JJK aloitti kotiottelunsa komealla 2-1-derbyvoitolla FC Vaajakoskesta

03.07.2020

JJK avasi kauden 2020 kotiottelunsa runsaslukuisen kotiyleisön edessä komeasti 2-1-derbyvoitolla FC Vaajakoskesta!

JJK meni avausjaksolla johtoon Robin Saastamoisen maalilla kulmapotkun jälkitilanteesta. FCV:n Matias Sarlin puolestaan kuittasi reilun tunnin jälkeen tilanteen tasoihin niinikään kulmurin jäljiltä. Voittomaalia päästiin tuulettamaan 85.minuutilla ja sen iski upean soolosuorituksen päätteeksi Mikko Manninen!

Harjun stadionille oli saapunut runsaslukuinen yleisö derbyä seuraamaan ja tunnelma aurinkoisella Harjulla olikin mainio. Kokonaisuudessaan tasainen ottelu tarjosi paikallismatsille sopivasti vauhtia ja tilanteita molempiin päihin: jo avausvartin aikana JJK sai useamman kulmapotkun ja myös vierasjoukkue FCV:lla oli paikkansa.

25.minuutilla FCV sai vapaapotkun vaarallisesta paikasta hieman JJK:n rangaistusboksin ulkopuolelta. Pallon taakse asettuivat JJK-leirissäkin varsin tutut miehet Saku Leppänen ja Peetu Lintinen, joista jälkimmäinen laukoi kiertaisen keskityksen – Jonne Porkka kuitenkin katkoi sen ja kettupuolustus selvitti tilanteen.

Vajaan puolen tunnin kohdalla FCV-kärki Matias Sarlin oli päästä JJK-puolustukselta karkuun, mutta kärkimiestä saatiin horjutettua niin, että tämä ei päässyt pahantekoon. Vierasjoukkue vaati tilaneesta rangaistuspotkua, mutta sellaista ei vihelletty – ja hetken päästä vastaava tilanne nähtiin toisessa päässä, kun puolestaan JJK:n kärjessä pelanneen Tuomas Koppelomäen menoa horjutettiin.

Tilanne pysyi kuitenkin maalittomana aina 39.minuutille asti. JJK sai ottelun kuudennen kulmapotkunsa ja Koppelomäki tavoitti mainiolla kulmurillaan taka-alueelta toppari Joona Itkosen, joka jatkoi pallon maalin edustalle  – FCV ei saanut sitä purettua, vaan pallo jäi pyörimään pelaajamassaan. Lopulta se päätyi kettukapteeni Robin Saastamoiselle, joka survoi pallon maaliin ja vei isännät johtoon! Taukoa vietettiinkin JJK:n 1-0-johdossa.

Saastamoinen jatkoi maalitehtailuaan viemällä JJK:n 1-0 -johtoon

Toisen puoliajan alkupuolella FCV antoi isäntien hallita palloa ja keskittyi enemmän odottamaan vastaiskupaikkoja – ja saikin itse luotua vaarallisemmat maalipaikat.

Tunnin kohdalla FCV kävi todella lähellä tasoitusta, kun Niko Lohi tykitti tulisen kaukolaukauksen ylärimaan. Hetken päästä puolestaan Lintiselle aukesi avopaikka, mutta veto karkasi kuitenkin yli tyhjän maalin.

FCV oli kuitenkin saanut hyvän vaiheen päälle ja 65.minuutilla tasoitus nähtiin – ja se oli miltei identtinen JJK:n tekemään ottelun avausmaaliin nähden. Kulmapotkun jäljiltä pallo jäi pyörimään maalin edustalle pelaajasumaan ja Porkka putsasi kertaalleen maaliviivalta, mutta lopulta viime kaudella kettupaidassa nähty, FCV:n tämän kauden maalitykki Matias Sarlin tasoitti ottelun.

72.minuutilla Saastamoinen oli pallon kanssa hyvässä nousussa kohti vieraiden maalia, mutta toppari Masa Malen katkoi kipparin menon oikea-aikaisella liukukatkolla. Tasoitusmaalin jälkeen paine alkoikin vähitellen kääntyä jälleen vieraiden päätyyn.

Viimeiselle kymmenminuuttiselle mennessä tunnelma Harjulla oli odottava. 85.minuutilla kuitenkin räjähti! Vaihdosta kentälle tullut Vertti Lepo syötti keskialueella pallon Manniselle, joka lähti keskeltä nousuun luovien taidokkaasti lopulta läpi koko FCV-puolustuksen ja kruunasi upean yksilösuorituksensa nostamalla lähietäisyydeltä pallon hallitusti yli voimattomaksi jääneen Ville Viljalan – näin kotiyleisö pääsi juhlimaan upeaa 2-1-maalia!

Pysäyttämätön Manninen purjehti läpi FCV-puolustuksen maalintekoon

FCV:lle aukeni heti Mannisen taidokkaan maalin jälkeen vielä tontti tasoittaa, mutta toppari Itkonen siivosi pallon maaliviivalta varmasti väljemmille vesille. Mannisen maali jäikin ottelun viimeiseksi ja näin JJK avasi kauden 2020 kotiottelunsa maukkaalla 2-1-voitolla paikallisvastus FC Vaajakoskesta ja nousi samalla voiton myötä sarjan kärkeen.

JJK:n kaikki kauden 2020 kotiottelut ovat katsottavissa suorina JJK TV:n lähetyksinä KSML.fi -sivustolla. Eilisen ottelun maalikoosteen selostajalegenda Tapio Suomisen selostamana näet klikkaamalla tästä. Palvelun tarjoaa SportFINI.

Harjulle derbyä seuraamaan oli saapunut komeasti 1699 katsojaa, jotka saivat nauttia hienosta paikalliskamppailun tunnelmasta! JJK:n kotiottelut jatkuvat ensi viikon lauantaina 11.7., kun vieraaksi saapuu FC Kiisto klo 17 alkaen. Kuten eilisessä ottelutapahtumassa, on tulevissakin otteluissa koronan vuoksi useita poikkeusjärjestelyitä, tarkistathan viimeisimmät voimassa olevat ja päivittyvät ohjeet aina jjk.fi -sivustolta ennen otteluun saapumista.

Derbyä oli seuraamassa Harjulla peräti 1699 katsojaa – JJK kiittää!

JJK - FC Vaajakoski 2-1 (1-0)

Maalit:
1-0 39' Robin Saastamoinen

1-1 65' Matias Sarlin

2-1 85' Mikko Manninen

JJK:n avauskokoonpano: Aati Riihimäki, Jonne Porkka, Joona Itkonen (v), Sami Nissinen, Juho Luoma, Olli Pöyliö, Robin Saastamionen, Rasmus Ervasti (90+2' Paananen), Eeli Liukkonen, Mikko Manninen, Tuomas Koppelomäki (68' Lepo).

Vaihtopelajaat: Matti Artimo (mv), Tuure Fagerström, Vertti Lepo (68'), Lauri Paananen (90+2'), Maxime Nzeza, Severi Vielma.