B1: Vaasalaiset toivat auringon ja pisteet

29.06.2014

Useiden päivien ajan jyväskylässä on tuskailtu kehnon sään kanssa, mutta kun Vaasan IFK bussi pysäköi Viitaniemen tekonurmen parkkipaikalle ja avasi ovet, alkoi aurinko välittömästi sulattaa pilviä tieltään. Ottelu oli B17 Ykkösen kevätkierroksen rästiottelu ja samalla tietynlainen kärkikamppailu.

Nipsu

VIFK aloitti ottelun pirteästi, mutta nopeasti JJK alkoi hallita palloa. VIFK:n toppari yrittiavata pitkällä pallolla suoraan linjan taakse siinä kuitenkaan hirveän tehokkaasti onnistumatta. Kaukaa lähteneet pallot oli kohtuullisen helppoja maalivahdille ja puolustuslinjalle hoidella.

Aika nopeasti pelin luonne muuttui kun Mikko Ala-Porkkunen, keskialueen pallonriiston jälkeen, kavensi vasemmasta laidasta keskelle ja laukoi 16-alueen takaa ylänurkkaan 1-0. Kettujen toinen osuma syntyi taasen oikealta Mikael Luostarisen murtautumisen jälkeen, muiden odottaessa keskitystä Mikke laukoi kanuunan takayläkulmaan. Vielä ensimmäisellä jaksolla Genc Kovaqi tökkäsi boksista 3-0.

Toiselle jaksolle lähdettiin tavoitteena pitää nolla omissa ja tehdä muutama maali lisää. Suunnitelma toimi oman maalin suojelemisen kannalta, mutta hyökkäyspään viimeistely ja terävyys yleisessä pelaamisessa teki vastustajan maalivahdin hommat helpoksi. Vihdoin Mikko Ala-Porkkunen ja Jesse Kopakkala -duo pelasi nätin kombinaation, jonka jälkeen Pörri vielä harhautti veskarin, kunnes malttoi laukoa 4-0.
JJK B1 pelaa sarjan viimeisen ottelun heti sunnuntaina 29.6. Viitaniemessä klo 13:00. Vastaan asettuu liigapaikkakunnalta VPS. Kevätkierrokselta B1 varmisti sarjavoiton ja samalla 3 lähtöpistettä syyskierrokselle.

B17: JJK -VIFK 4 - 0 (3 - 0)

1-0 12' Mikko Ala-Porkkunen

2-0 21' Mikael Luostarinen

3-0 47' Genc Kovaqi

4-0 62' Mikko Ala-Porkkunen