”HIFK:lle kunnia olla mukana”

03.02.2012

Jyväskylän käsipalloviikko alkaa lähestyä kohokohtaansa, perjantai-illan HIFK-Cocks-ottelua. Tavallisen käsipallon SM-liigaottelun tavoin jaossa on kaksi tärkeää sarjapistettä – ottelu on kuitenkin joukkueille olosuhteiltaan kaikkea muuta kuin tavallinen. Kotijoukkueena pelaavan HIFK:n leirissä ottelua odotetaan innolla.

 

– Koko meidän lajillemme tämä on tottakai hieno mahdollisuus täällä, sanoo HIFK:n urheilutoimenjohtaja Ville Leppänen.

– Pelaajille taas tämä on melkoinen seikkailu – he eivät juurikaan tiedä mitä odottaa. Ja jos paikalle tuhatkin katsojaa tulee, on se jo sellainen yleisömäärä jonka edessä ei monikaan pelaajista ole aikaisemmin pelannut. Yleisömäärät liigassamme ovat kuitenkin yleensä melko pieniä.

 

Uuden yleisön lisäksi uusi ympäristö ja peliareena sytyttävät.

– Pelaajillemme tämä on siinäkin mielessä positiivista, että tämä on niin suurta vaihtelua normaaliin verrattuna. Yleensä aina on vastassa ne samat vastustajat samoissa paikoissa kerta toisensa jälkeen – toki vastustaja on nytkin vanha tuttu, mutta ympäristö on aivan täysin uusi, toteaa HIFK:n valmentaja Ilpo Kilpeläinen.

 

– On myös HIFK:lle kunnia-asia saada olla täällä esittelemässä käsipalloa jyväskyläläisyleisölle, jolle laji ei ennestään ole tuttu, Leppänen sanoo.
 
Myös Käsipalloliiton toiminnanjohtaja Tomi Puikkonen on  tyytyväinen kuluneeseen jyväskyläläiseen käsipalloviikkoon.
 
– Tämä on hieno kokonaisuus. Jyväskylässä on nyt viikon verran rakennettu pohjaa ja tämä ilta otteluineen on se huipennus. Viikon aikana mediassa ja esimerkiksi Facebookissa lajille saamamme julkisuus on ollut mahtavaa – miten kaikki tämä saadaan hyödynnettyä, jää nähtäväksi.

– Tavoitteena on saada lajia tutustutetuksi jyväskyläläisille ja sitä kautta lajille jonkinlainen edustus myös Jyväskylään – potentiaalia on, mutta saadaanko se hyödynnettyä?, Puikkonen pohtii.
 
 
HIFK – Cocks Hipposhallissa 3.2.2012 klo 20.00, ovet aukeavat kello 17.00 

 

 

TM