Artimolle jatkosopimus – Eduard Ciriaco Ilveksestä JJK:hon

17.01.2020

Joukkuetta rakentava JJK on jälleen solminut kaksi uutta pelaajasopimusta kaudelle 2020. Eduard Ciriaco siirtyy Ilveksestä vahvistamaan JJK-puolustusta ja viime kaudella torjuntavastuussa ollut Matti Artimo jatkaa kettumaalilla myös Kakkosessa.

Yksi viime kauden onnistujista kettuleirissä oli alkukaudesta 18 vuotta täyttänyt maalivahti Matti Artimo, jolle lankesi keväällä kauteen lähdettäessä iso vastuu JJK-maalin suulla. Nuorukaisella ei ollut aiempaa kokemusta miesten peleistä ja edustusjoukkueen toisen kokeneemman maalivahdin Eino Muhosen loukattua itseään jo ennen kuin sarjapelit ehtivät edes alkaa, nousi vuonna 2001 syntynyt Artimo luonnollisesti ykkösmaalivahdin asemaan ikään kuin itsestään, pelattuaan aiemmin vain B-nuorten otteluita. Artimo ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt vaan täytti saappaat oikein mallikkaasti ja itsevarmasti torjuen kahta ottelua lukuunottamatta kaikki kauden kamppailut. 18:sta ottelusta miehelle kertyi peräti 12 nollapeliä ja vain 8 päästettyä maalia.

– Ensimmäisestä kaudesta edustusjoukkueessa jäi kyllä tosi hyvät fiilikset, koska sain paljon vastuuta ja tottakai oli myös siistiä voittaa sarja! Oma pelikin kulki koko ajan ihan mukavasti, Artimo muistelee.

Kausi 2019 Kolmosessa oli miehelle myös hieman haastava, sillä JJK hallitsi suurinta osaa otteluista täysin eikä Artimon maalille tullut kovinkaan montaa vaaranpaikkaa. Syntyneet tilanteet JJK-kasvatti hoiti kuitenkin varsin vakuuttavasti venyen myös tärkeisiin torjuntoihin. Viime lauantaina pelatussa runsasmaalisessa harjoitusottelussa Ilves/2:sta vastaan Artimo jatkoi siitä mihin viime kaudella jäi ja piti JJK-maalin koskemattomana tauolta vaihdosta sisään tultuaan.

– Ensi kaudelta odotan paljon hyviä pelejä ja voittoja, tavoitteena onkin päästä vääntämään sarjan kärkisijoista. Omana tavoitteena on tietysti päästä pelaamaan mahdollisimman paljon ja mennä eteenpäin pelaajana, Artimo pohdiskelee.

Artimon sopimuksen myötä JJK:lla on kasassa maalivahtikolmikko, joka vahvistaa entisestään jo mukavasti rakentunutta alakertaa.

– Matti oli meidän viime kauden tärkeimpiä pelaajia sarjanousun saavuttaneessa porukassa. Hän hoiti koko kauden ajan oman ruutunsa tyylikkäästi pelistä toiseen, pelastaen joukkueen monesti takaiskuilta. Matti on kehittynyt huimasti viime vuodet ja tämä treenikausikin antaa hieman suuntaa sille mihin mies vielä venyykään kauden edetessä. Nyt hänellä on hieno mahdollisuus ottaa jälleen uusi askel eteenpäin aiempaa korkeammalla sarjatasolla, päävalmentaja Basam Elfadl kommentoi.

Artimo piti maalinsa koskemattomana peräti 12 kertaa kauden aikana

Ilveksen kasvatti Ciriaco vahvistamaan kettupuolustusta

Tampereen Ilveksen 20-vuotias kasvatti Eduard Ciriaco siirtyy vahvistamaan kettupuolustusta tulevalle Kakkosen kaudelle. Vuonna 1999 syntynyt Ciriaco aloitti uransa Ylöjärven Ilveksestä, josta nuori jalkapalloilijan alku kutsuttiin pian Tampereen Ilveksen taitoryhmään. Ilveksessä Ciriaco pelasi koko pelaajapolun aina Veikkausliigan reservijoukkueeseen saakka ja matkan varrella on kertynyt plakkariin useita nuorten SM-sarjan mitaleita niin B-nuorista kuin A-nuoristakin. Molemmissa ikäluokissa mies on onnistunut myös maalinteossa JJK:ta vastaan. Kaudella 2018 ”Edu” oli mukana nostamassa Ilveksen reservijoukkue Ilves/2:sta Kolmosesta sarjaporrasta ylemmäs varsin suvereenilla tavalla ja päättyneellä kaudella kertyi puolestaan pelejä sekä Kakkosessa että A-nuorten SM-sarjassa, jonka päätteeksi Ilves juhli jälleen mitalia, tällä kertaa pronssista.

