A19: Pisteet kotiin tiukan väännön jälkeen

29.07.2014

JJK:n A-nuorten SM-sarjan kevätkierroksen viimeinen ottelu pelattiin perjantaina 25.7. Espoossa Tapiolan urheilupuiston keinonurmella helteisissä olosuhteissa. Vastustaja FC Honka oli ennen matsia pisteen päässä JJK:sta, joten odotettavissa oli jälleen tasainen kamppailu pisteistä.

Järvinen T

Ottelun alku oli sinällään tasaista peliä, mutta Honka onnistui pääsemään paremmin maalintekotilanteisiin. Toisella peliminuutilla Hongan hyökkääjä oli vapaana maalin edessä, mutta pallo meni yli JJK:n maalin. Muutama minuutti myöhemmin JJK pääsi ensimmäiseen laukaisupaikkaan, Tuomas Koppelomäen laukaus meni yli Hongan maalin. Kahdeksan minuutin kohdalla JJK joutui tekemään ensimmäisen vaihdon kun Joel Hakkarainen vaihdettiin loukkaantuneen Toni Järvisen tilalle. Vaihdon jälkeen Hongalla oli kaksi huippupaikkaa, toisessa veto maalin edestä meni taas yli maalin ja toisessa Severi Ikäheimo torjui läpiajon. Puolen tunnin pelin jälkeen JJK otti pelin hallintaansa, Saku Leppäsen vapaapotkua seuranneiden kulmapotkujen jälkitilanteessa Ville Kirvesoja laukoi alanurkkaan – Hongan maalivahti torjui. Viisi minuuttia myöhemmin Arjan Goljahanpoor laukoi 20 metristä – jälleen yli maalin. 40 minuutin pelin jälkeen avautui JJK:lle ensimmäisen jakson paras paikka kun Aatu Manninen rynni läpi Hongan puolustuksen, Ady harhautti jo maalivahdin – puolustaja kuitenkin peitti viime hetkellä maalilaukauksen. Heti tämän jälkeen Severi teki tärkeän tuplatorjunnan – ei maalia Hongalle. Vaiherikkaan ensimmäisen jakson tulos oli 0 – 0.

Toinen jakso alkoi kuten ensimmäinen, Honka loi aluksi vaarallisemmat maalintekopaikat, JJK puolustus ja erityisesti Severi oli päättänyt kuitenkin pitää maalinsa puhtaana. Kymmenen minuutin pelin jälkeen JJK vei peliä seuraavat 15 minuuttia kuten halusi ja loi huippupaikkoja liukuhihnalla. Ensin Arjan sai läpisyötön, Hongan maalivahti tuli vastaan ja törmäsi Arjaniin rangaistusalueen ulkopuolella, pallo pomppi Sakulle jonka laukaus kiersi vähän ohi tyhjän maalin – törmäyksen seurauksena Honka joutui vaihtamaan maalivahdin. Pari minuuttia myöhemmin Tumi syötti Arjanin läpi, maalivahti torjui Arjanin laukauksen – Saku ehti kuitenkin ensimmäisenä paluupalloon ja sijoitti pallon tyhjään maaliin, 1 – 0 JJK:lle. Maalin jälkeen näytti että ottelu ratkeaa tähän, pallo pyöri monta minuuttia Hongan päädyssä ja keskityksiä sekä laukauksia sateli kohti maalia ilman toivottua tulosta. Peli jatkui JJK:n hallinnassa; Ville ja Tumi pelasivat tuplaseinän 65 minuutin kohdalla, Tumi läpi mutta maalivahti piti Hongan mukana pelissä. Kun JJK ei maalia tehnyt niin Honka sai pikkuhiljaa juonesta kiinni ja pääsi takaisin peliin mukaan. JJK:n joukkuepuolustus piti Hongan hyökkääjät kuitenkin niin kaukana maalilta että laukausyrityksistä ei ollut mahdollisuutta tasoittaa ottelua. JJK loi näyttävillä syöttöyhdistelmillä vielä maalintekopaikat; ensin Ville ja Tumi pelasivat yhden kosketuksen syötöillä Joelin boxiin, mutta pienestä kulmasta ei tullut ratkaisua. Hetken päästä Saku sai Tumilta seinän ja karkasi yksi läpi, laukaus oikealta ohi maalin. Juomatauon ja loukkaantumisten seurauksena toista jaksoa pelattiin 52 minuuttia. Juuri ennen loppuvihellystä nähtiin dramaattinen loppuhuipennus ottelulle, kun koko ottelun ajan vapaapotkuja ja rangaistuspotkua sukelluksillaan kalastellut Honkahyökkääjä onnistui ensimmäisen kerran tehtävässään – sukellus rangaistusalueella, varoitus vieressä juosseelle Iiro Karimäelle ja pallo pilkulle. Oikeus kuitenkin voitti: Severi torjui rankkarin, lopputulos 0 – 1 JJK:lle. Yhteenvetona pelistä: edellinen matsi hävittiin rangaistusalueella, nyt pidettiin oma pää puhtaana vaikka vastustajalla tekopaikat oli. Haluttiin kuitenkin voittaa ja puolustettiin tilanteet joukkueena loppuun asti. Erityismaininnan ansaitsevat Iiro Karimäki, joka otti päällikön roolin puolustuslinjassa, voittaen pääpallot ja kaksinkamppailut sekä luonnollisesti Severi joka yksinkertaisesti oli päättänyt pitää nollan!

Kevätkierroksen jälkeen sarja on tasainen, JJK on seitsemäntenä vain kuuden pisteen päässä sarjaa johtavasta Kupsista. Joukkueet pelasivat melkoisesti ristiin kevätkierroksella, nyt edessä on yhdeksän ottelun syyskierros jonka aikana todennäköisesti joukkueet voittavat edelleen toisiaan ristiin eli mitaleita ei ole vielä jaettu…

JJK:n ottelut jatkuvat kotiottelulla FC Hakaa vastaan 9.8. Hippoksella klo 16.30 alkaen. Tervetuloa kannustamaan!

B17: JJK -VPS 8 - 0 (4 - 0)

0-1 61' Saku Leppänen