FC Lahti – JJK: ”Kurssi käännettävä!”

23.09.2012

JJK matkaa sunnuntaina Veikkausliigan 27. kierroksella FC Lahden vieraaksi ja kohtaa näin lahtelaiset ensimmäistä tälle kaudelle kertaa vieraskentällä. Kettupaidoilla on takana putkeen kaksi tappiota, eikä kolmatta haluta.

 

– Alla kaksi tappiota ja nyt viimeistään kurssi on saatava käännettyä ja tappioputki saatava poikki, vaatii päävalmentaja Kari Martonen.

 

– Terveystilanne on nyt hyvä ja se näkyy myös harjoituksissa tiukentuneena otteena, kun kilpailu pelipaikoista on kiihtynyt. Myös nälkä ja näytönhalu, että pärjätään, on suuri – ja niin pitääkin olla!

 

Isäntäjoukkue FC Lahden tehomiehenä on kunnostautunut Joensuun Jiposta tullut Ariel Ngueukam, joka on paukuttanut jo viisi maalia pelaamissaan kolmessa ottelussa ja käänsi käytännössä yksin kaksi edellistä ottelua Lahden voitoksi.

 

– ”Tuco” on osoittautunut todella hyväksi ja jopa yllättävänkin monipuoliseksi pelaajaksi, kovat tehot jo nyt. Etenkin hänen kanssaan meidän on oltava todella tarkkana, terottaa Martonen.

 

– Ylipäänsä meidän pitää olla puolustussuuntaan todella tarkkana, vaatii Martonen viitaten herpaantumisiin, joista Kettupaitoja on kauden mittaan rokotettu kovalla kädellä.

 

– Kentällä ei saa hetkeksikään hukata näkyvistä vatustajan miestä eikä palloa!

 

Hyvistä yksilöistä huolimatta Martonen näkee FC Lahden vahvuudeksi etenkin joukkuepelaamisen.

 

– Yhtenäinen joukkue, jossa kaikki taistelevat loppuun asti. Myöskin hyvin nälkäinen joukkue, sillä Lahdella on nyt kolme perättäistä voittoa ja varmasti he haluavat niitä lisää. Yhtenäisetkin joukkueet tarvitsevat kuitenkin ratkaisijoita ja viime aikoina se on heillä ollut Tuco. Nyt ratkaisijan on löydyttävä meiltä!