Aleksis Lehtonen jatkaa Kettupaidassa

19.01.2022

Upeita uutisia kettuleiristä: viime vuonna paluun Harjulle tehnyt Aleksis Lehtonen vahvistaa JJK:n rivejä myös kaudella 2022

Vuonna 1997 syntynyt kettukasvatti Aleksis Lehtonen teki viime syyskuussa odotetun paluun Harjulle Kettupaidassa viiden vuoden tauon jälkeen. Jo B-juniori-ikäisenä Miesten Ykkösessä läpimurtonsa tehnyt Lehtonen ehti tuon poissa Jyväskylästä vietetyn viiden vuoden aikana edustaa peräti kuutta eri seuraa ja kuuluukin nyt vasta 24 vuoden iässään selvästi joukkueen kokeneimpaan kaartiin. Veikkausliigan ja Ykkösen pelejä on nimittäin nuoresta iästä huolimatta kertynyt JJK:n lisäksi Ilveksen, AC Oulun ja KTP:n paidassa yhteensä jo lähes 80.

Kaudella 2020 Ykköseen nousua tavoitellut JIPPO hankki Lehtosen avittamaan joukkuetta sarjanousussa. Joensuulaisten riveissä Lehtonen onnistui maalinteossa 7 kertaa ja rokotti myös kasvattajaseuraansa Harjulla, kunnes kesken kauden kärsitty polvivamma vei miehen pitkälle sairaslomalle. JIPPO juhli kauden päätteeksi tavoitteeksi asetettua sarjanousua ja Lehtonen palasi Jyväskylään kuntouttamaan vammaansa.

Monikäyttöinen Lehtonen on pelannut niin keskikentällä kuin hyökkääjänäkin

Yhdessä JJK:n fysioterapeutin Joni-Pekka Purasen kanssa tehty kuntoutussuunnitelma tuotti tulosta ja raskaan prosessin jälkeen ”Aksu” pääsi lopulta ottamaan tuntumaa pelikentällä syyskuussa 2021, yli kymmenen kuukauden kuntoutuksen jälkeen. Lehtonen tuli vaihdosta sisään viimeiselle kymmenminuuttiselle Kemi City FC:tä vastaan ja olikin onnistua maalinteossa heti ensi kosketuksellaan. Peliaikaa lisättiin pikku hiljaa syksyn edetessä ja kaiken kaikkiaan pelejä ehti kertyä kahdeksan. Maaliverkkojakin mies pääsi heiluttamaan kolmesti.

– Itselleni viime vuosi oli henkilökohtaisesti raskas ja uuvuttava polven eturistisiteen kuntouttamisen kanssa. Pitkäjänteinen kuntouttaminen kuitenkin palkittiin lopulta ja pääsin pelaamaan vielä loppukaudesta. Muutaman maalinkin kerkesin tekemään, mikä lämmitti myös mieltä. Joukkueena pelasimme hyvän kauden, joten mielenkiinnolla kyllä odotan tulevaa, Lehtonen ennakoi.

Vaikka JJK:n valmennus onkin uudistunut viime kaudesta, on päävalmentaja Toni Lehtinen tuttu mies Lehtoselle jo SJK:n ajoilta ja Jori Särkkä puolestaan niin Jyväskylästä kuin Seinäjoeltakin. Viime viikonloppuna JJK kohtasi Kuortaneen urheiluopistolla pelatussa harjoitusottelussa juuri SJK:n ja ensimmäistä kertaa nähty yhteispeli toisen loukkaantumisesta toipuneen Joel Pasasen kanssa sujui varsin lupauksia herättävästi ja antaa odottaa hyvää tulevasta.

– Talven treenit ovat alkaneet hyvällä meiningillä ja ennen kaikkea laadukkaalla toiminnalla. Meillä on hyvä pohja ja joukkueessa on tietysti paljon vanhoja tuttuja, mutta myös uusia tuttavuuksia. Oma tavoitteeni ensi kaudelle on pysyä terveenä ja auttaa joukkuetta tavoitteessaan eli Ykköseen nousussa, Lehtonen kertoo.