FC Lahti – JJK: Isännät väänsivät voiton

23.09.2012

Sateisessa Lahden illassa isännät vetivät lopulta pidemmän korren ollen tasaisessa ottelussa 2-1-lukemin parempia. FC Lahdelta maalinteossa onnistuivat Mikko Hauhia ja Konsta Hietanen, JJK:n maalin taas puski Eero Markkanen.

 

Kotijoukkue oli alkuminuuteilla terävämpi ja saikin ensimmäisen kulmapotkunsa jo toisella minuutilla. JJK kuitenkin selvitti kulman vaikeuksitta ja tämän jälkeen peli aaltoili ollen hetkittäin molempien

 

Jo etukäteen todella vaaralliseksi tiedetty Ariel Ngueukam pyrki ahdistelemaan JJK-maalia jatkuvasti. Kettutoppari Samu Nieminen näytti kuitenkin jo yhdeksännellä minuutilla, mitä tuleman pitää ja keskeytti ”Tucon” etenemisen tylysti jo keskikentällä. Tilanteesta seurasi loppujen lopuksi vain varoitus Tucolle itselleen, kun tämä seuranneen vapaapotkun yhteydessä rikkoi Jordi van Geldereniä.

 

JJK sai rakenneltua ensimmäisen tilanteen isäntiensä päätyyn, kun hieman vajaa vartti oli takana. Koko päivän kestäneen rankan sateen suorastaan saippuoima kenttä kuitenkin löi otteluun leimansa aivan alkuminuuteista asti ja tuokin paikka lopulta vettyi liukasteluun.

 

Ottelun ensimmäinen todella vaarallinen paikka nähtiin heti tämän perään, kun Rafael nakkasi oivallisen pallon kohti Lahden kärjessä viilettänyttä Nguekamia. Tuco saikin pallon puolustuksen keskellä ja pääsi kasvotusten Janne Korhosen kanssa, mutta Korhonen loistavalla torjunnallaan piti lukemat nollissa.

 

Vajaan puolen tunnin kohdalla JJK järjesti vaarallisen hässäkän Lahden maalille. Markkanen keskitti vasemmalta laidalta Mikko Innaselle takatolpalle, mutta Viktor Szentpeteri torjui pienestä kulmasta lähteneen kudin. Tilanne jatkui ja pallo ajautui Eero Kortteelle, joka ei kuitenkaan saanut osumaa palloon. Lopulta tilanne purkautui, kun Nikolai Alho pudotti pallon rinnallaan Szentpeterille. 31. minuutilla aukesi puolestaan Tucolle toinen vaarallinen paikka – tällä kertaa kamerunilaisen veto painui yli maalin.

 

Puoliajan viimeisen vartin ajaksi hallinnan otti vierasjoukkue. Reilut viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua JJK sai jälleen järjestettyä hurlumheitä Lahden maalille, mutta kun palloa ei maaliin tästäkään saatu, mentiin tauolle 0-0-tasatilanteessa.

 

Toista puoliaikaa ehti kulua vajaat kymmenen minuuttia, kun maalinteko alkoi – ja sen aloitti kotijoukkue. Liukas kenttä ja Mikko Hauhia yllättivät puolustuksen apuun tulleen Mikko Mannisen ja kuin varkain pääsi Hauhia viemään isännät johtoon.

 

JJK kuittasi takaiskun kuitenkin välittömästi! Minuuttiakaan ei ehtinyt kulua, kun van Gelderen lähetti pitkän puolenvaihdon kohti vasemmalla laidalla kärkkyneitä Innasta ja Jani Virtasta. Lahtelaiset veivät pääpallon, mutta Virtanen nappasi pallon itselleen, harhautti Hietasen ja syötti Innaselle. Innan mainio keskitys löysi Jukka Sinisalon ja Hauhian välistä Markkasen, joka puski komeasti ja tarkasti 1-1-tasoitusmaalin!

 

Puoliaika jatkui isäntien hienoisessa hallinnassa. Jatkuva, reilu vesisade ja siksi liukas kenttä tekivät olosuhteet haastaviksi, eikä peli temmoltaan tai tapahtumiltaan tarjonnut erityisiä hienouksia – sen sijaan nähtiin liukutaklauksia ja tiukkaa painia märällä nurmella.

 

Janne Saksela aiheutti jälleen nousuillaan päänvaivaa vastustajan puolustukselle ja eräs JJK:n toisen puoliajan parhaista paikoista syntyikin 65. minuutilla, kun Saksela teilattiin kumoon reilun parinkymmenen metrin päässä maalista. Pallon taakse asettui Tamás Gruborovics, jonka veto olikin napakka ja hyvä, mutta meni lahtelaispuolustajista kulmapotkuksi.

 

Ottelun kolmas ja viimeinen maali nähtiin 77. minuutilla. Korhonen kurotti hanskoineen nyrkkeilemään keskityspalloa väljemmille vesille, minkä jälkeen ensimmäisenä palloon ehti Hietanen, joka tykitti isännät 2-1-johtoon.

 

Jälleen vain parin minuutin päästä takaiskusta Markkanen sai puskettua vapaapotkusta pallon Lahden maaliin – lippu oli kuitenkin pystyssä paitsion merkiksi.

 

Seuraava vaarallinen maalipaikka tuli aivan loppuhetkillä JJK:lle. Vaihdosta tullut Antto Hilska hankki hyvällä, röyhkeällä nousullaan lisäajalla JJK:lle kulmapotkun, jonka jälkihässäkässä Manniselle avautui vetopaikka. Szentpeteri kuitenkin pelasi tilanteen todella hyvin ja sai torjuttua vedon kulmapotkuksi. Jatkokulmastakaan eivät kettupaidat saaneet palloa maaliin, joten sateisen illan päätteeksi pisteet jäivät kuhnureille.

 

 

 

FC Lahti – JJK 2-1 (Hauhia 54′, Hietanen 77′ – Markkanen 55′)

 

 

Korhonen; Tapaninen (83′ Hilska), Nieminen, van Gelderen, Saksela; Innanen, Gruborovics, Korte, Manninen; Virtanen (66′ Poutiainen), Markkanen.

 

Szeróvay, Tuomanen, Latikka, Hilska, Linjala, Turpeenniemi, Poutiainen.