Debytanteille kiitosta valmennukselta

10.05.2010
Debytanteille kiitosta valmennukselta

JJK:n valmennusjohto oli tyytyväinen nuorten pelaajien esiintymiseen lauantaisessa MYPA-ottelussa. Hyökkääjä Lasse Linjala ja vasta 18-vuotias oma kasvatti Samu Nieminen tekivät pelissä Veikkausliigadebyyttinsä. Lisäksi Niko Markkula ja Patrick Poutiainen pelasivat ensimmäistä kertaa tällä kaudella avauskokoonpanossa.

– Samulta hyvä sisääntulo. Hän ei hätkähtänyt liigavauhtia yhtään ja avauspeli oli hyvin hallussa. Samu klaarasi homman hyvin, eikä mennyt sekaisin prässin alla. Puolustuspelissäkään ei ollut ongelmia, valmentaja Jori Särkkä kommentoi 67. minuutilla Jukka Sinisalon tilalle vaihdetun Niemisen debyyttiä.

– Erittäin makeeta oli katsoa, miten coolisti nuori jätkä tuli sisään siihen tilanteeseen. Hän oli kuin olisi pelannut pitkäänkin Veikkausliigassa, näytti että kyllä mä tän futiksen osaan, päävalmentaja Kari Martonen puolestaan kehuu.

Voittomaalin viimeistellyt Lasse Linjala puolestaan saa kehut ennen kaikkea työmoraalistaan.

– Lasse teki todella hienosti töitä joukkueen eteen. Pelistä näkyi, että hänellä on selkeä tieto siitä, mitä kärkimieheltä odotetaan niin hyökkäys-, kuin puolustuspelissä, Martonen sanoo.

– Marsu haki ensimmäisellä puoliajalla vähän rytmiä, mutta toisella hän oli varsinkin hyökkäyspelissä tosi vaarallinen ja teki hyvin töitä molempiin suuntiin. Lisäksi maalin tuottanut laukaus oli todella hyvä, Särkkä kommentoi liigauransa avausmaalin viimeistelleen Markkulan suoritusta.

JJK:n joukkue vetää henkeä vielä tiistain ja palaa harjoituksiin keskiviikkona.

SamuNieminen