HJK-JJK: Waari: Horisontti kuntoon

18.08.2012

Lauantaina Sonera-stadionilla käydään loppukauden kannalta äärimmäisen tärkeä ottelu. Ylivoimainen mestarisuosikki HJK on ajautunut voitottomaan putkeen ja seuran sisällä on viikolla käyty kriittisiä palavereja asian tiimoilta. JJK:n lupaavasti alkanut loppukiri puolestaan katkesi viikko sitten, kun joukkue hävisi tahdottoman esityksen päätteeksi MYPA:lle.

 

JJK aloitti ottelun MYPA:a vastaan vahvasti ja joukkue loi ensimmäisen 25 minuutin aikana kolme erittäin laadukasta maalintekopaikkaa. Alun perusteella helppoa voittoa odottaneet Kettupaidat tuudittautuivat tilanteeseen ja joukkueen palloton liike loppui täysin. Peliään surkean alun jälkeen tiivistänyt MYPA käytti tilanteensa hyvällä prosentilla ja ansaitsi voittonsa.

 

Lauantaina JJK:lle on luvassa erilainen haaste. HJK tulee nopealla tekonurmella hallitsemaan palloa, joten tärkein elementti JJK:n pelaamisessa on tiivis joukkuepuolustus. JJK voi ottaa mallia FC Lahdelta, joka voitti HJK:n viime viikonloppuna 3-0. Lahti puolusti tiiviisti joukkueena ja esti HJK:n murtavat syötöt linjojen väleihin, jolloin HJK:n pelinrakentelu muuttui hitaaksi. Pallonriiston jälkeen Lahti iski hyökkäyssuuntaan nopeasti. Kettupaidoilla on kaikki aseet toteuttaa hyväksi havaittua taktiikkaa sillä JJK:lla on nopeita kärkipelaajia, jotka ehtivät koviin pystysyöttöihin HJK:n puolustuslinjan taakse.

 

JJK:n joukkue kärsii pelikielloista ja loukkaantumisista, jotka väistämättä vaikuttavat joukkueen iskukykyyn. Vaikeassa vieraspelissä joukkueen yhtenäinen taisteluilme ja tiivis muodostelma ovat kuitenkin selvästi merkittävämpiä kuin yksittäisten pelaajien poissaolot. Viikolla käydyt palaverit takaavat sen, että HJK tulee ottelun alkuun kovalla tempolla. Avausmaalin merkitys on normaalia suurempi, sillä HJK:n itseluottamus ei tällä hetkellä ole normaalilla tasolla. HJK on paremman materiaalin ja alustasta johtuvan suuren kotiedun myötä ottelun suursuosikki. Todennäköisyysarvio HJK 70%, tasapeli 18% ja JJK 12%.

 

p.s. elokuu = elonkorjuuaika! Waari on ankaran kiireinen sadon- ja Talbotin korjausprojekteissa, joten jatkossa peliennakot tulewat wain Harjun ELY-stadionilla pelattawiin kotipeleihin.

 

 

Waari1