Iloisia sopimusuutisia kolmen kotiottelun putken alla!

25.06.2018

Jasin Abahassine tuo JJK:hon muun muassa positiivisuutta, monipuolisuutta ja voitontahtoa.

Jasin Abahassine tekee paluun kettupaitaan! JJK on solminut 28 vuotta kesäkuun alussa täyttäneen hyökkääjän kanssa loppukauden kestävän sopimuksen. Mitä luultavimmin ”Jaska” nähdään kokoonpanossa jo huomenna, tiistai-iltana, kun JJK saa Harjulle vieraakseen sarjakärki KPV:n Kokkolasta.

Abahassinen sopimus on JJK:n valmennusjohdolle enemmän kuin mieluinen uutinen.

-Kun Jaska pääsee sataprosenttiseen kuntoon, hän voi olla Suomen top5-hyökkääjiä. Hänellä on kaikki tarvittavat ominaisuudet kärkipelaajan paikalle. Ennen kaikkea Abahassine on vahva, monipuolinen ja fiksu pelaaja, hehkuttaa JJK:n päävalmentajakaksikosta Mikko Manninen.

Monipuolisuutensa ansiosta Jaska tarjoaa paljon vaihtoehtoja JJK:n hyökkäyspelaamiseen. Hän voi kärkipelaajan tontin lisäksi pelata 10-paikalla tai laiturina.

-Jaska on myös persoonan puolesta todella iso apu joukkueeseen. Hän tuo positiivisuutta koppiin. Lisäksi hän on tyyppi, joka haluaa voittaa jokaisen tilanteen niin harjoituksissa kuin otteluissa, Manninen korostaa.

Marokkolais-suomalainen Abahassine liittyi JJK:n edustusjoukkueeseen ensimmäisen kerran talvella 2014. Pari edellistä kautta ovat menneet piloille loukkaantumisten vuoksi. Niinpä Abahassine pelasi viime kaudella Veikkausliigassa vain kaksi ottelua. Nyt Abahassine on ollut mukana JJK:n treenivahvuudessa jo parisen kuukautta, mutta toipumista täyteen kuntoon ja sopimusuutisen julkistamista on odotettu maltilla.

-Tulin harjoituksiin sillä mielellä, että testataan kestävätkö paikat. Alunperinkin oli tarkoituksena, että sopimus JJK:n kanssa solmitaan sitten, jos näyttää siltä, että pääsen pelikuntoon, Abahassine itse kertoo.


Viime kaudella Veikkausliigassa Jaska pelasi kaksi ottelua – niistä kumpaakaan JJK ei hävinnyt, sillä noissa otteluissa kettupaidat voittivat Ilveksen ja tasasivat pisteet KuPS:n kanssa..

Abahassine on JJK:n kasvatti, sillä hän kävi läpi seuran kaikki juniori-ikäluokat. Aikuistasolla hän pelasi FC Blackbirdissä Kolmosta sekä FC Vaajakosken riveissä Kakkosta ennen JJK:n edustusjoukkueeseen liittymistä kaudeksi 2014.

-Paljon on kopissa uusia naamoja, joten nimiä opetellessa menee tämä alku. No, on siellä tuttujakin, mies naureskelee.

Ykkösen alkukausi JJK:n kokemattomalta joukkueelta on mennyt pisteiden valossa heikosti. Tiukat ottelut ovat kääntyneet turhan usein vastustajan riemuksi.

-Hyviä äijä ovat kaikki, joten kyllä tämä voitokkaaksi varmasti kääntyy, Abahassine uskoo.

JJK:lla on edessään kolmen kotiottelun putki, sillä tiistai-iltana vieraaksi saapuu siis KPV Kokkolasta. Perjantaina 29. kesäkuuta Harjulla vierailee HJK:n nuorekas reservijoukkue Klubi 04 ja keskiviikkona 4. heinäkuuta FF Jaro Pietarsaaresta.