IFK-JJK: Kettupaidat hakee illan taistelupeliin voimaa viime kauden karvaasta saarivierailusta

21.08.2011

8-jipi-pelasi-paremmin-kuin-gattuso-konsanaanJJK kohtaa tänä iltana Maarianhaminan Wiklöf Holding Areenalla IFK Mariehamnin. Paikka on Kettupaidoille paha, mikäli historiaa on uskominen: kaksi vierailua, kuusi päästettyä maalia, ei pisteen pistettä. Viime vuonna voittokin oli tarjolla, mutta isot pahat saarelaiset kampesivat lopussa väkisin rinnalle ja ohi.

– Viime vuonna peli kääntyi katkerasti, ja siitä yritetään nyt ammentaa voimaa. On aika laittaa tilastoja uusiksi ja ottaa se voitto, joka jäi viime vuonna ottamatta, päävalmentaja Kari Martonen toteaa.

Pahin IFK-peikko karistettiin jo alkukaudesta, kun JJK kaatoi IFK:n Harjulla maalein 2-1. Illan ottelun luonnetta määrittävät pitkälti olosuhteet.

– Iso juttu on tietenkin Maarianhaminan pienempi kenttä, sekä vastustajan suoraviivainen, fyysinen tapa pelata. Tulee paljon kaksinkamppailuja, joita pitää pystyä voittamaan, ja erityisesti kakkospalloja pitää voittaa, Martonen linjaa.

Toinen keskeinen asia ovat erikoistilanteet, joiden puolustamisessa JJK ei onnistunut maanantaina Jaroa vastaan. Erikoistilanteita on käyty harjoituskentällä ja palavereissa läpi. Edelliskierroksen ottelusta Martonen haluaa kuitenkin painottaa ennen kaikkea suvantovaiheen jälkeen uudelleen löytynyttä peli-ilmettä.

– Se aktiivinen ja aggressiivinen ilme täytyisi pitää yllä. Ilme oli todella hyvä; pelattiin hyvin, luotiin paljon paikkoja ja tehtiin kolme maalia.

– Tänään omassa boksissa pelaaminen korostuu, ja on varmaa että vastustajakin saa paljon erikoistilanteita. Ne kuuluvat peliin eikä niitä saa pelätä, meidän vaan pitää olla niissä kovempia ja ilkeämpiä.

IFK Mariehamn – JJK tänään kello 18.30.