Caius Forsbergista JJK:n toimitusjohtaja

10.11.2017

toimitusjohtaja-caius-forsberg-20171110

JJK:n uutena toimitusjohtajana aloittaa Caius Forsberg.

Viimeisten kolmen vuoden aikana JJK:n toimitusjohtajana toiminut Janne Mönkkönen jättää tehtävän marraskuussa. Seuraaja saapuu läheltä, sillä uutena toimitusjohtajana aloittaa Caius Forsberg!

Forsberg on hyvin tuttu nimi niin kettuperheessä kuin paikallisessa jalkapalloilussa ylipäänsä: viimeisten vuosien aikana tämä on toiminut JJK Juniorit Ry:ssa nuorten Kettupaitojen valmennuksen parissa. Forsberg on myös itse JJK:n kasvatti ja sittemmin tuttu paikallisilta pelikentiltä myös FC Blackbirdin paidasta.

Nyt Forsberg astuu uudenlaisen haasteen pariin ja lähtee siihen innoissaan.

– Halusin tarttua tilaisuuteen, kun tällainen mahdollisuus tuli. Olen ollut nyt neljä vuotta melko samanlaisessa roolissa ja nyt oli sopiva aika uusille haasteille.

Forsbergin siirtyessä uuteen tehtävään tullaan tämän rooliin junioripuolelle nimeämään jatkaja piakkoin.

– Onneksi meillä on Jyväskylässä paljon osaajia muun muassa yliopiston Liikuntatieteellisen, OKL:n:n ja Palloliiton Aluevalmennuskeskuksen myötä. Paikalleni junioreissa saadaan siis varmasti pätevä seuraaja, eikä työ jää kesken.

– Tietenkin pysyn myös itse lähellä ja voin auttaa junioripuolella jatkossakin.

2017-05-06_jjk-fcinter_0003

Toukokuussa Forsberg saapui Harjulle OP Kortteliliigan marssilla.

JJK-perhe koostuu eri organisaatioista, jotka vastaavat edustusjoukkueesta, A- ja B-nuorista sekä reservijoukkue Villiketuista ja näitä nuoremmista juniori-ikäluokista – töitä tehdään pitkälti samoissa tiloissa ja osin yhdessä. Nyt Mönkkönen ja Forsberg ovat käyneet ja käyvät yhdessä asioita läpi ennen kuin Forsberg ottaa vetovastuun myöhemmin marraskuussa.

– Junioripuolella työskentelemieni neljän vuoden ajan olen samalla ollut myös hyvin lähellä edustusjoukkueen organisaatiota ja siksi tunnenkin sen jo varsin hyvin: pelaajat ja muut työntekijät sekä toimintamallit.

– Japon kanssa on tehty vuosien varrella paljon yhteistyötä ja samoin myös organisaatioiden välillä ollut paljon yhteistyötä. Sanoisinkin, että tiedän varsin hyvin, mihin nyt lähden, Forsberg tuumaa.

Positiivisuutta ja realismia

Forsberg tietääkin myös sen, että toimitusjohtajan pesti on haastava.

– Yrittäjäperheen vesana työnteko on tuttua eikä pelota. Töitä on varmasti edessä paljon, mutta siihen olen valmis.

Sarjaportaan vaihtumisen ja henkilöstömuutosten myötä JJK:ssa on kääntymässä jälleen uusi sivu. Forsberg katsoo tulevaan positiivisin mielin – mutta jalat maassa.

– Pyritään tekemään positiivinen toimintasuunnitelma, joka on kuitenkin myös realistinen. Yksin se ei onnistu, vaan yhdessä tekemisen kautta.  Toivottavasti voimme tehdä tätä aidosti yhdessä: JJK-perhe, kannattajat, yhteistyökumppanit, Forsberg toivoo.

Kauden aikana on ollut jälleen puhetta jyväskyläläisistä jalkapallo-olosuhteista. Forsberg nostaakin jo nyt esiin Hippos-hankkeen ja sen tuoman

– Koko Jyväskylän jalkapalloyhteisön pitää olla hankkeen takana ja nähdä se paikalliselle urheilulle positiivisena asiana. Uskon, että jalkapallo tulee olemaan iso osa hanketta.

– Mutta vaikka luotankin siihen, että hanke lähtee liikkeelle meille positiivisella tavalla, on tietenkin juuri nyt nojattava niihin resursseihin mitkä meillä tällä hetkellä on ja saatava niistä paras mahdollinen irti.

20171101-JJK-Kausikortitnyt-www