Äitienpäivän juhlaottelussa vastassa GrIFK

07.05.2016

jjk-wwwbanneri-jjk-grifk-1000x371

Kettuleirissä äitienpäivää juhlitaan kotiottelulla!

Kettupaidat starttasivat kotikautensa reilu viikko sitten komealla voitolla EIF:stä ja kauden toisessa kotiottelussa vieraaksi saapuu toinen kauden sarjanousijoista: Kauniaisista tuleva GrIFK.

Monet ovat povanneet ”Granille” vaikeaa kautta Ykkösessä, mutta alku ei ole ollut hullumpi: avausottelussa Kauniaisissa kaatui yhtenä nousijasuosikkina jälleen kauteen lähtenyt AC Oulu – siitä huolimatta, että ottelun ainoaksi jääneen maalin tehnyt Claudio Matrone ehti lentää kahdella keltaisella suihkuun jo ennen kuin tunti oli täynnä.

Myös toiselta nousijasuosikilta KTP:lta GrIFK vei niinikään pisteen kotikentällään 1-1-tuloksella. Vierasreissulta Pohjanmaalle vihreäpaidat sen sijaan palasivat tyhjin käsin, kun toinen sarjanousija ja alkukierroksilla monet yllättänyt KPV oli selvin 3-0-lukemin parempi.

GrIFK on tahkonnut vuosikausia Kakkosessa, mutta tälle kaudelle lunasti paikkansa Ykkösessä kaatamalla Klubi 04:n nousukarsinnoissa selvin 8-1-yhteismaalein. Edellisen kerran Grani on pelannut Ykkösessä – ja joukkueet kohdanneet – kaudella 2008: tuon kauden päätteeksi JJK nousi Veikkausliigaan ja GrIFK putosi Kakkoseen.

– Todella mielenkiintoinen vastus itselleni sikäli, että en ole itse koskaan ollut pelaamassa Grania vastaan, joten nyt on vastassa ihan uusi vastustaja, toteaa kettuluotsi Juha Pasoja.

– Mutta mitä nyt on videolta heidän pelejään katsellut, niin hyvin ja tiiviisti puolustava joukkue, jolla on vaaralliset erikoistilanteet ja hyvät hyökkääjät. Etenkin Petter Meyer on todella vaarallinen kaveri ja hänen kanssaan on kyllä oltava tarkkana.

30-vuotias Meyer onkin paukutellut vuosien varrella vinot pinot maaleja Granin paidassa – ja myös JJK on saanut kokea miehen vaarallisuuden: syksyllä 2008 pelatussa edellisessä kohtaamisessa JJK johti Harjulla Babatunde Wusun maalilla, mutta Meyer nosti kahdella osumallaan vieraat 1-2-voittoon.

2016-04-29_jjk-eif_0191

Kuvan kettukolmikko Antto Tapaninen, Matti Lähitie ja nyttemmin kapteenina toimiva Tommi Kari oli mukana myös edellisissä, kauden 2008 väännöissä GrIFK:ta vastaan.

Kuluvalla kaudella JJK:lla on takanaan vasta kaksi ottelua, kun TPS:n vieraana pelattava peli siirrettiin turkulaisten kenttäongelmien vuoksi kesäkuun alkuun. Takana on Granin tavoin 1-1-tasapeli KTP:n kanssa ja 3-0-voitto EIF:stä Niko Markkulan pilkkuosumalla, Saku Leppäsen uran ensimmäisellä Ykkösen maalilla ja Toni Tahvanaisen ensimmäisellä maalilla Kettupaidassa.

Vaikka kotiavaus ei tarjonnut suurta pelillistä ilotulitusta, pystyivät Kettupaidat saalistamaan selkeän voiton vieraistaan ja tuskin kukaan upeasta lähes 1500-päisestä yleisöstä jäikään kylmäksi Harjun lehtereillä.

– Se oli meiltä järkevästi pelattu ottelu. Pystyimme minimoimaan EIF:n hyökkäykset sitä paremmin, mitä pidemmälle ottelu eteni ja samalla myös pelaamaan enemmän omilla vahvuuksillamme ja iskemään nopeilla hyökkäyksillä.

– Näissä kevään ensimmäisissä otteluissa, joissa kentät ovat vaihtelevassa kunnossa, ensimmäisen maalin merkitys erityisen suuri. On myös erityisen tärkeää jaksaa olla kärsivällinen – niin huomennakin.

Kotijoukkueen osalta katseet kiinnittyvät nyt etenkin Aleksis Lehtoseen, joka palasi kasvattiseuraansa lainamiehenä liigamestari SJK:sta jo ennen EIF-ottelua. Tuolloin nuorukainen ei vielä päässyt tositoimiin, mutta nyt pieni kevätsairastelu on selätetty ja kärkimies on valmiina kirmaamaan jälleen tutulle kentälle, tutun yleisön eteen.

– Aksu on nyt ollut täysilla mukana treemaassa ja tuntuu, että parantaa treeni treeniltä. Pelituntuma vielä tietenkin on vaikean talven jäljiltä vähän hakusessa, mutta täydessä iskussa Aksu muuten on.

– Terveystilanne ylipäänsä on nyt hyvä – valinnanvaraa on jo sen verran, että joutuu jättämään terveitä pelaajia kokoonpanon ulkopuolelle, Pasoja tuumailee.

Äitienpäivän kierros pelataan poikkeuksellisesti jo klo 15 alkaen – tervetuloa viettämään upeaa futisiltapäivää aurinkoiselle Harjulle!

Ykkösen kolmas kierros: JJK – GrIFK, sunnuntaina 8.5. klo 15