Monikäyttöisenä puolustuspään pelaajana Ciriaco viihtyy mainiosti laitapakin tai topparin tonteilla ja mainitsee omiksi vahvuuksikseen 1 vs 1 puolustamisen sekä hyökkäysten tukemisen oikein ajoitetuilla liikkeillä. Sisukkuus ja hyvä juoksukunto ovat niin ikään miehen pelaamisen kulmakiviä.

Suomessa 5-vuotiaasta saakka asuneen ja kaksoiskansalaisuudenkin omaavan Ciriacon sukujuuret ovat Dominikaanisessa tasavallassa. Ilveksessä vietettyjen vuosien jälkeen miehen tie vie nyt monen muun tapaan yliopisto-opintojen perässä Jyväskylään ja Kettupaitaan.

– Odotukset tulevan kauden suhteen ovat kyllä aika korkealla, kun ollaan saatu kova nippu kokoon. Yritetään saada luotua peleihin hyvä tunnelma omalla tekemisellä ja varsinkaan Harjulta ei anneta vastustajan viedä pisteitä mukanaan. Omalta osaltani toivon ennen kaikkea ehjää kautta, ettei tulisi turhia loukkaantumisia, Ciriaco toivoo.

JJK:n joukkueen rakennus huhtikuun lopulla alkavaan Kakkoseen on sujunut varsin jouhevasti ja tässä alkuvaiheessa preseasonia kasassa onkin jo 22 pelaajasopimusta. Päävalmentaja Basam Elfadl kuvailee tuoreinta sopimuspelaajaa kovaluiseksi ja monikäyttöiseksi pelaajaksi jo hyvin kasaan tulleeseen kettujen puolustuslinjaan.

– Edu on urheilullinen, vaikeasti ohitettava sekä pallollisesti hyvin varma omassa tekemisessään. Kyseessä on varsin sitkeä ja energinen pelaaja, joka taistelee jokaisesta tilanteesta ja on kunnianhimoisena kaverina oikein sopiva lisä meidän jengiin, Elfadl puntaroi.

Ciriaco pelasi viime lauantaina ensimmäiset minuuttinsa Kettupaidassa tultuaan vaihdosta sisään Ilves-pelissä

JJK kohtaa sunnuntain harjoitusottelussa Mikkelin Palloilijat

JJK:n harjoitusottelut jatkuvat tulevana sunnuntaina 19.1., kun se isännöi perinteikästä mikkeliläisseuraa MP:tä Vehkahallissa klo 12 alkaen. Viime kauden päätteeksi Ykköseen nousseen MP:n peräsimessä nähdään tulevalla kaudella kettukannattajille varsin tuttu mies Juha ”Paso” Pasoja. Pasoja ei suinkaan ole tällä kaudella Mikkelin Palloilijoiden ainoa JJK-taustainen, sillä viime kaudella kesken kauden Kettupaidasta Mikkeliin opintojen perässä siirtynyt Aatu Manninen sekä aiemmilta vuosilta JJK:sta tuttu Matti ”Midi” Kohonen jatkavat MP:ssä myös alkavalla kaudella. Suomen Cupin otteluihin valmistautuvalla vierasjoukkueella on tältä vuodelta takanaan yksi harjoitusottelu Veikkausliigajoukkue FC Lahden vieraana, josta tuomisina oli 0-2 -voitto, joten JJK saa vastaansa varsin kovakuntoiset sinipaidat.

Harjoitusottelu: 19.1.2020 klo 12 ||  JJK – MP  ||  Vehkahalli 

Otteluun on vapaa pääsy, tervetuloa!