Ensimmäinen ja ainutlaatuinen hiilidioksipäästötön futismatsi Suomessa

26.05.2016

Hiilidioksidipäästötön_Jalkapalloottelu_JJK-KPV-27052016

JJK kantaa vastuunsa ilmastonmuutoksen hillinnässä  – ensimmäinen ja ainutlaatuinen hiilineutraali jalkapallo-ottelu Suomessa pelataan perjantaina Harjulla!

JJK on yhteistyössä CO2Esto Oy:n kanssa mitätöinyt perjantaina pelattavasta JJK-KPV-ottelusta aiheutuneet hiilidioksidipäästöt. CO2Esto Oy ostaa päästöjä pois EU:n päästökaupasta ja vähentäen näin Euroopan 11 000 suurimmalle päästölähteelle asetettua kiintiötä.

Ottelun merkittävimpiin ilmastovaikutuksiin on laskettu muun muassa katsojien automatkojen, vierasjoukkueen bussimatkan ja Harjun kentän valaistuksesta aiheutuvat hiilidioksidipäästöt, yhteensä noin 1700 kg. Näin JJK:n perjantain kotiottelu on ensimmäinen hiilineutraali jalkapallo-ottelu Suomessa!

2016-05-08 JJK-GrIFK 053 Web
Jalkapallo-otteluista kuten muistakin laajoista yleisötapahtumista aiheutuu ilmastovaikutuksia. Ilmastonmuutoksen hillitseminen on yhteinen ponnistelu, johon meidän jokaisen tulee osallistua. Kaikkia päästöjä ei kuitenkaan ole mahdollista välttää, mutta niiden vaikutukset voidaan mitätöidä CO2Esto Oy:n palvelun kautta.

Palvelu hyödyntää virallista ja viranomaisten tarkasti valvomaa EU:n päästökauppajärjestelmää, johon kuuluvat Euroopan suurimmat CO2-päästölähteet. Päästöoikeuksien mitätöinti esimerkiksi tonnin (1000 kg) edestä vähentää päästöjä tasan tonnilla. Näin ensisijainen tarkoitus, eli hiilidioksidipäästöjen estäminen, toteutuu varmasti ja kustannustehokkaasti.

Tervetuloa kannustamaan perjantaina oman kylän Kettupaidat voitton sarjakärki-KPV:sta – päästöttömästi!

jjk-wwwbanneri-jjkkpv-1000x371