Abahassine Lastu:n kummipelaajaksi – JJK:n voitoista 100e hyväntekeväisyyteen

16.06.2010
Abahassinesta Lastu:n ja OPKK:n kummipelaaja – JJK:n voitoista 100 euroa hyväntekeväisyyteen

Keskikenttäpelaaja Zakaria Abahassine on jatkossa Keski-Suomen keskussairaalan lastenosastojen tuki ry Lastu:n sekä OP-Kiinteistökeskuksen kummipelaaja.

– Me pyrimme tulevaisuudessa tekemään pelaajille tällaisia sopimuksia, joissa on sekä kummiyritys että kummijärjestö. Käytännössä sopimus tarkoittaa sitä, että pelaaja on kummina sekä yrityksen että järjestön käytettävissä ja 25 prosenttia firmasopimuksen arvosta menee järjestön toimintaan, toimitusjohtaja Joni Vesalainen kertoo.

Vuonna 1993 virallisesti perustettu Lastu on hankkinut erilaisten hyväntekeväisyystempausten ja lahjoitusten avulla Keskussairaalan lastenosastoille lukuisia erilaisia hoitovälineitä, sekä pienten potilaiden viihtyvyyttä tukevia hankintoja.

– On tosi komeeta, että tällainen tulevaisuuteen tähtäävä seura lähtee tukemaan keskussairaalan lastenosastoja. Hienoa, että kunigaslajin jyväskyläläisedustaja lähtee mukaan, Lastu:n puheenjohtaja Veksi Nyberg sanoo.

JJK tukee Lastu:n toimintaa myös rahallisesti. Seura luovuttaa jokaisesta liigavoitostaan 100 euroa yhdistyksen toimintaan. Sopimus tehtiin viime keskiviikkona, joten ensimmäiset rahat kilahtivat lahjoitustilille heti perjantain Jaro-voitosta. Kummipelaaja Abahassine luovuttaa kertyneen potin syksyllä yhdistykselle.

Abahassinen kummisopimus on osa JJK:n yhteiskuntavastuuohjelmaa, joka julkaistaan lähiaikoina. Pelaaja on ohjelmasta mielissään.

– On tosi hieno juttu, että me ollaan lähdetty mukaan tällaiseen. Ollaan Suomessa varmasti jalkapallon puolella ensimmäisten seurojen joukossa, jotka lähtevät toimimaan tällä puolella, Sakke miettii.

Hänen oma roolinsa Lastu:n kummina on vielä hieman avoin.

– Luultavasti jotakin vierailuja on tulossa, katsotaan nyt mihin pyydetään. Ilman muuta olen mielelläni niissä mukana.

 

Lastu:n toimintaa voi tukea jo 10 euron jäsenmaksulla. Lisätietoa yhdistyksen internet-sivuilta.

sakke lastu
Saken rintaa koristavat Lastu:n ja OPKK:n logot.