Inter käänsi kamppailun niukasti nimiinsä

06.05.2017

2017-04-23_jjk-hjk_0288

Inter vei tiukan taistelun päätteeksi pisteet 1-2-lukemin – Gaël Etockin ensimmäinen Veikkausliiga-maali ei riittänyt voittoon, vaan FC Inter nousi toisella puoliajalla voittoon Benjamin Källmanin ja Alan Henriquen maaleilla.

Keväinen nurmi ei edelleenkään mahdollistanut juurikaan maata pitkin pelaamista, mutta asennetta ja taistelua nähtiin molemmilta joukkueilta senkin edestä – konktakteja ei kaihdettu puolin tai toisin ja välillä nähtiin melko koviakin otteita. Myös vauhtia piisasi ja monesti tilanteesta toiseen paineltiinkin kentän päästä päähän.

Gaël Etock oli viedä isännät johtoon jo kymmenennellä minuutilla, mutta ohjaus meni vielä ohi maalin. Reilun vartin jälkeen taas Teppo Marttinen katkoi Inter-hyökkäyksen varmasti tulemalla maaliltaan vastaan kauas keskikentälle.

Molemmissa päissä nähtiinkin myös hyviä katkoja: reilun puolen tunnin jälkeen puolestaan Antto Tapaninen blokkasi omalla rangaistusalueellaan vieraiden hyökkäyksen viime hetkellä rajaheitoksi, hetkeä myöhemmin taas Etock oli päästä karkumatkalle vasemmalta, mutta Inter-toppari Alan Henrique ehti juuri ajoissa väliin.

Ottelun avausmaali nähtiin lopulta hyvän kuvion päätteeksi ensimmäisen jakson viimeisellä minuutilla. JJK sai sivuvapaapotkun oikealta laidalta, kun Mikko Mannista rikottiin. Pallon taakse asettui Tomi Petrescu, joka löysi vaparillaan rangaistusboksissa taka-alueelle itsensä vapaaksi pelanneen Elias Ahteen. Ahde pudotti pallon Etockille, joka niittasi sen varmasti maaliin! Osuma oli kamerunilaistaiturille ensimmäinen tällä kaudella ja ensimmäinen Veikkausliigassa. Tauolle mentiin näin 1-0-tilanteessa.

2017-05-06_jjk-fcinter_0016

Kale iski ensimmäisen maalinsa Veikkausliigassa.

Toisen jakson ensimmäiset minuutit olivat JJK:lta terävät ja Kettupaidat rakentelivat parikin mallikasta hyökkäystä – viimeiset askelmerkit eivät kuitenkaan osuneet kohdilleen. Kun Inter sitten sai koneensa käyntiin, iski se isäntiensä päälle ryminällä.

Jo 50.minuutilla Benjamin Källman oli päästä tuikkaamaan tasoituksen, mutta laukausyritys jäi helpoksi poimittavaksi Marttiselle. Hetkeä myöhemmin tasoitus kuitenkin nähtiin Lucas Garcian ja Källmanin yhteistyönä – Källman pääsi lähietäisyydeltä siirtämään pallon maaliin.

Tasoituksensa jälkeen Inter hellitti hieman pahinta prässiään ja pelissä nähtiin rauhaisampi vaihe. Tunnin kohdalla Inter-luotsi Shefki Kuqi haki lisävoimaa hyökkäykseen ja otti kentälle aiemmin HJK:n paidasta tutun Macoumba Kandjin. Juha Pasoja joutui puolestaan vaihtamaan kolmen topparin alakerrasta Samu Niemisen Felix Gustavssoniin Niemisen jäätyä hetkeksi kentän pintaan ja todettua, ettei pysty peliä jatkamaan.

67.minuutille Etockille aukeni paikka iskeä johtomaali, kun oikeaa laitaa nousseen Samu Suoraniemen komea kierteinen keskitys löysi tarkasti kamerunilaisen pään puolustajien takaa. Etockin pusku ei kuitenkaan onnistunut, vaan pallo meni ohi maalin. Hetken päästä taas hyvin kärjessä töitä tehnyt Ahde ryöväsi komeasti pallon Kosta Manevilta ja pääsi karkumatkalle – ”Ellu” haki kuitenkin vielä syöttöä Etockille ja Interin puolustajat pääsivät väliin.

2017-05-06_jjk-fcinter_0014

70.minuutilla Kuqi vaihtoi hyökkäykseen Källmanin tilalle Timo Furuholmin ja Inter sai jälleen hyökkäyspeliinsä uuden vaihteen. Kun vartti peliä oli jäljellä, saivat vieraat ahdistettua Kettupaidat täysin puolustusasemiin ja erikoistilanteita toisensa perään. Lopulta paine tuotti tulosta ja toppari Alan Henrique puski kulmapotkusta vieraat 1-2-johtoon.

JJK sai vielä loistopaikan tasoittaa, kun Petrescu pääsi pallon kanssa vasemmalta karkuun Interin boksiin. Petrescu haki kuitenkin vielä syöttöä vaihdosta kentälle tulleelle Toni Tahvanaiselle eivätkä ajatukset menneet yksiin ja Tahvanainen ei syöttöön ehtinyt. Inter myös kesti JJK:n loppuhetkillä saaman paineen ja vei pisteet toisen puoliajan kirillään – Kettupaitojen suurisydäminen taistelu ei näin tuonut toivottua tulosta.

Pelit jatkuvat tulevana 12.5. perjantaina vieraskentällä, kun JJK matkaa SJK:n vieraaksi. Kotona pelataan taas perjantaina 19.5., kun VPS saapuu Harjulle!

JJK - FC Inter 1-2 (1-0)

Maalit:

1-0 45' Gaël Etock

1-1 52' Benjamin Källman

1-2 79' Alan Henrique

 

JJK:n kokoonpano: Teppo Marttinen; Severi Vielma, Samu Nieminen (61' Gustavsson), Antto Tapaninen; Patrick Poutiainen, Tommi Kari (c); Tomi Petrescu, Gaël Etock, Mikko Manninen, Samu Suoraniemi; Elias Ahde (72' Tahvanainen).

 

Vaihdossa: Jere Pyhäranta (mv), Felix Gustavsson (61), Matti Kohonen, Toni Tahvanainen (72'), Aatu Manninen.

 

Tähtipelaajat:

*** Alan Henrique

** Julien Faubert

* Mikko Manninen

 

Yleisöä: 1512

JJK:n toukokuun kotiottelut