FC Barcelonan kasvatti Etock Kettupaitaan

16.06.2016

2016-06-14 JJK 22JJK ja Gaël Junior Etock ovat solmineet loppukauden 2016 kattavan pelaajasopimuksen.

22-vuotias Etock on syntyperältään kamerunilainen, mutta hänet valittiin Samuel Eto Akatemiasta Kamerunista jo 13-vuotiaana maailman arvostetuimpaan jalkapalloakatemiaan FC Barcelonan La Masiaan. Etock vietti kuusi vuotta La Masiassa opiskellen jalkapalloa maailman parhaiden kanssa, maailman parhaassa ympäristössä.

Etockin ura huipulla ei kaikesta huolimatta lähtenyt lentoon odotetulla tavalla. Nyt mies on saatu hänet Suomeen ja JJK:n riveihin harjoittelemaan, pelaamaan ja auttamaan joukkuetta nousussa Veikkausliigaa kohti.

Etock on historian ensimmäinen koko La Masian eli FC Barcelonan junioriakatemian läpi käynyt sopimuspelaaja Suomessa. JJK:n edustusjoukkueen lisäksi saadaan siis nyt JJK:n junioreille tietoa siitä, miten huippu-urheilijat La Masiassa harjoittelevat ja elävät: silloin kun päämääränä on vain ja ainoastaan maailman huippu.

Sosiaalisella ja hyväntuulisella Etockilla on kerrottavaan kokemuksia harjoittelusta maailman huippujen, kuten Zlatan Ibrahimovićin ja Andrés Iniestan kanssa ja Pep Guardiolan alaisuudessa!

Etockin valinta tulla Suomeen oli sattumien summa. Kun hän sai vapaat paperit, olivat käytännössä kaikki muut siirtoikkunat jo kiinni, mutta Suomi auki. Barcelonassa asuva jyväskyläläinen Sampo Kemilä kertoi Etockin tarinan Olli Kankkuselle ja Mika Etelälahdelle, jotka innostuivat asiasta. Yhdessä he päättivät tuoda Etockin JJK:n riveihin, motiiveinaan rakkaus lajiin ja mahdollisuus tukea junioreiden kasvua maailman huippua kohti.

Etock oli aiemmin JJK:n mukana try out-sopimuksella ja liittyy nyt siis varsinaisten sopimuspelaajien joukkoon. Tuorein Kettupaita on edustuskelpoinen saman tien.

jjk-wwwbanneri-jjkfcktp-1000x371