EPS kaatui kotiavauksessa lukemin 3-1

27.04.2024
Kuva: Juha Leskinen

JJK venytti voittoputkensa kolmen ottelun mittaiseksi Viitaniemen viileässä perjantai-illassa pelatussa kotiavauksessa kaatamalla Espoon Palloseuran 3-1-lukemin!

JJK oli ensimmäisellä jaksolla vahva ja pelin painopiste säilyi käytännössä koko jakson ajan vierasjoukkueen kenttäpuoliskolla. Puolustusvoittoisella taktiikalla otteluun lähtenyt EPS ei saanut juurikaan uhkaa luotua kotijoukkueen päätyyn ja yksittäisetkin hyökkäysyritykset kettupuolustus siivosi pois varmasti, eikä Jonne Urosen maalillaan tarvinnut juuri puuttua peliin.

JJK aloittaa maalinteon vajaan vartin pelin kohdalla, kun Otto Huttunen tavoittelee syötöllään sarjan maalipörssin kärkinimeä Sherman Ossoa rangaistusalueelta ja Ossoa kopautetaan tilanteessa jaloille. Pallo viedään pilkulle ja ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa pelannut espanjalaishyökkääjä Rafael García vie JJK:n johtoon merkkauttaen samalla itselleen ensimmäisen osumansa Kettupaidassa.

Osso on asialla jälleen reilu viisi minuuttia myöhemmin, kun Alex Ciriaco lähettää vasemmalta keskityksen maalille, jonka Osso ohjaa epäonnisen puolustajan jalkojen kautta verkon perukoille. Kotijoukkueen 2-0-johtoasemassa myös vierasjoukkue saa vihdoin rakenneltua itsekin pari paikan puolikasta, mutta pääasiassa JJK pitää palloa ja pitkästä aikaa kentällä nähty Mikko Manninen ja Osso rakentelevat hyökkäyksiään oikean laidan kautta.

Toiselle puoliajalle EPS lähtee hakemaan tulosta nostamalla prässiään ja vaihtamalla kentälle hyökkäysvoittoisempaa miehitystä. Se tuottaakin sen verran tulosta, että peli muuttuu sekavammaksi ja jakson edetessä myös rikkonaisemmaksi. Ihan huippupaikat ovat kuitenkin molemmilla vähissä ja peli pyörii paljon keskikentällä.

Vartti ennen loppua nähdään kuitenkin ratkaiseva osuma, kun vaihdosta aiemmin sisään tullut Lauri Rutanen keskittää oikealta ja EPS-puolustuksen katkoyritys kolahtaa tolpan kautta kuin tarjottimella Arjan Goljahanpoorille, joka viimeistelee 3-0-osuman. Myös EPS saa vielä viitisen minuuttia ennen loppuvihellystä rikottua kuparisen, kun Ykkösen maalipörssin kakkosmiehen Laith Azharin keskitysyritys painuukin suoraan maaliin. Kavennus jää kuitenkin laihaksi lohduksi ja täydet pisteet jäävät Jyväskylään.

Huhtikuussa Suomeen saapunut ja joukkueeseen hyvin sopeutunut 21-vuotias García oli tyytyväinen mies kotidebyyttinsä jälkeen.

– Esitys oli meiltä hyvä! Olimme varsinkin ensimmäisellä jaksolla vahvoja pallon kanssa ja loimme hyvän määrä paikkoja. Samalla pelasimme kuitenkin myös puolustussuuntaan kurinalaisesti. Toisella puoliajalla peli muuttui sekavammaksi, mutta teimme silti tarvittavat asiat riittävän hyvin voiton eteen.

– Kotiyleisön edessä pelaaminen ja maalin tekeminen oli mahtavaa! Olin todella positiivisesti yllättynyt kuinka hyvin ja äänekkäästi kannattajat olivat pelissä mukana. Odotan jo innolla että pääsen iskemään lisää osumia fanien edessä!

– Joukkueemme on mielestäni hyvä sekoitus nuoruutta ja kokemusta. Ollaan aloitettu kausi vahvasti ja uskon, että se työmäärä minkä joukkueena teemme päivittäin kantaa meidät hyviin tuloksiin jatkossakin! Garcia uskoo.

And Rafael’s comments also in English:

– I think yesterdays performance was great, I think in the first half we dominated and kept the ball well and created a lot of chances but we also defended well and stuck to the game plan defensively, then the game got a bit scrappier in the second half but in the end we did what we could to get 3 points.

– I loved playing at home, if I’m honest I didn’t expect the fans to be as loud and I was caught off guard by the amount of support they showed so of course it was amazing to score in front of them and hopefully I can score many more in front of them.

– The team is great, it’s a great bunch of lads with good mixture of youth and experience and everyone works hard day in day out so the results come with the hard work everyone puts in so it’s a great start to the season we just need to kick on now and keep it going.

JJK – EPS 26.4.24
Lopputulos: 3-1 (2-0)

JJK:n aloituskokoonpano:
1 Uronen Jonne (Mv)
4 Huttunen Otto
5 Manninen Mikko (64′ 🔄️)
6 Ciriaco Alex (85′ 🔄️)
7 Osso Sherman ⚽🟨
9 Goljahanpoor Arjan ⚽🟨 (80′ 🔄️)
11 Kesonen Antti-Pekka
20 Mahlamäki Miika
22 Luoma Juho 🟨 (80′ 🔄️)
25 García Rafael⚽(p) (64′ 🔄️)
27 Lahdenmäki Joona

Vaihdossa:
3 Akdogan Berat (80′ 🔄️)
13 Rutanen Lauri (64′ 🔄️)
16 Manninen Aatu
17 Venäläinen Eetu (80′ 🔄️)
18 Uwano Chuya (85′ 🔄️)
19 Laakso Lasse (64′ 🔄️)
30 Kananen Jerry (Mv)

Seuraavaksi matkataan jälleen vieraskentälle, kun JJK kannattajineen reissaa lauantaina 4.5. Vaasaan VIFK:n vieraaksi.