiton eteen kovasti töitä, mutta se palkittiin. Joskus voittaminen tekee kipeääkin, mutta tuntuu myös todella hyvälle!

 

Koskilaisten leirissä eletään puolestaan vaikeita aikoja, kun edellisestä voitosta on ehtinyt vierähtää jo pitkälle toista kuukautta ja uutta puhtia on haettu valmentajanvaihdoksestakin, kun TPS:n vieraana kärsityn 9-2-rökäletappion jälkeen Sami Ristilä sai lähteä ja monivuotinen kakkosvalmentaja Asko Jussila otti valmennusvastuun. Voi siis todeta, että vastustaja on kaikkea muuta kuin vahvimmillaan, mutta Särkkä toteaa, että kentällä näin ei voi ajatella.

 

– Jos haluamme voittaa, on meidän keskityttävä siihen, mitä itse teemme, eikä miettiä vastustajan kuulumisia. Jokaisella pelaajalla on oltava keskittyminen vain ja ainoastaan siinä, mitä hän itse tekee kentällä ja jokaisen pidettävä huoli siitä, että hoitaa omat hommansa kunnialla. Jokaisen on myös otettava vastuu siitä, että noudattaa yhdessä sopimaamme pelisuunnitelmaa eikä lähde sooloilemaan.

 

– Missään ottelussa ei ole varaa ajatella, etteikö töitä tarvitsisi tehdä hartiavoimin – ja yli 90 minuuttia.

 

Särkän sanoissa keskittymisestä on vinha perä, JJK:lla kun tällä kaudella on ollut usein erityisen suuria vaikeuksia silloin, jos Kettupaidat ovat lähteneet otteluun ennakkosuosikkina. Eräs tähän viittaava merkki nähtiin myös edellisenä sunnuntaina Kuopiossa, kun JJK vahvan ensimmäisen puoliajan jälkeen 3-1-johtoasemassa ja Ebrima Sohnan punakortin ansiosta ylivoimalla pelatessaan himmasi jalkaa kaasulta ja lopussa puolestaan kierroksia lisännyt KuPS oli tulla jopa tasoihin.

 

– Kenties siinä pääsi hyvänolontunne livahtamaan puseroon. Perustekemisemme taso laski liikaa ja kun samalla KuPS sisuuntui alivoimalle joutumisestaan, tasoittui miesylivoiman meille antama etu aivan turhaan, Särkkä toteaa.

 

– Toisaalta kuitenkin kovalla työllä väänsimme loppuun asti, emmekä päästäneet sitä ratkaisevaa tasoitusmaalia. Kuten myös pari aikaisempaa tasapeliin nousua Kuopiossa osoittavat, löytyy meillä siellä tarvittaessa myös henkistä kanttia.

 

Veikkausliiga kaudella 2012 on ennätystasainen, eikä Hakaakaan sovi vastustajana aliarvioida, vaikka koskilaisilla tukalia otteluita onkin takana. Viime aikojen heikoista tuloksista huolimatta uudet hankinnat Jonne Hjelm ja Kris Bright ovat osoittaneet vaarallisuutensa ja tehneet yhteensä kuusi maalia niissä neljässä ottelussa, joissa ovat olleet mukana.

 

– Osoittavathan nuo aiemmat kohtaamisetkin jo sen, että Haka on meille paha vastus. He ovat myös saaneet nyt vahvistuksia ja valmentaja on vaihtunut – aivan varmasti vastaan tulee nälkäinen joukkue, jonka kanssa on oltava tarkkana.

 

– Otteluun valmistautuminen on kuitenkin sujunut meiltä kaikin puolin hyvin ja joukkueessa onkin nyt hyvä draivi päällä Hakan kaatoon!

 

 

JJK – Haka, Harjun ELY-stadion, sunnuntaina 2.9.2012 kello 18:30