Ensikohtaaminen kuluvalle kaudelle lauantaina: JJK – AC Oulu

14.08.2015

2014-10-04_jjk-acoulu_0019

Ottelu alkaa Harjun sametilla klo 17.

JJK on kohdannut monet joukkueet jo kahteenkin otteeseen, mutta oululaiset asettuvat vastaan vasta ensimmäisen kerran kuluvalle kaudelle, kun ensimmäinen, Oulussa pelattava ottelu siirrettiin kesältä syyskuun lopulle.

– Mielenkiintoinen tilanne, kun ei olla vielä kertaakaan tällä kaudella kohdattu, niin tavallaan on vastassa uusi tuttavuus, toteaa kettukäskyttäjä Juha Pasoja.

– Videoita on toki katseltu joten käsitys on siitä, mitä vastaan tulee. He pyrkivät pelaamaan hyvää jalkapalloa, lyhytsyöttöpeliä ja prässäävät tiukasti, tilanteisiin tullaan kovaa.

Vastakkain on kaksi kovakuntoista joukkuetta, kun oululaisetkin ovat alkuhaparoinnin jälkeen saaneet koneensa käyntiin ja nousseet hengittämään tiiviin kärkinelikon niskaan.

– Jos ollaan itse hyvässä iskussa, niin niin on vastapuolikin. Ja itseluottamus on kunnossa – molemmilla.

– Meidän on mentävä tilanteisiin aggressiivisesti, että saamme pallonriistoja ja sitä kautta nopeisiin hyökkäyksiin. Meillä on hyvät vastaiskut ja niitä meidän pitää pystyä myös käyttämään. Odotettavissa oleva prässi taas tuo omat haasteensa meidän pallolliseen peliin, pitää pystyä pelaamaan niin, että emme ajaudu liian ahtaisiin väleihin pallon kanssa.

Kettupaidat ovat tällä hetkellä kolmannella sijalla, tasapisteissä PK-35:n kanssa ja pisteen PS Kemiä perässä. Neljäntenä on niin ikään pisteen perässä TPS ja viidentenä AC Oulu on neljän pisteen päässä turkulaisista. Koska JJK:lla ja AC Oululla on keskinäinen rästiottelu pelaamatta, on molemmilla vielä erityinen iskumahdollisuus muihin nähden.

Viime viikolla JJK kärsi kauden ensimmäisen kotitappionsa Jazzille, mutta palasi voittokantaan saman tien lauantaina hakemalla täydet pisteet silloin sarjakärjessä olleelta PK-35:lta kahdella Arjan Goljahanpoorin maalilla.

– Hyvä tulos ja loistava esitys pelaajilta. Jokainen, joka kentällä oli, pelasi todella hyvin ja suurella sydämellä. Vaikka jouduttiin vaihtamaan tärkeitä miehiä kentältä, ei pelin taso silti laskenut – jokainen oli valmis tekemään joukkueen eteen töitä.

Pisteet eivät tulleetkaan ilmaiseksi, sillä Pasoja joutui vaihtamaan loukkaantumisten takia jo avausjaksolla Jasin Abahassinen ja Mikko Mannisen ja toisella puoliajalla vielä Matti Lähitien. Abahassine ja Manninen joutuvat sivuun useamman viikon ajaksi, Lähitie taas olisi joka tapauksessa pelikiellossa AC Oulua vastaan korttitilin täyttymisen takia.

– Kyllähän tässä kieltämättä on jo vähän huonoa tuuria loukkaantumisten kanssa. Mutta loukkaantumisia tulee jonkun verran aina, sille ei voi mitään ja sen kanssa on vain tultava toimeen. Luotan kuitenkin täysin jokaiseen jätkään kokoonpanossa – ja siihen, että he pärjäävät Ykkösessä. Arjanin esitys Vantaalla oli siitä hyvä esimerkki – samoin Honar (Abdi) on pelannut hyvin kentälle päästyään.

– Liikettä sairastuvalla on kuitenkin myös toiseen suuntaan, sillä Tommi (Kari) ja Benno (Hanslian) alkavat olla taas pelikunnossa.

Viime kaudella keskinäiset ottelut kääntyivät AC Oululle: JJK voitti ensimmäisen, kaksi seuraavaa  veivät oululaiset. Etenkin Harjulla pelattu päätöskierroksen ottelu on jäänyt kaivelemaan päävalmentajaa.

– Jos nyt joku yksittäinen peli on viime kaudelta jäänyt hampaankoloon niin se. Sitä paitsi näin vanhana kemiläisenä sitä ei ikinä halua hävitä oululaisille, Paso hymähtää.

Keskimaa kutsuu perheitä Harjulle

Otteluisäntä Keskimaa kutsuu 50 ensimmäistä S-etukorttiperhettä lauantain otteluun. Ottelutapahtumassa onkin paljon mukavaa puuhaa perheen pienimmille – ja Kettukirppis aukeaa jälleen samalla kuin stadionin portitkin eli kello 16!

Harjulle on jälleen odotettavissa runsaasti kettukannattajia, joten saavuthan ajoissa välttääksesi ruuhkat!

Ykkösen 17. kierros: JJK – AC Oulu, lauantaina 15.8. klo 17, Harjun stadion

Myös FC Vaajakoski pelaa kotiottelunsa lauantaina – hyödynnä yhteiset lippuedut!

15082015-jjk-acoulu-ottelumainos-www

jjk-acoulu-sporttv-15082015