Härkäviikko päättyy sunnuntaina Kemissä

16.05.2015

2015-05-13_jjk-eif_0038

JJK:lla on ollut varsinainen toukokuinen härkäviikko, kun viikon sisään on ohjelmassa kolme ottelua: viime sunnuntaina Kettupaidat vierailivat Mikkelissä, keskiviikkona vastassa oli kotikentällä EIF – sunnuntaina tie taas vie Kemiin.

Kahdesta aiemmasta ottelusta saldona on kolme pistettä, kun EIF kaatui keskiviikkona Anttojen Hilska & Tapaninen maaleilla. Nyt viikon päätteeksi vastassa on kovin vastus, sillä Kettupaitoja isännöivä sarjanousija PS Kemi on jyrännyt kauden kolmesta ensimmäisestä ottelusta kolme voittoa ja täysillä pisteillään kemiläiset ovatkin tällä hetkellä sarjakärkenä.

– Kun pelejeä on näin tiiviisti, on tärkeää käyttää välipäivät mahdollisimman hyvin niin, että pelaajat ehtivät palautua, toteaa Juha Pasoja.

– Totta kai on kuitenkin hyvä lähteä tähän peliin nyt, kun on keskiviikkona saatu voittotili auki! Turhan vaikeaksi se peli itsellemme ensin tehtiin, mutta onhan voitto lopulta aina voitto.

Sarjanousija kärjessä

PS Kemi on yksi kauden neljästä sarjanousijasta ja monien yllätykseksi Jari Åhmanin joukot ovat kaataneet niin MP:n, Hakan kuin TPS:nkin ja ovatkin näin toistaiseksi sarjakärkenä.

JJK:lle kemiläisten vahvuus ei kuitenkaan tule yllätyksenä, sillä joukkueet kohtasivat huhtikuun alussa Suomen cupissa. Taistelu oli tasainen ja hyvin fyysinen ja vierasjoukkue vei lopulta loppuhetkien 0-1-maalilla jatkopaikan mukanaan pohjoiseen.

– Ei ole tarvinnut nyt erikseen opiskella PS Kemin pelitapaa, se tuli cupin pelissä kyllä tutuksi: todella tiukasti tullaan tilanteisiin ja hyökkäykset ovat erittäin suoraviivaisia ja nopeita.

Kettupaidat saavatkin olla tarkkana kemiläisten hyökkäysarsenaalin kanssa – Washilly Tshibasu, Billy Ions ja Sasa Jovovic ovat varsin vaarallinen kolmikko PS Kemin hyökkäyksessä ja he ovatkin tehtailleet yhdessä kaikki kemiläisten seitsemän sarjaosumaa toistaiseksi.

Kamppailu kakkospallojen herruudesta

Luvassa onkin varmasti jälleen erittäin tiukkaa taistelua, jossa väännetään puolin ja toisin niin hyökkäys- kuin puolustuspäässäkin. Pasoja painottaakin odotettavissa olevasta taistelupelistä etenkin yhtä seikkaa:

– Epäilemättä luvassa on jälleen paljon kaksinkamppailuja ja sen seurauksena kakkospallot tulevat olemaan äärimmäisen tärkeitä tässä pelissä: se, kuka nuo kakkospallot paremmalla prosentilla voittaa, tulee määrittämään paljon ottelun kulkua.harpo-pskemi-away-170515

Tiukka viikko on vaatinut hieman verojaan, sillä Tommi Kari joutuu MP-pelin jäljiltä huilaamaan vielä tämänkin ottelun. Myös Robert Taylorin paluu kentille viivästyi hieman, eikä Roopea näin vielä Kemissä nähdä tositoimissa.

Kannattajat järjestävät bussimatkan

Joukkueen tavoin myös kannattajat suuntaavat bussinsa sunnuntaiaamuna kohti Kemiä.

Harjun Pojat ja Keski-Suomen Jalkapalloilun tuki ry järjestävät otteluun bussireissun – bussissa on tilaa, joten mikäli sunnuntainen elämysmatka pohjoiseen kutkuttelee, ei muuta kuin ilmoittautumaan matkat@harjunpojat.fi!

Ykkösen neljäs kierros: PS Kemi – JJK, sunnuntaina 17.5. 2015 klo 15, CitySport Areena