FC Blackbird isännöi JJK:ta Harjulla sarjan voittotaistelussa

24.09.2019

Miesten Kolmosen kausi mallia 2019 on enää loppuhuipennusta vailla. Sarjaa on jäljellä kahden kierroksen verran, joista ensimmäinen pelataan huomenna keskiviikkona ja vuorossa onkin huikean iso matsi, sillä niin sanotussa kuuden pisteen ottelussa vastassa on paikallisvastustaja FC Blackbird! Pisteen erolla sarjaa johtava Blackbird toimii kotijoukkueena klo 19 starttaavassa derbyssä.

Ylivoimainen kärkikaksikko onkin myös niin tehdyissä kuin päästetyissä maaleissa sarjassa täysin omilla kymmenluvuillaan: molemmat ovat tehneet lähes 70 ja päästäneet alle kymmenen maalia, kun seuraavaksi eniten maaleja on tehnyt ja päästänyt vitossijalta löytyvä LehPa: 49 tehtyä, 28 päästettyä. Robin Saastamoinen ja Tomi Petrescu taistelevat myös sarjan maalikuninkuudesta, Petrescu johtaa 19 osumallaan ja Saastamoinen kärkkyy kannoilla maalin vähemmän iskeneenä. Joukkueiden maaliero on niinikään hämmentävän samankaltainen: FC Blackbird on plussalla 60 maalin ja JJK 59 maalin verran.

Basam Elfadlin luotsaama JJK lähtee otteluun peräti yhdeksän ottelun nollapeliputki allaan. Nuoret maalivahdit Matti Artimo (s. 2001) ja vielä B-juniori-ikäinen Antto Mikkonen (s. 2002) ovat jakaneet tällä kaudella torjuntavastuun ilman aiempaa kokemusta miesten sarjoista ja ovat molemmat esiintyneet varsin miehekkäästi maalillaan. Yhdeksäs peräkkäinen nollapeli saavutettiin viime perjantaina Harjulla JPS:ää vastaan pelatussa derbyssä, jonka Kettupaidat veivät nimiinsä 3-0-lukemin. Harmittava takaisku koettiin kuitenkin reilun tunnin pelin jälkeen, kun keskikentällä vakuuttavasti häärinyt tuore Kettupaita Juuso Eteläpää katseli toistamiseen keltaista ja joutui jättämään kentän eikä näin ollen ole käytettävissä huomisen ottelussa.

FC Blackbird haki puolestaan edellisen kierroksen ottelustaan 1-4-voiton PAVE:n vieraana Petrescun ja Jasin Abahassinen osumilla.

Joukkueiden aiempi kohtaaminen päättyi kesäkuussa Harjulla yli tuhatpäisen yleisön edessä raitapaitaisen Blackbirdin 0-1 -voittoon vaihtomies Vesa-Matti Alhosen kirpaisevalla lisäajan osumalla. Kyseinen tappio on toinen kettulauman tällä kaudella kärsimästä kaiken kaikkiaan kahdesta tappiosta, Warkaus JK:n vieraana toukokuussa koetun häviön lisäksi. Nyt olisi siis revanssin paikka!

Voitolla JJK:lla olisi mahdollisuus tarrata kiinni kärkipaikkaan, kun jäljellä on enää sarjan päätöskierros. JJK kohtaa ensi viikon perjantaina 4.10. viimeisen kierroksen ottelussa Harjulla iisalmelaisen PAVE:n ja FC Blackbird puolestaan matkustaa lauantaina 5.10. SC Kingsin vieraaksi Kuopioon.

Muistutuksen vuoksi vielä: Kolmosen voittaja saa nousuoikeuden kauden 2020 Kakkoseen, nousupakkoa ei kuitenkaan ole. Mikäli voittaja ei halua nousta, nousupaikkaa tarjotaan sarjassa toiseksi sijoittuneelle joukkueelle. JJK on varmistanut jo aiemmin vähintään toisen sijan sarjassa, sillä kolmannella sijalla oleva lähin uhkaaja Riverball on jäänyt jo 16 pisteen päähän.

FC BLACKBIRD – JJK  ke 25.9.2019 KLO 19:00 (Harjun Stadion) 

Huomioithan, että ottelu on FC Blackbirdin kotiottelu, joten JJK:n kausikortit eivät oikeuta sisäänpääsyyn.

Palloliiton virallinen otteluseuranta löytyy klikkaamalla tästä.

Myös JJK:n Twitter ja Instagram seuraavat tuttuun tapaan pelipäivän kulkua. Molemmat löytyvät käyttäjänimellä: jjk1923

 

Kuvat: Mari Nokelainen