Honka vastassa jo keskiviikkona, Martonen pitää pelirytmiä hyvänä

21.03.2011

KariMartonenKettupaidat taistelee Liigacupin finaalipaikasta FC Honkaa vastaan jo keskiviikkona. Tiivis pelirytmi sopii päävalmentaja Kari Martosen suunnitelmiin mainiosti.

– Tietysti se vaikuttaa vähän meidän harjoitusrytmiin, että pelataan lauantaina ja keskiviikkona. Halutaan me kuitenkin pärjätä peleissäkin, eikä olla ihan kuolleita jo etukäteen. Mutta hyvä asia tämä on, kesällä tulee varmasti tilanteita joissa pelataan tiiviillä pelirytmillä, siihen on vain sopeuduttava.

Lauantain voittoisa Inter-ottelukin tuli viikon pelitauosta huolimatta fyysisesti haastavaan paikkaan.

– Me treenattiin viime viikko aika kovaa, ja ehkä osaksi sen takia ei oikein päästy ensimmäisellä puoliajalla liikkeelle, jolloin Inter pääsi hallitsemaan peliä. Tauolla saatiin hyvin lisäenergiaa. Fakta on kuitenkin, että tässä vaiheessa kautta pääpaino on harjoittelussa, Martsi huomauttaa.

Inter-voiton annin päävalmentaja summaa luonnollisesti varsin positiiviseksi.

– Aikataulussa ollaan, ja lauantaina pelattiin suhteellisen tasapainoisesti molempiin suuntiin. Puolustettiin ihan hyvin, vaikka tietysti siellä oli yksittäisiä tilanteita, jotka olisi pitänyt pelata paremmin.

Keskiviikon otteluun myös kapteeni Mikko Hyyrynen vapautuu pelikiellostaan. Hyyrysen paluu on erityisen merkityksellinen tilanteessa, jossa joukkueen muut puhtaat kärjet Lasse Linjala ja Babatunde Wusu ovat loukkaantuneina sivussa.

– Onhan Mikon pelaamisella vaikutusta, hän on johtajatyyppi ja iso henkinen tuki kentällä. Mutta kyllä tässä koko aika mietitään pitääkö yrittää rekrytoida hyökkääjää, toisaalta uskon kyllä että poissaolot pystytään oikealla roolituksella korvaamaan nykyisestä miehistöstä, Martsi pyörittelee.

– Lasse on näillä näkymin tulossa takaisin vähän ennen kuin Tunde.

Keskiviikon välieräpelin suhteen on ilmassa pientä revanssin tuoksua, sillä joukkueet kohtasivat Liigacupissa viime keväänä finaalivaiheessa. Tuolloin espoolaiset veivät tunnetusti potin rangaistuspotkukilpailussa. Ennen joulua JJK kävi ottamassa Tapiolasta perin kokeellisella miehistöllä ruman selkäsaunan.

– Kovaa peliä odotan kyllä. Honka on Jaron ja Interin jatkeeksi kolmas perättäinen pelaava joukkue, on kiva lähteä heitä haastamaan. Heidän pelitapa, pallonhallinta ja pelin rytmitys pitää saada rikottua. Yritetään vastata siihen heidän tapaan pelata.

Liigacupin välieräottelu FC Honka – JJK Tapiolan Urheilupuistossa keskiviikkona kello 16.