Harjulla rokataan elokuussa Miljoonasateen tahdissa

01.04.2021

Miljoonasade Jyväskylän historiallisen stadionkonsertin tähtenä

Nyt tehdään historiaa! JJK järjestää lauantaina 21.8.2021 Jyväskylän ja Harjun Stadionin ensimmäisen stadionkonsertin. Harjurokki-nimeä kantavan, K-18-tapahtuman pääesiintyjänä toimii 35-vuotisjuhlavuottaan viettävä Miljoonasade ja kattauksen täydentää Semmarit. Miljoonasateen juhlakonserttia siivittää lisäksi Jyväskylä Sinfonia, joka tahdittaa yhtyettä stadionkonsertin ensimmäisen puolikkaan ajan. Suurta, näyttävää ja ennen kaikkea kuultavaa – kuten stadionkonsertissa kuuluukin!

Jyväskylässä perustetun Miljoonasateen juhlavuosi huipentuu 35-vuotisjuhlakeikkaan Harjun Stadionilla. Miljoonasade palaa samalla juurilleen, sillä Harjun stadionin pukusuoja oli yhtyeen ensimmäisiä harjoitustiloja ja myös ”keikkapaku” sekä pakattiin että purettiin stadionin portin edessä. Suomirockin legenda Miljoonasade ei juuri esittelyjä kaipaa. Yhtyeen tunnetuimpia kappaleita ovat muun muassa 35 vuotta sitten julkaistu ensisingle ”Lapsuuden sankarille” (eli ”Lennä Juri Gagarin”), ”Marraskuu”, ”506 ikkunaa”, ”Olkinainen”, ”Köyhät”, ”Tulkoon rakkaus” ja ”Lelukaupan häät”.

Miljoonasateen pitkän uran varrelle on mahtunut monenlaista keikkatapahtumaa ja erikoistakin tempausta, sillä se on soittanut mm. maailman ensimmäisen vedenalaisen konsertin sekä suorittanut keikkamatkan triatlonina. 35-vuotisjuhlavuoteen mahtuu niin ikään monenmoista: komean mahtipontinen yhteislevy Jyväskylä Sinfonian kanssa, Askeleet kahdelle – Pas de deux, julkaistiin helmikuussa ja sunnuntaina 11.4.21 järjestetään puolestaan pienlentokoneilla historiallinen Jyväskylän ylilento Juri Gagarinin avaruuslennon 60-vuotispäivän kunniaksi. Syksyllä Miljoonasateelta on luvassa myös uutta materiaalia perinteisemmän rocklevyn muodossa.

Harjurokin illassa Miljoonasateen kanssa lavalla nähdään myös Jyväskylä Sinfonia, Keski-Suomen klassisen musiikin helmi, jonka sydän sykkii Jyväskylässä ja se soi ympäri maakuntaa. Sinfoniaorkesteri tuottaa vuosittain lähes 150 tapahtumaa sinfoniakonserteista genrerajat ylittäviin erikoistuotantoihin sekä kaikenikäistä yleisöä tavoittaviin musiikkitapahtumiin.

Harjurokin vahvasti paikallisen artistikattauksen täydentää huippusuosituista ja värikkäistä live-esiintymisistään tunnettu Semmarit. Rohkeasti rajoja rikkova ja oman soundinsa luonut show-kokoonpano Seminaarinmäen mieslaulajat juhli toissa vuonna 30-vuotista taipalettaan. Kansainvälistäkin menestystä niittänyt kokoonpano järjesti juhlavuotensa kunniaksi pitkälti loppuunmyydyn konserttisali- ja klubikiertueen sekä julkaisi myös uuden albumin, Rakastan sua. Semmarit on Jyväskylässä perustettu kokoonpano, joka säveltää, sanoittaa, sovittaa ja toteuttaa itse kaiken ohjelmistonsa aina lavakoreografioitaan myöten. Yhtyeen treenit pidetään yhä reilun 30 vuoden jälkeenkin Jyväskylän yliopistolla, Seminaarinmäellä, vain kivenheiton päässä Harjulta.

Harjurokin lipunmyynti käynnistyy osoitteessa jjk.fi maanantaina 12.4.21, kun Juri Gagarinin avaruuslennosta tulee kuluneeksi tasan 60 vuotta!

 

Harjurokki 2021 – 21.8.2021 Harjun Stadion, Jyväskylä || liput alk. 39€ (Early Bird) || Tapahtuman ikäraja on K-18 || Lipunmyynti alkaa 12.4.21 klo 10 osoitteessa jjk.fi