Cup-avauksesta Vantaalla vaivaton voitto

11.03.2016

suomencup-fckorsounited-jjk-110316

JJK aloitti Suomen cupin Tikkurilan iltavaloissa 0-5-voitolla FC Korso Unitedista.

Maalinteossa onnistuivat Iiro Järvinen, Jasin Abahassine sekä Matti Lähitie ensimmäisellä ja Mikko Manninen sekä vaihdosta tullut Toni Tahvanainen toisella jaksolla.

Selkeänä ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt vierasjoukkue oli odotetun hallitseva, eikä Nelosessa pelaavalla isäntäjoukkueella ollut mahdollisuuksia. Avausmaali syntyi jo kymmenen minuutin kohdalla Järvisen lapikkaasta ja sen jälkeen osumia syntyi melko tasaiseen tahtiin läpi ottelun.

Parinkymmenen minuutin pelin jälkeen Abahassine tuplasi vieraiden johdon komean syöttökuvion päätteeksi ja reilut viisi minuuttia ennen taukoa toppari Lähitie ohjasi lähietäisyydeltä Tommi Karin nappikeskityksen maalin perukoille.

Vielä ennen taukoa myös Lähitien topparipari Antto Tapaninen ehti toimittaa pallon maaliin, mutta neljännen maalin juhlinta keskeytyi tuomariston neuvoteltua ja tuomittua tilanteen paitsioksi. Taukoa vietettiin siis 0-3-vierasjohdossa.

Toisella puoliajalla ottelun tempo laski entisestään, kun Nelosen vauhtiin tottuneen kotijoukkueen askel alkoi painaa. Maalitehtailu jatkui muutaman minuutin pelin jälkeen, kun Manninen avasi talvikauden maalitilinsä. Jo avausjaksolla Manu oli senttien päässä maalinteosta, mutta korsolaisten maalivahti torjui komean kudin yläriman kautta kulmapotkuksi.

Seuraavaksi oli puolestaan Settyslas Loutelamion vuoro kokeilla vantaalaisia maalipuita: Setin laukaus kimposi tolpasta sen väärälle puolelle Niko Markkulan vapaapotkun jälkitilanteesta.

Tunnin kohdalla Toni Tahvanainen tuli maalinteon aloittaneen Iiro Järvisen tilalle ja myös Tahvanainen pääsi maalien makuun päästyään Lähitien esityön jälkeen nokikkain maalivahdin kanssa ja sijoitettuaan varmasti pallon maaliin.  0-5 jäi myös ottelu lopputulokseksi ja näin Kettupaidat jatkavat odotetusti matkaansa seuraavalle kierrokselle.

Seuraava vastus selviää tulevana maanantaina, kun viidennen kierroksen otteluparit arvotaan!

FC Korso United - JJK 0-5 (0-3)