B- ja A-nuoret kotivoittoihin – molemmilla vielä mitalimahdollisuus

16.09.2006

Niko Kauton hattutempulla Reipas nurin 3-1 (2-0)

JJK:n B-nuoret saivat päivän SM-sarjakamppailussa Reipasta vastaan mainion alun. 5. minuutilla Sampo Ojala vapautti pystysyötöllä Niko Kauton joka viimeisteli isännille 1-0 johdon. JJK siirtyi 2-0 johtoon 14. minuutilla kun Khyam Aftabin loistava puolenvaihto löysi jälleen Kauton joka viimeisteli hallitusti toistamiseen. Ensimmäinen jakso sujui kokonaisuudessaan ”kettujen” hallinnassa ja tauolle siirryttiin 2-0 johtonumeroissa.

Reipas aloitti toisen jakson pirteämmin ja joukkue pääsi peliin mukaan. Vieraat iskivätkin 2-1 kavennuksen 50. minuutilla. Päivän tehomiehenä häärinyt Niko Kautto iski vielä kerran ja samalla pisteen Reippaan takaa-ajolle 57. minuutilla. Hyökkääjä riisti pallon hyökkäyspäässä ja päivän kolmas maali ja hattutemppu varmisti 3-1 kotivoiton JJK:lle ja samalla hyvät asemat kamppailussa pronssimitaleista. Hyvin pelanneesta kotijoukkueesta erottuivat varmoja otteita maalilla esittänyt Niila-Ville Laitinen, peliä rauhoittanut ja maukkaita syöttöjä jaellut Jasin Abahassine ja tietysti kolme maalia viimeistellyt Niko Kautto.

A-nuoret kukistivat sarjajohtaja HJK:n 1-0 (0-0)

JJK:n A-nuoret lähtivät haastamaan sarjajohtaja HJK:ta hyvistä asemista päivän ottelussa Harjun stadionilla. Vahvasti läpi kauden esiintynyt HJK haki vierasvoittoa myös Jyväskylästä HJK:n edustusjoukkueessa pelaavan Jarno Parikan johdolla mutta kotijoukkue teki ottelusta hankalan vieraille. ”Koko joukkue puolusti ottelussa hyvin. Pelasimme 1. jaksolla sovitusti puolustuspelin kautta ja haimme vastaiskuilla ratkaisuja”, valmentaja Harri Peränen kertoi pelin jälkeen. ”Toisella jaksolla valuimme vähän liiankin alas johtomaalin jälkeen mutta kestimme hyvin ja saimme makean voiton”, Peränen iloitsi joukkueensa suoritusta.

Ensimmäinen jakso eteni tasaisissa merkeissä ja molemmilla joukkueilla oli muutama ”läheltä piti” -tilanne. Tauolle poistuttiin kuitenkin sovinnollisissa 0-0 numeroissa. Heti toisen jakson alkajaisiksi JJK sai rangaistuspotkun. Bin Yang sijoitti varmasti pilkulta isännät 1-0 johtoon. JJK:lla oli vielä pari loistoluokan maalipaikkaa ratkaista ottelu lopullisesti mutta HJK-alakerta kesti paineen. HJK sai luotua vielä aivan ottelun loppuhetkillä muutaman vaarallisen näköisen hässäkän JJK-maalille mutta hyvän ottelun pelannut JJK-puolustus Mikko Hyppösen johdolla kesti vyörytyksen sekä taidolla että onnella. Ketturyhmän puolustuspelaaminen ansaitsee vielä erityismaininnan myös siitä että joukkue pelasi jo kolmannen peräkkäisen nollapelin. JJK vankisti voitollaan asemia sarjan kärkipäässä.