Liigacupin finaali: FC Lahti väänsi voiton

06.04.2013

FC Lahti vei vahvan toisen jaksonsa ansiosta Liigacupin mestaruuden lauantaina Lahdessa. JJK pelasi ensimmäisen jakson hyvin ja meni johtoon, kun Santeri Ahola teki ensimmäisen JJK-maalinsa jo 16 minuutin pelin jälkeen. Kotijoukkue sai kuitenkin toisella jaksolla kunnon kirivaihteen silmään ja onnistui lopulta nousemaan lopussa 2-1-voittoon. Ensin Jussi Länsitalo tasoitti, voittomaalin teki Markus Joenmäki.

Ensimmäinen jakso mentiin Lahden hallinnassa, mutta JJK puolusti hyvin ja yhtenäisesti, eikä Janne Korhosen vartioimalla maalilla todellisia vaaratilanteita nähty koko jakson aikana.

JJK taas käytti paikkansa todella tehokkaasti: lähes jokainen hyökkäys päättyi erikoistilanteeseen ja erikoistilanteesta syntyi myös ottelun avausosuma. Peliä oli takana vartti, kun JJK sai ottelun toisen kulmapotkunsa – ja rokotti! Santeri Ahola oli skarppina kakkospallossa ja teki ensimmäisen maalinsa JJK-paidassa.

Toiselle jaksolle JJK tuli vahvasti ja loi ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana hyviä tilanteita FC Lahden päätyyn. Toista kertaa ei palloa kuitenkaan Juha Tuomen selän taakse saatu ja mitä pidemmälle jakso eteni, sitä suuremmalla höyryllä Lahti puski kohti JJK-maalia. Kun toista puoliaikaa oli takana viitisentoista minuuttia, pääsi Tommi Kari vapaaksi boksissa ja nosti pallon ylärimaan. Kotijoukkue tuntui saavan tästä entisestään virtaa ja jo muutamaa minuuttia myöhemmin Korhonen joutui esittelemään torjuntataitojaan todenteolla, kun Mika Mäkitalo pääsi tykittämään lähietäisyydeltä – Korhosen huikea jalkatorjunta piti kuitenkin lukemina vielä 0-1.

75 minuutin kohdalla Lahden vahva vyörytys toi lopulta tulosta. Länsitalo pääsi karkaamaan linjan taakse ja tasoitti tilanteeksi 1-1.

Viimeisellä kymmenminuuttisella JJK katkaisi Lahden painostuksen ja vei pelin Lahden päätyyn. Puolustus Tuomi lukkonaan oli kuitenkin tarkkana ja blokkasi niin kulmapotkut kuin vaparitkin.

Ottelu näytti jo olevan menossa rangaistuspotkuille, kun Lahdelle vihellettiin kulmapotku. Palloa ei saatu JJK-boksista siivottua ja lopulta Markus Joenmäki onnistui sivaltamaan pallon verkkoon. JJK ei enää päässyt kulmapotkuja lähemmäs tasoitusta ja niinpä JJK:n komeasta Liigacup-taipaleesta lopulta palkkiona olivat hopeiset mitalit. Näin Lahdesta myös tuli vasta toinen joukkue, joka on JJK:sta tänä vuonna voiton onnistunut ottamaan.

FC Lahti – JJK 2-1 (0-1) (Länsitalo 78′, Joenmäki 90+2′ – 16′ Ahola)

Korhonen; Hanslian (v), Nieminen, van Gelderen, Latikka (89′ Virén); Innanen (81′ Virtanen), Ahola (v) (73′ Wusu), Korte (v), Manninen; Poutiainen, Markkanen.

Ala-Kasari, Reintam, Virén, Wusu, Saksela, Virtanen.