Haka vei voiton runsasmaalisessa ottelussa

05.06.2016

haka-jjk-05062016

JJK koki kauden avaustappionsa, kun Haka veti kotikentällään pidemmän korren runsasmaalisessa ottelussa 3-2-tuloksella. Kettupaitojen maaleista vastasivat Benno Hanslian ja Saku Leppänen, kotijoukkueen osalta taas Emenike Mbachu, Mikko-Petteri Latosaari sekä Joni Mäkelä.

JJK aloitti ottelu terävästi ja vieraat saivat jo alkuminuuteilla ensimmäisen kulmapotkunsa, josta Honar Abdi pääsi puskemaan – pusku painui kuitenkin ohi takatolpalta.

Kesäflunssa ja pikkuvaivat olivat nakertaneet kettupaitojen kokoonpanoa ja etenkin puolustuspäätä niin, että Samu Suoraniemi luuti tällä kertaa oikean laitapakin tontilla. Seitsemän minuuttia ja risat oli pelattu, kun Suoraniemi teki upean nousun laitaansa pitkin ja syötti pallon päätytajan tuntumasta maalille. Aleksis Lehtosen veto kuitenkin torjuttiin – mutta paluupalloon ehti ensimmäisenä Benno Hanslian, joka tälläsi pallon maaliin ja vei vieraat johtoon jo kahdeksannella minuutilla!

Peli oli kumpaankin suuntaan vauhdikasta – Hakakin sai pallon vieraidensa maaliin, mutta tilanne oli paitsio. Kotijoukkueen hyökkäys kuitenkin tuotti tulosta juuri kuin puoli tuntia oli tulossa täyteen ja Emenike Mbachu tasoitti tilanteen.

Myös vierailla ja etenkin kärkimies Toni Tahvanaisella oli paikkoja niitata avauspuoliajalla lisämaalejakin, mutta taukoa vietettettiin kuitenkin 1-1-tilanteessa.

Toisella jaksolla Haka oli ensimmäistä hallitsevampi ja JJK:lla puolestaan oli hankaluuksia saada hyökkäyspeliään jälleen pyörimään. Kuitenkin jakson alkupuolella Saku Leppäselle aukesi vetopaikka – vielä tällä kertaa Leppänen ei kuitenkaan maalinteossa onnistunut, vaan puolustus ehti peittämään vedon.

Hakan hyökkäykset puolestaan pitivät JJK:n alakertaa kiireisenä ja heti Leppäsen tilanteen perään isännät kolistelivat Ville Viljalan vartioiman maalin tolppaa. Muutaman minuutin päästä puolestaan Viljala joutui toden teolla torjuntatöihin pitääkseen numerot tasoissa.

Hieman päälle tunti oli pelattu, kun JJK sai vapaapotkun hyvästä paikasta. Tommi Kari ei kuitenkaan keskittänyt suoraan vaan pelasi Saku Leppäsen kanssa hyvän kuvion, jota päättämässä oli jälleen maalin edustalla Abdi – vieraiden harmiksi pusku meni kuitenkin jälleen takatolpan väärälle puolelle.

Haka sai puolestaan useita perättäisiä kulmapotkuja ja onnistuikin lopulta rokottamaan niistä. Isännät menivät 67. minuutilla 2-1-johtoon, kun Mikko-Petteri Latosaari puski kulmapotkusta pallon tarkasti takanurkkaan.

Vierasjoukkueen pikakuittaus on lähellä, kun heti perään myös Kettupaidat saivat kulmapotkun ja Leppäsen pusku näytti liruvan Ville Kauppisen selän taakse – puolustus ehti kuitenkin siivoamaan pallon väljemmille vesille, ennen kuin se ehti ylittää maaliviivaa.

Haka taas onnistui rokottamaan vartti ennen loppua, kun vaihdosta kehiin tullut Joni Mäkelä pääsi lähietäisyydeltä puskemaan Mbachun keskityksen maaliin.

JJK kavensi viimeisellä kymmenminuuttisella, kun kovassa maalivireessä oleva Saku Leppänen viimeisteli Karin vapaapotkun jäljiltä kauden neljännen maalinsa. Kettupaidat saivatkin vielä lopussa kirivaihteen silmään, mutta tasoitusta ei kuitenkaan nähty. Myös Hakalla oli vielä lisäajalla paikat lisätä johtooaan, mutta Viljala veti pidemmän korren ja 3-2 jäi ottelun lopputulokseksi.

JJK pysyi tappiosta huolimatta sarjataulukossa toisella sijalla. Pistejahti jatkuu jo tulevana keskiviikkona: seuraava ottelu on TPS:n vieraana Turussa poikkeuksellisesti klo 19:30 alkaen – ja viikkohan päättyy kotiottelulla AC Oulua vastaan sunnuntaina 12.6.!

Haka - JJK 3-2 (1-1)

0-1 8' Benno Hanslian

1-1 29' Emenike Mbachu

2-1 67' Mikko-Petteri Latosaari

3-1 75' Joni Mäkelä

3-2 81' Saku Leppänen

JJK:n kokoonpano: Ville Viljala; Honar Abdi, Joona Itkonen, Antto Tapaninen, Samu Suoraniemi (v); Tommi Kari (c), Saku Leppänen; Benno Hanslian, Aleksis Lehtonen, Iiro Järvinen; Toni Tahvanainen.

Vaihdossa: Teppo Marttinen (mv), Topi Järvinen, Settyslas Loutelamio, Arjan Goljahanpoor.