Ilves isännöi JJK:ta Pirkkahallissa lauantaina

25.02.2023
Kuva: Eduard Ciriaco pääsee kohtaa entisen seuransa (📸 Jussi Reinilä)

JJK:n pre-season jatkuu lauantaina Tampereen vieraspelireissulla. Kettupaidat kohtaavat 12:30 Pirkkahallissa pelattavassa harjoitusottelussa Veikkausliigaseura Ilveksen reservijoukkueen, joka pelaa tulevalla kaudella Miesten Kakkosen B-lohkossa nimellä Ilves/2.

Ilves/2 toimii tamperelaisseuran niin sanottuna pelaajakehitysjoukkueena ja on nuori, aktiivinen ja juoksuvoimainen nippu pelaajia, jotka tavoittelevat luonnollisesti pääsyä edustusjoukkueeseen. Joukkueen päävalmentajana toimii entinen JJK-pelaaja Mika ”Lada” Lahtinen.

Kaudella 2020 Ilves/2 miehistö ylsi omassa lohkossaan toiseksi Klubi04 noustua kauden päätteeksi Ykköseen. Kahdella edellisellä kaudella Kakkosen B-lohkon 9. sijoittunut Ilves/2 jäi paikallisvastustajiensa Ilves-Kissojen ja TamU:n taakse taulukossa ja hakeekin nyt uudelleen nousua lohkonsa kärkipäähän ja tavoitteena onkin varmasti olla Tampereen alueen toiseksi paras joukkue. Ilves/2 vastasi viime kaudella myös yhdestä Suomen Cupin suurimmasta yllätyksestä, kun se pudotti edustusjoukkueensa Cupista 5. kierroksella.

JJK:n Ykköscupin taival saatiin päätökseen 3-3-tasapelillä viime sunnuntaina Seinäjoen Wallsport Areenalla varsin värikkäiden vaiheiden jälkeen. Maalipaikkoja kahdessa aiemmassa Ykköscupin pelissä tuhlaillut kettulauma iski ensimmäisen puolen tunnin sisään kolmesti. JJK:n maaleista vastasivat Oskar Pihlaja sekä Roope Salo, joka osui kahdesti ja tauolle siirryttiin Kettupaitojen 1-3-johdossa. SJK tuli kuitenkin vahvasti toiselle jaksolle eikä JJK löytänyt puolestaan enää itse aseita maalintekoon. Kamppailun viimeinen osuma nähtiinkin juuri ennen päätösvihellystä, kun ghanalainen testimies Salim Yussif viimeisteli tasoitusmaalin komealla kaukolaukauksellaan.

Lahtisen joukkue on pelannut talvikauden melkoisessa mediapimennossa eikä ole julkaissut lainkaan joukkueenrakentamiseen tai peleihin liittyviä tiedotteita, mutta huhujen mukaan pelit ovat sujuneet tuloksellisesti hyvin. Lauantain ottelusta ei tämän tiedon mukaan ole siis saatavilla myöskään livekuvaa, joten raporttia kuultaneen vasta jälkikäteen.

Lauantain harjoitusottelussa nähtäneen myös mielenkiintoinen veljesten kohtaaminen, sillä Ilves/2 -joukkueesta kaudelle 2020 Kettupaitaan siirtyneen Eduard Ciriacon nuorempi veli Alex pelaa puolustajana kotijoukkueen riveissä.

Ilves/2 vs JJK || la 25.2.23 klo 12:30 || Pirkkahalli, Tampere