Emmanuel Patut Bundesliga-seura VfL Wolfsburgin riveihin

10.08.2019

JJK:n ja U17-nuorten maajoukkueen keskikenttämies Emmanuel Patut siirtyy Saksan pääsarjaseura VfL Wolfsburgin riveihin. 

Vuonna 2003 syntynyt Patut on kuulunut JJK:ssa B-nuorten SM-sarjaa pelaavan joukkueen runkomiehistöön ja on myös ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiä. Patut liittyy perinteikkään saksalaisseuran akatemiaan kesän siirtoikkunassa kolmivuotisella sopimuksella.

Patut’n vahvat otteet ovat herättäneet useammankin seuran kiinnostuksen ja myös Wolfsburg on pitänyt lahjakasta keskikenttämiestä silmällä jo pidemmän aikaa.

– Kävin lokakuussa siellä ensimmäistä kertaa testillä. Olosuhteet on todella hyvät ja kaikki otti heti tosi hyvin vastaan. Valmentajat antoi jo silloin ohjeita, mihin pitää kiinnittää huomiota ja mitkä on vahvuuksia, Patut kertoo.

– Ei tarvinnut kahta kertaa miettiä, kun sitten tuli tilaisuus siirtyä.

Kunnianhimoisen nuorukaisen tavoite onkin ollut alusta asti selvä – tähtäin on korkealla.

– Aloitin pelaamisen 7-vuotiaana Halssilan Nousussa. Ihan alusta asti tavoitteena on ollut päästä pitkälle ja päästä ammattilaiseksi.

JJK:hon Patut on saapunut vuonna 2014. Pelipaikka on vakiintunut keskikentän pohjalle ja tunnollisena treenaajana tunnettu Patut nousi B-nuorten mukaan vakituisesti jo kaudella 2018 C-juniori-ikäisenä. JJK lunasti vuosien tauon jälkeen paikkansa SM-sarjassa kaudeksi 2019 ja juuri Patut puski huhtikuussa jatkokarsintaottelussa PKKU:n verkkoon ratkaisevan 1-2-maalin, joka vei lopulta Kettupaidat SM-sarjaan.

– Pääsy SM-sarjaan jatkokarsinnasta on varmaan paras muisto JJK:ssa – todella hieno päivä!

Patut’n viimeiseksi peliksi JJK:ssa jäi heinäkuinen SM-sarjan vierasottelu KuPS:a vastaan. JJK otti pelistä komean 1-4-voiton ja Patut kantoi ottelussa kapteeninnauhaa.

– Viimeisessä pelissä sitä halusi pelata mahdollisimman hyvin, että musta jää tänne hyvä muisto. Joukkuehenkeä ja kavereita jää ikävä, mutta onneksi heitä näkee vielä jatkossakin, kun tulee käymään!

– Kiitos kaikille, jotka on valmentaneet ja auttaneet kehittymään täällä. Kiitos myös kaikille joukkuekavereille. On ollut aina kiva tulla treeneihin ja peleihin!

Patut on mukana jo Wolfsburgin U17-joukkueen nuorten liigan ottelussa lauantaina.

Koko kettuperhe toivottaa Emmanuelille paljon tsemppiä uran jatkoon Saksassa!