Harjoituskausi päätökseen voitolla

13.04.2014
JJK Aram Hasanzada vauhdissa

Aram Hasanzada taituroi JJK:n voittomaalin (kuva FC Jazz -ottelusta)

Kettupaidat kruunasivat harjoituskauden päätöksen 1-0 (0-0) voitolla MP:stä lauantaina pelatussa harjoitusottelussa. Ottelu oli kevään viimeinen treenipeli ja kunnon kilpakausi alkaa heti keskiviikkona Jyväskylässä.

Lauantain harjoitusottelu oli tyypillinen kenraalinäytös ennen varsinaista kaudenalkua: hyviä suorituksia seurasivat välillä pienet epävarmuudet ja kokonaisuutena varsin vahvasti JJK:n hallussa ollut ottelu ei Kettujen useista maalipaikoista huolimatta tarjonnut kuin yhden täysosuman. Maalista vastasi heti toisen puoliajan alussa vauhdikkaassa kevätvireessä viime pelit viilettänyt Aram Hasanzada joka laukoi vaparitilanteen kakkospallon varmasti maalin perukoille.

JJK:n päävalmentaja Juha Pasoja totesi jo ennen ottelua että MP-matsi on viimeinen sauma tehdä jotain kokeilujakin ennen tosipelien alkamista. Ketut lähtivätkin otteluun totutusta poikkeavalla 4-1-4-1 -muodostelmalla jossa useimmin topparinpaikalla nähty Jordi Van Gelderen ankkuroi keskikentän ja kärkipelaaja Antto Hilska suhaili yksin piikkipaikalla. Myös kettulauman viimeisin tulokas eli Bilal Velija nähtiin avauskokoonpanossa oikean laitapuolustajan paikalla ja pelasikin varmaotteisesti etenkin puolustussuuntaan ja nousi antamaan muutamia laadukkaita keskityksiä.

Treenimatsille tyypillisesti JJK suoritti ottelussa ison määrän vaihtoja ja pelin päättyessä melkein koko kenttäpelaajisto olikin vaihtunut. Tuoreet jalat toivatkin Ketuille selvästi lisää terävyyttä toisella puoliajalla vaikka lisämaaleja ei tällä kertaa nähtykään.

Treenikaudessa paljon positiivista

JJK pelasi talven ja kevään mittaan yhteensä 11 harjoitusottelua, joista tuloksena oli 5 voittoa, 2 tasapeliä ja 4 tappiota maalierolla 23-17. Ottelut muita Ykkösen joukkueita vastaan olivat pelillisesti tasaisia ja kaatuipa talven mittaan myös liigajoukkue FF Jaro kotikentällään.

Treenimatsien kohdalla tuloksilla ei sinänsä ole mitään väliä vaan ne palvelevat vain ja ainoastaan valmistautumisessa itse kauteen. Tällä saralla nähtiinkin paljon positiivista ja kettupelureitten kentällä esittämät otteet ovat tukeneet vahvasti myös seuran valitsemaa linjaa joukkueenkokoamisessa ja sen lopullisessa koostumuksessa.

JJK Antto Hilska tuulettaa maalia Vehkalammella

Hilulle talvikauden maalintekijätilaston voitto

JJK:n maalintekijät harjoituskauden otteluissa:

Antto Hilska 6

Aleksis Lehtonen, Jasin Abahassine, Topi Järvinen 3

Aatu Manninen 2

Iiro Järvinen, Jarkko Kosunen, Benno Hanslian, Saku Leppänen, Janne Kuhmonen, Aram Hasanzada 1

Kaikkien harjoitusotteluiden tulokset ja linkit otteluraporteihin löydät Harjoitusottelut-sivulta. JJK pelaa tulevana torstaina 17.4. vielä yhden treenimatsin, pelipaikkana on jälleen Vehkalampi ja vastassa FC Vaajakoski. Kettujen joukkue torstain ottelussa koostuu kuitenkin lähes täysin Villikettujen eli A- ja B-nuorten pelaajista johtuen mm. edellisen päivän Suomen Cup -ottelusta.

Keskiviikkona mennään taas – ja tällä kertaa ei enää kokeilla

Harjoitusottelut ovat nyt tosiaan takanapäin ja kaikki on valmista tosipelien alkamiseen. Ykkösen kausi käynnistyy 28.4. Valkeakoskella ja ensimmäinen kotiottelu pelataan keskiviikkona 7.5. FC Viikinkejä vastaan.

Ennen Ykkösen aloitusta tarjolla on kuitenkin todella suurten panosten peli Suomen Cupissa jo tulevana keskiviikkona – ja mikä parasta, ottelu pelataan Jyväskylässä. Ketut saavat cupin neljännesvälierässä vastaansa liigajoukkue TPS:n ja panoksena on ei enempää eikä vähempää kuin paikka parrasvaloissa 8. parhaan joukkueen keskuudessa!

Ottelun ensisijainen pelipaikka on legendaarinen ja alustaltaan täysin uusittu ”monttu” eli Viitaniemen urheilupuisto ja pelipäivänä ja -aikana keskiviikko 16.4. klo 18:30. Varakenttänä toimii muutaman sadan metrin päässä sijaitseva Vehkalampi ja lopullinen päätös pelipaikan suhteen tehdään viimeistään tiistaina.

Tule korkkaamaan kilpakausi käyntiin ja kannustetaan JJK yhdessä voittoon todella tärkeässä cupin pelissä! Erittäin edulliset ennakkoliput ovat myynnissä verkkokaupassamme (alk. 4€) ja kausikortilla pääset tietysti ilmaiseksi peliin. Lue lisää TPS-ottelusta klikkaamalla tästä – tervetuloa!

JJK-TPS Suomen Cup 16.4.