JJK-FC Lahti: Kotiottelut käyntiin!

26.04.2013

JJK:n kauan odotettu kotiavaus on edessä vihdoinkin sunnuntaina!

Vastaan asettuu FC Lahti, joka on ehtinyt kevään mittaan jo tulla tutuksi JJK:lle: joukkueet kohtasivat talven aikana kolmesti, kun alkulohko-otteluiden lisäksi molemmat raivasivat tiensä Liigacupissa aina finaaliin asti. Lahden toisen jakson rynnistys oli tuolloin niin vahvaa, että isännät veivät lopulta aivan viimehetkien maalilla voiton – nyt JJK:lla onkin siis revanssin paikka!

Molemmat pelasivat myös Suomen Cupin ottelun torsstaina. JJK kävi vieraisilla Karjaalla, josta tuloksena oli täyden 120 minuutin iltapuhteen jälkeen toivottu lopputulos eli paikka kahdeksan parhaan joukossa.

Lahden cup-ottelu sujui ei-toivotummin: KuPS oli Kisapuistossa Miikka Ilon ja Aleksi Paanasen maalein 2-1-vahvempi. Lahden lopun kavennuksesta vastasi Rafael. Lahtelaisille jäikin cup-ottelustaan varmasti paha maku suuhun ja kuhnurilauma tulee Harjulle takuulla nälkäisenä ja näytönhaluisena.

Nälkäinen ja näytönhaluinen on myös JJK, joka pääsee vihdoin esiintymään kotiyleisölleen. Kettupaitojen liigakausi alkoi edellisenä sunnuntaina vieraskentällä IFK Mariehamnin vieraana. Saarireissu on aina vaikea ja tällä kertaa mukaan lähti tasapelipiste, kun värikkäiden toisen jakson tapahtumien jälkeen lopputulos oli 2-2. JJK:n maalintekijöinä olivat kalakaverukset Mikko Innanen ja Mikko Manninen, jotka ovat olleet kevään aikana hyvässä iskussa – ja nyt siis avasivat liigakauden maalitilinsä heti ensimmäisessä ottelussa.

FC Lahti avasi niinikään kautensa vieraspelillä Rovaniemellä – ja niinikään tasapelillä. RoPS meni ensin johtoon Antti Okkosen maalilla, mutta brassihyökkääjä Vini Dantas toi Lahden tasoihin pari minuuttia ennen päätösvihellystä.

Viime kauden liigaotteluissa molemmat voittivat kotiottelunsa: JJK kahdesti Harjulla ja Lahti kertaalleen Hiihtostadionilla. Ensimmäisen, toukokuisen kotiottelun hahmoksi nousi tuolloin debyyttinsä Kettupaidassa tehnyt toppari Jordi van Gelderen, joka niittasi heti kättelyssä avausmaalinsa uuden seuransa väreissä. Jälkimmäisestä ottelusta unohtumattoman taas teki kaatosade, joka helli Harjun stadionia käytännössä koko ottelun ajan.

Tälle kaudelle lahtelaiset nappasivat kovia nimiä, kun Jonit Kauko ja Aho siirtyivät Interistä mastokaupunkiin. Vahvistusta on tullut myös sairastuvalta, kun suuren osan viime kautta polvivamman takia sivussa ollut Tommi Kari on kevään aikana päässyt täyteen pelikuntoon – ja Harjullakin niin tuttuun kovaan iskuun. Myös brasilialainen kärkimies Vini Dantas on osoittanut olevansa kova vahvistus Kuhnureiden hyökkäyspäähän.

Lahtelaisten joukkuepeli on varsin tiivistä – Tommi Kautosen joukot prässäävät tiiviisti ylhäältä ja kääntävät pelin nopeasti ollen näin aina valmiina lähtemään nopeisiin hyökkäyksiin. Myös JJK:n tiiviys ja yhtenäisyys joukkueena on kevään otteluissa ollut huomattavasti viime kautta parempaa ja tiedossa onkin varmasti tiukka ja tasainen ottelu, jossa taistellaan täysillä – molemmille kun on jäänyt viimeisistä otteluista kaiveltavaa hampaankoloon. Etenkin JJK haluaa antaa kotiyleisölleen hienon startin kauteen ja näyttää kentällä taistelua – ja tietenkin hyvän lopputuloksen!

JJK – FC Lahti, sunnuntaina 28.4. kello 18:30, Harjun stadion

13-ei-huono-debyytti

Melko tarkalleen vuosi sitten maali debyytissä – iskeekö Jordi jälleen lahtelaisten verkkoon?