JJK-TPS: Komea helteinen voitto!

29.07.2012

JJK otti helteisessä sunnuntai-illassa maukkaan 2-1-kotivoiton TPS:sta! JJK:n maalit tekivät ensimmäisen liigaosumansa viimeistellyt Antto Hilska sekä Babatunde Wusu! Vieraiden maalista vastasi Petteri Pennanen.

Ensimmäinen puoliaika oli varsin verkkaista peliä, eikä tapahtumilla juhlittu. Molemmat joukkueet lähinnä pitivät palloa ja kyttäsivät iskun paikkaa vastapuolen puolustusmuurissa – joka taas molemmilla toimi niin hyvin, ettei huippupaikkoja juurikaan auennut kummassakaan päässä.

Kymmenen minuutin pelin jälkeen nähtiin eräs ensimmäisen puolikkaan harvoista maalipaikoista, kun Hilska pääsi TPS-boksissa vetopaikkaan. Turkulaisten puolustajat ahdistivat kuitenkin niin, että aivan kunnon vetoa ei nuorimies vielä tästä saanut aikaan ja niinpä pallo päätyi ohi maalin.

Raskaan europelireissun jälkeen JJK keskittyi kuumassa kesäsäässä fiksusti lähinnä voimiaan säästellen hidastamaan TPS:n pelinrakentelua ja etenkin keskikenttädynamo Toni Kolehmainen oli tiukassa vartioinnissa. Pitkän loukkaantumisen jälkeen jälleen odotetun paluun kentille ja suoraan avaukseen tehnyt Eero Korte puolestaan tasapainotti kotijoukkueen pelaamista ja ensimmäisellä puoliajalla JJK:lla ei ollutkaan puolustussuuntaan mitään hätää.

Toinen puoliaika alkoi pitkälti samoissa, kyräilevissä merkeissä kuin ensimmäinenkin jakso. Pikku hiljaa tapahtumia alkoi kuitenkin riittää. 53. minuutilla JJK:lle olisi ollut aukeamassa hyvä paikka, kun kymppipaikalla pelannut ja myös Kolehmaista ansiokkaasti vahtinut Patrick Poutiainen oli karkaamassa pallon kanssa keskeltä vauhtiin. Erotuomari Vesa Hätilä kuitenkin vihelsi Wusuun kohdistuneen rikkeen takia pelin poikki ja palkitsi samalla Jani Tanskan keltaisella kortilla, niinpä tilanne kuivui kasaan.

Pari minuuttia myöhemmin kotijoukkue kuitenkin iski. 55. minuutilla laidalla hienosti pelannut Hilska sai Wusulta syötön vitosen alueella ja viimeisteli varmasti uransa ensimmäisen veikkausligamaalin!

Maalin jälkeen myös TPS piristyi ja sai muutamaan otteeseen ahdisteltua JJK:n maalia. 68. minuutilla ahdistelu realisoitui maalin muodossa: Petteri Pennanen sai pallon JJK:n boksissa ja tykitti komeasti 1-1-tasoituksen.

Eero Kortteen paluu ei ollut illan ainoa – 72. minuutilla Harjun kotiyleisö sai nähdä ensimmäistä kertaa tällä kaudella erään suursuosikkinsa, kun todellinen kettuikoni Tuomas Latikka tuli jälleen hienon ottelu oikeana pakkina pelanneen Niko Markkulan tilalle.

Reilu vartti ennen loppua JJK oli todella lähellä maalintekoa, kun Wusu törkkäsi pallon maalin edestä jo ohi Henrik Moisanderin. Jo maalituuletuksiin valmistautunut kotiyleisö joutui kuitenkin vielä pettymään, kun pallo lipui tolpan kautta takaisin kentälle. Muutamaa minuuttia myöhemmin Jukka-Pekka Tuomanen pelasi Tundelle jälleen hyvän paikan, mutta tällä kertaa Moisander pelasti tilanteen oivallisella vastaantulollaan.

84. minuutilla Kari Martonen laittoi kentälle yleisön jo kaipaileman nuorenmiehen, kun Eero Markkanen tuli Poutiaisen tilalle. Muutaman minuutin päästä Markkanen väänsikin vahvalla fysiikallaan pallon itselleen TPS-puolustukselta, syötti Tundelle maalin eteen ja hetken veivailtuaan Tunde räjäytti kotiyleisön huumaavaan pauhuun niittaamalla maalin entistä seuraansa vastaan – 2-1!

Tunden kauden kahdeksas osuma jäi illan viimeiseksi ja niin JJK otti hienon ja tärkeän kotivoiton! 2-1-lukemilla myöskin Julkkistulosvetovieras Kari Männyn veikkaus osui kohdalleen.

Kettupaidat ovat nyt sarjataulukossa sijalla yhdeksän ja eroa mitalisijoihin on kuusi pistettä – tasaistakin tasaisemmassa Veikkausliigassa siis kaikki on vielä auki!

JJK – TPS 2-1 (Hilska 55′, Wusu 87′ – Pennanen 68′)

Korhonen; van Gelderen, Pasoja, Reintam, Markkula (72′ Latikka); Hilska (57′ Innanen (v)), Tuomanen, Korte, Gruborovics; Poutiainen (84′ Markkanen); Wusu.