EIF vierailee Harjulla tiistai-illan ottelussa

21.08.2023
Kuva: JJK-vahti Ville Viljala kohtaa tiistaina entisen joukkueensa (📸 Jussi Reinilä)

JJK isännöi tiistaina Ykkösen 20. kierroksen ottelussaan Tammisaaren EIF:iä. Sarjan tasaisessa kärkipäässä kolmantena oleva, huippukuntoinen EIF tähyilee sarjakärkeen ja JJK lähtee puolestaan hakemaan paluuta pistekantaan viime perjantain hyvän esityksen jälkeen.

Tilastojen valossa selvänä ennakkosuosikkina tiistain otteluun lähtevä EIF on sijoittunut viime vuosina säännöllisesti sarjan kärkiviisikkoon ja eteni viime syksynä myös liigakarsintaan saakka. Pietarsaaressa pelattu, ajoittain kuumaksikin äitynyt taisto päättyi lopulta FF Jaron 2-1-voittoon ja pietarsaarelaiset etenivät karsinnan seuraavaan vaiheeseen.

Vahvan kauden päätteeksi joukkue menetti useita avainpelaajiaan, kun mm. JJK-kasvatti Oskari Sallinen ja Yassin Daoussi siirtyivät Veikkausliigaseuroihin ja paras maalintekijä Adam Larsson vietiin pääsarjaan jo aiemmin kesken kauden. EIF on kuitenkin tehnyt hyviä hankintoja lähteneiden jättämää aukkoa paikatakseen ja joukkue onkin uudistunut rajusti viime kaudesta.

Katalonialaisvalmentaja Gabriel Xatart teki tälle kaudelle paluun tammisaarelaisjoukkueen peräsimeen ja barcelonalaiseen tapaansa mies vannoo perinteisesti pallonhallintapelin nimeen, mutta juoksuvoimainen ja taitava joukkue on äärimmäisen vaarallinen myös vastahyökkäyksiin päästessään. EIF:llä on paljon laatua hyökkäyspäässä ja maalit ovatkin jakautuneet useamman pelaajan kesken. Samaan aikaan se on päästänyt vähiten maaleja sarjassa, joten maalintekovaikeuksien kanssa viime kierroksilla painineella Kettulaumalla on edessään varsin kova haaste. Gnistan pitää Ykkösen kärkipaikkaa, mutta voitolla yhden ottelun vähemmän pelannut EIF voisi nousta sarjan kärkeen, kun runkosarjaa on jäljellä kaksi kierrosta.

Joukkueen parhaimpina maalintekijöinä ovat kunnostautuneet nuori ranskalaiskeskikenttä Kante Abdoulaye sekä kolmatta kauttaan vihreäpaitaisissa pelaava venäläinen Stanislav Efimov, jonka tulinen veto varmisti tammisaarelaisille 0-2-voiton HIFK:stä viime kierroksella. EIF:n esitys HIFK:iä vastaan oli vahva ja joukkue vahvistui vielä siirtoikkunan loppuhetkillä satoja liigaotteluita tahkonneen, kokeneen laitapelaaja Lucas Kaufmannin siirryttyä FC Hongan miehistöstä Tammisaareen.

Hyökkäyspäästä löytyy myös Hakasta siirtynyt Ykkösen parin vuoden takainen maalikuningas ja sarjan parhaana palkittu pelaaja Salomo Ojala. Puolustusosaston nimekkäin pelaaja lienee Kamerunin maajoukkueessakin pelannut toppari Tabi Manga, jolla on vyöllään myös Veikkausliigan mestaruus vuodelta 2019. Nuori lupaus Artur Atarah siirtyi puolestaan heinäkuussa SJK:n organisaatioon ehdittyään viimeistellä jo tällä kaudella viisi osumaa EIF:n paidassa.

Vaikka joukkueet ovatkin toisilleen melko tuntemattomia ja pelaavat pitkästä aikaa samalla sarjatasolla, JJK:n miehistöstä löytyy entisiä EIF:n pelaajia, sillä Ville Viljala toimi tammisaarelaisten veräjänvartijana kaudella 2015.

JJK:lla on takanaan pitkä pisteetön putki, mistä johtuen se on valahtanut sarjataulukossa perän pitäjäksi. Viime perjantaina se kohtasi kotikentällään toisen sarjan kärkijoukkueen MP:n ja kaatui kotiyleisönsä edessä lopulta saappaat jalassa vierailijoiden päästyä iskemään yhden erikoistilanneosuman kulmapotkusta, mikä jäi lopulta pelin ainoaksi osumaksi. Kotijoukkueella oli useampikin hyvä maalipaikka, mutta kuten niin monta kertaa tällä kaudella pallo ei vaan tunnu löytävän verkkoihin. Katseet on kuitenkin käännetty jo tulevaan, sillä maali- ja pistejahti jatkuu jo tiistaina.

JJK – EIF || 22.8.23 klo 18:30 || Harjun Stadion

Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä Ruutu+ palvelussa

Ottelussa mukana: Keskimaa & Gradia

Tiistain peli on samalla myös Keskimaan asiakasomistajapeli: esittämällä S-Etukorttisi stadionin lippuluukulla saat 2€ alennusta pelin pääsylipusta!

JJK:n kotiottelupäivinä saat Sataman Viilusta JJK:n kausikorttia tai ottelulippua näyttämällä 10% alennusta ruoasta ja juomasta. Esitä kausikortti tai lippu tilausta tehdessäsi.