B-nuorilla sunnuntaina kärkikamppailu kotikentällä

29.09.2017

b-nuoret-jjk-japs-20170812_134219

JJK:n B-nuoret ovat matkalla kohti tavoitettaan eli SM-karsintoja!

B-nuorten Ykkönen lähestyy loppuaan ja JJK on loistavissa asemissa. Kettupaitojen tavoitteena on ollut lunastaa paikka tulevan kauden SM-karsinnoissa ja kun enää kaksi kierrosta on pelaamatta, johtaa JJK omaa lohkoaan – ollen näin vahvasti kiinni tavoitteessaan! B-poikien Ykköstä pelataan kolmessa lohkossa, joista kaikista kaksi parasta sekä parhaat lohkokolmoset pääsevät SM-karsintoihin.

Nyt vuorossa on JJK:n kauden viimeinen kotiottelu. Kyseessä on B-lohkon kärkikamppailu, kun sarjakärki JJK saa sunnuntaina vastaansa pisteen päässä toisena vaanivan KäPa:n. Kolmantena lohkossa on FC Futura, jonka JJK voitti väkivahvalla esityksellä 3-0-lukemin edellisessä ottelussaan Viitaniemessä viime viikonloppuna.

Syyskauden yhdeksästä ottelustaan JJK on voittanut kahdeksan ja ainoan pistemenetyksensä Kettupaidat kokivat syksyn avauskierroksella, kun pisteet tasattiin Kotkassa KTP:n vieraana 1-1-lukemin.

jjk-fcreipas-b17-IMG_20170806

JJK:n B-nuorten syksy on ollut kulkua voitosta voittoon – FC Reipas jäi elokuussa jalkoihin musertavin 6-0-lukemin.

”Huikea menestystarina”

JJK onkin ansainnut paikkansa Ykkösen kärjessä – Mikko Mannisen ja Basam Elfadln luotsaama kettulauma pelaa taidokasta ja tehokasta futista ja on lohkossaan ainoana edelleen ilman tappioita syyskaudella. Koko Ykkösessä JJK:n lisäksi vain A-lohkoa johtava FC Honka on pystynyt pitämään tappiosarakkeensa nollilla.

– Huikea menestystarina siinä, miten paljon kehitystä on tapahtunut sekä yksilöinä että joukkueena. Vielä aiemmin valmentajana en ole nähnyt tällaista kehitystä yhden kauden aikana, valmentaja Manninen kehuu.

B-nuorten ikäluokassa Ykkönenkin on varsin tasokas sarja, sillä ikäluokan parhaista pelaajista suurempi osa on vielä mukana pelaamassa nuorten pelejä – A-nuoriin mentäessä monet parhaimmistosta ovat siirtyneet jo miesten sarjoihin. Niinpä B-nuorissa hyviä joukkueita riittää kymmenjoukkueisen SM-sarjan ulkopuolellekin, mistä kertoo myös hallitsevan Suomen mestarin eli juuri KäPa:n jääminen kevättalven karsinnoissa Ykköseen.

– Tällä hetkellä pystytään varmasti haastamaan ihan parhaatkin B-nuorten joukkueet Suomessa. Ja parhaimmistoon KäPa kuuluukin – mutta niin kuulutaan mekin. Odotettavissa onkin kahden hyvän jengin välillä tasokas futismatsi, jota kannattaa kyllä tulla katsomaan!

Mikäli KäPa kaatuu, varmistuu samalla myös SM-karsintapaikka, mutta myös tasapelin ja jopa tappion myötä JJK:n asema pysyy hyvänä. B-nuorten kausi päättyy ensi viikon sunnuntaina 8.10. vierasottelulla NJS:n vieraana.

Kärkikamppailu starttaa Viitaniemessä sunnuntaina klo 17 – tervetuloa kannustamaan Kettupaidat SM-karsintaan!

b-nuoret-jjk-japs-20170812_143702(0)