Hanslian odottaa innolla ratkaisupelejä

07.10.2015

2015-09-15_jjk-eif_0122

Tähän mennessä neljä maalia iskenyt Benno Hanslian on kuulunut Kettupaitojen runkomiehistöön.

Loukkaantuminen vei laitamiehen sairastuvalle kuukauden ajaksi sydänkesällä, mutta muutoin Hanslian on ollut avauskokoonpanon vakionimiä – tällä kertaa keskikentän vasemmalla laidalla aiemmin totutun laitapakin tontin sijaan.

– Pelipaikka tosiaan muuttui kauden kynnyksellä. Vähän tuo uusi paikka vaati alussa totuttelua, mutta ihan hyvin on sen jälkeen sujunut. Loukkaantuminen tietenkin harmittaa, mutta toisaalta pääsin silloin tekemään fysiikan kanssa töitä. Ja kuuluuhan nuokin lajiin, ei sille mitään voi.

Poissaolon jälkeen maalijyväkin on ollut kohdallaan: neljästä maalista kolme on tullut huilin jälkeen.

– Taitaa olla nyt jo oma yhden kauden maaliennätys rikki, ainakin miesten peleissä. Ehkä joskus junnupeleissä on tullut viimeksi tehtyä saman verran maaleja.

– Vaikka voisihan niitä enemmänkin olla tehtynä, paikkoja on ollut. Mutta toisaalta tilanteiden järjestely ja maalien syöttäminen on kuitenkin enemmän mun juttu kuin maalinteko, kun vahvuudet on enemmänkin keskityksissä ja 1 vs 1-tilanteissa.

Hanslianin lapikkaasta onkin kauden mittaan lähtenyt upea keskitys toisensa jälkeen ja laitapakit ovat olleet helisemässä liukkaan kettukasvatin kanssa.

– Olen ihan tyytyväinen siihen, että olen saanut syötettyjä maaleja. Siinä mielessä tarkkuudessa olen mielestäni kehittynyt, että nykyään kohde löytyy maalilta paremmin kuin aikaisemmin.

2015-09-19_jjk-vifk_0079

Ohi mennään!

Hanslian pelasi isot minuutit jo viime kaudella, kun kettulauma väänsi Ykkösen keskikastissa.

– Viime kaudella ehkä oli kärkipäässä nimekkäämpiä joukkueita ja pelaajia kuin nyt, mutta sanoisin että kärjen taso on kuitenkin nyt yhtä hyvä kuin silloinkin.

– Ollaan joukkueena otettu viime kaudesta pari askelta eteenpäin, siksi ollaan nyt kärkikahinoissa mukana.

JJK:n joukkue on omavarainen ja varsin nuori, niinpä suurin osa Kettupaidoista opiskelee pelaamisen ohella – niin myös Hanslian, jolla meneillään ovat ranskan opinnot yliopistolla.

– Pienenä Senegalissa olen käynyt ranskankielistä koulua, joten kieli on ennestään tuttua ja kiinnostaa edelleen. Tämä on hyvä tapa myös pitää omaa kielitaitoa yllä.

– Opiskelu sujuu loppujen lopuksi varsin sujuvasti tuossa sivussa, kun omaan tahtiin saa edetä. Ihan hyvin sopii tunnit ja treenit aikatauluun yhtä aikaa.

2015-09-19_jjk-vifk_0019

Pallo on VIFK:n maalissa jo toistamiseen ja Aleksis Lehtonen syöksyy onnittelemaan

Ykkösen kauden loppuhuipennus on nyt käsillä, kun pelaamatta on enää kaksi kierrosta. Kärkinelikko on vain kahden pisteen sisällä, joten niin suoran nousijan kuin karsijankin paikan suhteen kaikki on vielä avoinna.

Pysyäkseen mukana kärkikamppailussa oli  JJK:lla edelliskierroksella pakkovoiton paikka, kun Kettulauma matkasi FC Jazzin vieraaksi. Mukaan lähtikin ensimmäinen vierasvoitto Porista – varsin osuvaan paikkaan.

– Kyllähän se tiedettiin, mikä tilanne on, mutta ei siitä tehty sen isompaa numeroa ennen peliä, jokainen vain keskittyi omaan suoritukseensa kuten muulloinkin. Tiedettiin, että ollaan parempi joukkue, mutta Jazz on jostain syystä ollut meille tosi vaikea vastustaja.

– Hyvin kuitenkin kestettiin paineet ja saatiin voitto. Eikä tuntunut, että kukaan olisi kentällä sen kummemmin hätäillyt – edes lopussa, vaikka Jazz painostikin. Enempäänkin meillä olisi ollut paikkoja, mutta saatiin se yksi maali tehtyä ja se riitti voittoon, eipä tässä vaiheessa sen ihmeemmin tyylipisteitä kaivata.

Lauantaina koti-Harjulla nähdään todellinen hegemoniaottelu, kun vastaan asettuu PK-35. Vantaalaiset ovat keikkuneet kärkipäässä kaiken kautta ja ovat tällä hetkellä kiinni paikassa liigakarsintoihin – JJK ja TPS ovat kuitenkin tasapisteissä Shefki Kuqin suojattien kanssa ja JJK on voittanut molemmat kauden aiemmat keskinäiset kohtaamiset.

– Aiemmat pelit ollaan voitettu, mutta ei sillä enää ole siinä mielessä merkitystä, että tämä on taas uusi peli. Mutta kyllähän meillä eväät PK:n voittamiseen on, vaikka se on sarjan kovimpia joukkueita.

Ratkaisevien pelien alla Hanslian on odottavalla kannalla.

– Semmoiset innostuneen odottavaiset fiilikset. Kuusi pistettä on tarjolla ja niitä me tietenkin lähdemme ottamaan – jokainen voi sitten laskeskella, mihin se riittää.

– Jos joku ei vielä ole Harjulla käynyt, niin nyt viimeistään on sen aika: Keski-Suomen kovin jengi pelaa kauden viimeisiä kotipelejään ja panokset on kovat. Ja onhan se aina pelaajille kivempi, mitä enemmän on porukkaa katsomossa – siitä saa peliin lisää potkua!

10102015-jjk-PK35-ottelumainos-www